• سه‌شنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۰۹:۴۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 97021809519
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

برای پنجمین سال برگزار شد؛

هوای اردیبهشت و جشن شکوفه‌های گیلاس در زشک

هوای اردیبهشت و جشن شکوفه‌های گیلاس در زشک

ایسنا/خراسان رضوی جشنواره شکوفه‌های گیلاس در روستای زشک در تقویم میراث فرهنگی شهرستان بینالود ثبت شده است و هر سال بین 20 فروردین تا 20 اردیبهشت این مراسم برگزار می‌شود. 

به گزارش ایسنا، با فراررسیدن فصل بهار و باز شدن شکوفه درختان، فضای چشم‌نواز و ‌رخت سفید بر پیکر درختان گیلاس به وجود آمده است، از این رو برای پنجمین سال جشنی در روستای زشک برگزار و در آیینی رسمی مردم روستا روییدن شکوفه درختان گیلاس را شکرگزاری کردند و به اجرای سرود و خوشحالی پرداختند.

در واقع اهالی روستا همیشه در یک روز مشخص از فصل بهار تحت عنوان جشن شکوفه‌های گیلاس به استقبال از بازدیدکنندگان و گردشگران با شیرینی و چای کوهی می‌آیند، امسال نیز این مراسم باحضور شماری از گردشگران و مسئولان استانی برگزار شد که اجرای مراسم‌های شاد همراه با موسیقی محلی بر جذابیت آن افزود.

امسال نیز مردم روستای زشک اقدام به راه‌اندازی بازارچه محلی کرده‌اند و تولیدات محلی روستای خود را به گردشگران ارائه می‌کنند که از جمله محصولات این روستا میوه‌های خشک و کمپوت، جوزقند (ترکیب گردو و هلو)، لواشک، آلوچه و همچنین محصولات لبنی شامل ماست چکیده و کشک خانگی است. 

باید اشاره کرد که روستای زشک در امتداد جنوب شرقی رشته کوه بینالود و در سرچشمه دره شاندیز و در فاصله حدود 25 کیلومتری شهر مشهد قرار گرفته است. این روستا در شهرستان طرقبه و شاندیز واقع شده است و جمعیت این روستا در تابستان و زمستان اختلاف زیادی دارد.

اهالی برای زشک دو معنا در لغت ذکر کرده‌اند، عده‌ای زشک را به معنای زویِ اشک و چشمه‌های جوشان می‌دانند چنانکه وجود چشمه‌سارهای متعدد و منحصر به فرد، این روستا را به یکی از دیدنی‌ترین مکان‌ها در خراسان رضوی تبدیل کرده است، همچنین زشک به معنای دیگر زیستگاه شاهان کهن نیز  گرفته شده است.

وجود قلعه حصار زشک در کوهی میان رودخانه کنگ و زشک حکایت از ‌قدمت بلند این روستا دارد، این قلعه در مجاورت رودخانه در محلی به نام بازه حصار در کمر کوه واقع شده و دارای برج و دیوارھای گلی است که پناھگاه مردم در برابر حملات غارتگران و متجاوزان بوده است، همچنین قلعه مذکور سنگی بوده و به نقل از اهالی منطقه در زمان صفویه مخفیگاه و محل نگھداری اشیای گران، طلا و زیورآلات حاکمان بوده است. 

جشنواره شکوفه‌های گیلاس، جشنواره‌ای مناسبتی و ظرفیت آن را دارد که به جشتی بزرگ و باشکوه‌تر مانند جشن شکوفه‌های گیلاس در ژاپن تبدیل شود البته به شرط آنکه امکانات اقامتی و بهداشتی متناسب با این جشن در زشک فراهم شود که در حال حاضر فراهم نیست.

گیلاس زشک بهترین کیفیت را دارد

 در این رابطه علی‌اکبر احمدزاده، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طرقبه و شاندیز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: بهترین گیلاس کشور را در زشک داریم این گیلاس بهترین کیفیت را داراست و طرفداران خاص خودش را دارد.

وی درباره جشن شکوفه‌های گیلاس یادآور شد: یکی از اهداف جشن، این است که این محصول همواره بتواند بازار خود را داشته باشد و شکرانه‌ای است برای نعمت‌هایی که خداوند داده است.
 
وی ادامه داد: جشن شکوفه‌های گیلاس به بهانه‌ شکرگزاری از نعمت‌های خداوند هر سال در بهار برگزار می‌شود، ما در روستای زشک برای گیلاس جشن دیگری نیز در زمان برداشت گیلاس هرساله در تابستان برگزار می‌کنیم و در این جشن‌ها سعی در معرفی قابلیت‌های طبیعی و انسانی روستا داریم. 

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طرقبه و شاندیز زشک را بزرگترین روستا در این شهرستان دانست و افزود: زشک از روستاهای بزرگ طرقبه و شاندیز است و به چند روستا تحت عنوان روستای محلی زشک، زشک سفلی، زشک علیا و زشک حیطه تقسیم می‌شود. 

وی درباره صحبت‌هایی مبنی بر ایجاد تله‌کابین در زشک، تاکید کرد: زشک، تله کابین ندارد و پروژه راه‌اندازی تله کابین این روستا سالهاست که متوقف شده است. 

احمدزاده در مورد امکانات اقامت در این روستا خاطر نشان کرد: اقامتگاهی برای مسافران در زشک در حال اخذ مجوز از اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری است. 

جشن شکوفه‌های گیلاس، بزرگترین جشن طبیعت گرایانه ژاپن

رضا سلیمان نوری، رییس هیات مدیره انجمن توسعه گردشگری چهارباغ خراسان در اینباره به برگزاری جشن شکوفه‌ها در ژاپن اشاره کرد و گفت: جشن شکوفه‌های گیلاس، بزرگترین جشن طبیعت گرایانه ژاپن است.

رییس هیات مدیره انجمن توسعه گردشگری چهارباغ خراسان ادامه داد: این جشن که سنتی، بسیار کهن و به قدمت تاریخ ژاپن است، را می‌توان نوعی بازگشت به هویت برای مردمان این کشور دانست.

وی با بیان اینکه زشک روستایی دارای پتانسیل های بالاست، تاکید کرد: امکان برگزاری هرچه باشکوه‌تر این جشن وجود دارد البته بدان شرط که شرایط و ساختار بومی این روستا بدین بهانه تخریب نشود. در واقع هدف از برگزاری این جشن‌ها معرفی بهتر و کاملتر روستای زشک با استفاده از یک ظرفیت طبیعی این نقطه است.

سلیمان نوری بیان کرد: جشن های مناسبتی با تاریخ خاص که سالانه برگزار می‌شوند، جایگاه خاصی در بهبود نگاه گردشگران به ظرفیت‌های گردشگری یک منطقه دارند، البته به آن شرط که این جشن‌ها در فضای طبیعی منطقه و نه فضای بازسازی شده و به‌روز شده انجام شوند.

روحیه احیا و گسترش باغات گیلاس در منطقه را افزایش دهیم

علی همایی‌فر، نایب رئیس شورای روستای زشک درباره هدف از برگزاری جشنواره شکوفه‌های گیلاس در زشک، نخستین هدف این جشنواره را احیا و حفظ روحیه باغداری دانست و گفت: جشن شکوفه‌های گیلاس بهانه‌ای است که از باغداران تشکر کنیم و روحیه احیا و حتی گسترش باغات گیلاس را در منطقه افزایش دهیم.
 
وی هدف دیگر جشنواره شکوفه‌های گیلاس را حفظ هویت روستای زشک برشمرد و بیان کرد: زشک هویت خود را از باغات گیلاس و آلبالو دارد و محتوای برنامه جشنواره به این سمت رفته است که فواید گل گیلاس، نحوه کاشت و تکثیر و مبارزه با آفات آموزش داده ‌شود.

همایی‌فر با اشاره به اینکه کمک به راه‌اندازی شغل‌های وابسته هدف دیگر ماست، افزود: ما در شهرستانی هستیم که مزیت اصلی آن گردشگری است، از این رو باید مراکز فروش و بسته‌بندی محصولات در این جشنواره‌ها راه‌اندازی شود.

در پایان این جشنواره از باغداران موفق تقدیر به عمل آمد از  جمله یکی از اهالی که از 900 کندوی زنبورعسل در کنار باغداری نگهداری می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha