غلام نبی فیضی چکاب در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه مالکیت فکری بی تردید یکی از مصادیق بسیار مهم در تجارت بین الملل امروز محسوب می شود، اظهار کرد: مسلما در حوزه مالکیت های معنوی باید الزاماتی که wipo یا سازمان جهانی مالکیت معنوی در نظر گرفته، مدنظر قرار داده شود.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه خوشبختانه برخلاف اوایل دهه 60 در حال حاضر ایران علاوه بر عضویت در wipo، پیشرفت های بسیار خوبی را در هماهنگی با این سازمان داشته است، تصریح کرد: در نتیجه از جمله اقدامات انجام شده در راستای مالکیت معنوی می توان به این اشاره کرد که سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با هماهنگی wipo، کمیته هایی را تشکیل داده و مقررات بسیار زیادی را با آنها هماهنگ کرده که این مقررات با مدنظر قرار دادن فرمت های wipo بوده است.
وی افزود: از جمله الزامات صورت گرفته در زمینه مالکیت معنوی می توان به تفکیک اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی اشاره کرد. در راستای این اقدام اداره کل مالکیت صنعتی به صورت مستقل ایجاد شده تا جوانان ایران، مخترعین و کسانی که آورده های معنوی دارند مجبور نباشند برای ثبت آورده های معنوی خود به اقصی نقاط کشور و یا دنیا مراجعه کنند و به راحتی در همین تهران می توانند اقدامات خود را برای ثبت انجام دهند، از کار خود نتیجه بگیرند و حقوق خود را حفظ کنند.
فیضی چکاب با بیان اینکه تشریفات ثبت و حفظ حقوق مالکیت معنوی و سایر موارد بر روی سایت مرکز مالکیت معنوی قرار دارد، عنوان کرد: قوانین و مقررات در سایت wipo یا اداره کل مالکیت صنعتی برای اشخاص قابل مشاهده است. آنچه مسلم است این است که ما باید به الزامات wipo توجه کرده و عضو جامعه جهانی باشیم.
این وکیل دادگستری در پایان با تاکید بر اینکه نباید از جامعه جهانی فاصله گرفت، گفت: این امر علاوه بر اینکه به نفع توسعه علوم انسانی و حقوق است به نفع صنایع، اختراعات وعلائم تجاری و به طور کلی کسانی است که در این حیطه کار می کنند. اهل فن، مسئولین و صد البته دانشگاه ها باید به این موارد توجه کنند.
انتهای پیام
نظرات