• دوشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۰۸:۴۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 97021005661
  • خبرنگار : 71531

مسوول سلامت "تهران" کیست؟

مسوول سلامت "تهران" کیست؟

به دنبال طرح مسایلی مبنی بر واحد شدن متولی بهداشت و درمان در تهران از سوی وزیر بهداشت، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز گفت: شهر تهران در حوزه بهداشت و درمان سه‌پاره شده است و ایجاد یک متولی واحد برای سلامت تهران نیازمند سرمایه‌گذاری، برنامه‌ریزی و ایجاد زیرساخت‌های جدید است.

دکتر محمد آقاجانی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مباحث مطرح شده پیرامون واحد شدن مدیریت بهداشت و درمان در استان تهران، گفت: در حال حاضر در چندین استان کشور با پدیده چند دانشگاهی مواجهیم؛ یعنی در یک استان چند دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی سلامت آن استان، مسوولیت مدیریت و نظارت بر خدمات بهداشتی و درمانی را عهده‌دار هستند.

وی با بیان اینکه این موضوع تفرق و مشکلاتی را در این استان‌ها ایجاد می‌کند، افزود: اجرای کامل مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی درباره آمایش سرزمینی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و ایجاد قطب‌های کشوری، به حل این موضوع کمک خواهد کرد.

آقاجانی ادامه داد: البته در شهر تهران با مشکل مضاعفی مواجه هستیم. به این صورت که سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران متولی خدمات سلامت در استان تهران هستند. این دانشگاه‌ها هم به عنوان ارائه‌کننده خدمات سلامت فعالیت کرده و هم از آنجایی که بخش اعظمی از خدمات درمانی استان تهران را بخش خصوصی ارائه می‌دهد، به صورت نظارت‌کننده بر بخش خصوصی عمل می‌کنند. بنابراین مشکل چند متولی بودن سلامت در شهر تهران بیشتر جلوه‌گر است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه بر این اساس شهر تهران در حوزه بهداشت و درمان سه‌پاره شده است، گفت: به این صورت که قسمت جنوب تهران عمدتا تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران، شمال و شمال شرقی و غربی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و در غرب و جنوب غرب نیز تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی ایران قرار داشته و این دانشگاه‌ها خدمات بهداشتی و درمانی را به مناطق تحت نظر خود ارائه می‌کنند.

آقاجانی تاکید کرد: این موضوع هم برای متولیان استان اعم از فرمانداری، استانداری، ادارات کل و سایر دستگاه‌هایی که باید با حوزه سلامت استان تهران کار کنند، هم برای مردم و هم برای خود دانشگاه‌های علوم پزشکی مشکلاتی را ایجاد کرده است. باید توجه کرد که این مشکل از سال‌ها پیش وجود داشته است و وزیر بهداشت بر این موضوع تاکید داشته‌اند، اما باید بدانیم که حل این مشکل نیازمند زیرساخت‌ها و امکانات جدیدی است.

وی با بیان اینکه یکی از موانع حل این مشکل بحث ادغام آموزش پزشکی در حوزه درمان است، اظهار کرد: یعنی عمده بیمارستان‌های دانشگاهی ما در سطح تهران و تمامی بیمارستان‌های اصلی دولتی تهران، آموزشی هستند و به دانشگاه علوم پزشکی مربوطه وابستگی تام دارند. حدود ۵۰ بیمارستان آموزشی در سطح تهران داریم که همه اینها به دانشگاه‌های علوم پزشکی وابسته‌اند. بنابراین در سطح شهر تهران همه بیمارستان‌های اصلی آموزشی هستند و وقتی آموزشی هستند، طبعا استادان و فراگیران آن دانشگاه در بیمارستان فعالیت می‌کنند.

آقاجانی همچنین گفت: بنابراین اینکه بخواهیم یک دانشگاه مسوولیت بهداشت و درمان را در سطح استان تهران عهده‌دار باشد، نیازمند برنامه‌ریزی جدید و متفاوتی است. به هر  حال خواسته وزیر بهداشت در این زمینه خواسته مسوولین تهران و مردم تهران بوده و حرف بجایی است، اما اجرای آن نیازمند برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری و اصلاح زیرساخت‌ها و فرآیندهاست. ما در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آمادگی داریم تا در این بستر حرکت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha