• سه‌شنبه / ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97020402458
  • خبرنگار : 60005

پست ریاست جمهوری؛ چالش پسا انتخاباتی کردها و جریان‌های سنی عراق

پست ریاست جمهوری؛ چالش پسا انتخاباتی کردها و جریان‌های سنی عراق

در حالی که هنوز انتخابات پارلمانی عراق برگزار نشده، مناقشات گروه‌های کرد عراقی برای کسب پست ریاست جمهوری و عزم جزم جریان‌های سنی برای کسب این پست، این دو جریان را بعد از انتخابات رودرروی یکدیگر قرار خواهد داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا از اربیل، همزمان احزاب کرد عراقی در خصوص اینکه در سیستم آتی سیاسی عراق کدام یک از پست‌های سیاسی را بدست بگیرند در سطح رسانه‌ها اقدام به طرح نظرات متفاوتی می کنند.
بعد از تشکیل دولت در عراق پس از صدام، کردها همواره پست ریاست جمهوری را در کنترل خود داشته‌اند که نماد برجسته این پست مهم هم جلال طالبانی، رهبر فقید حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق بود.
در دوران ریاست جمهوری جلال طالبانی عراق شاهد کاهش تنش‌های قومی و مذهبی در سطوح سیاسی بود. در دوره سوم نیز فواد معصوم از همان حزب اتحادیه میهنی به نمایندگی از کردهای عراق بر این مسند نشست.

در این خصوص آریز عبدالله رئیس فراکسیون اتحادیه میهنی کردستان عراق در دوره کنونی پارلمان عراق به رسانه‌ها گفت:کسب پست ریاست جمهوری برای کردها مهمتر از کسب پست ریاست پارلمان است چرا که پست ریاست جمهوری یک پست نمادین و سمبلیک است و بیانگر حضور کردها در صحنه سیاسی عراق می‌باشد.
وی افزود: اگرچه پست ریاست مجلس عراق نیز دارای اهمیت زیادی است اما بدلیل اینکه کردها در پارلمان عراق دارای اکثریت نیستند لذا امکان تصویب قوانین به میل خود را هم نخواهند داشت.
این مقام کرد عراقی تاکید کرد که تصویب قوانین در پارلمان عراق براساس اکثریت و اقلیت است و کردها براین اساس توان و امکان مانور برای تصویب یا عدم تصویب قوانین را به شکل انفرادی نخواهند داشت.
این سخنان در حالی بیان می شود که شماری از شخصیت‌های سیاسی در برخی گروه‌های کرد عراقی بر کسب پست ریاست مجلس توسط کردها در سیستم سیاسی عراق تاکید دارند.
همزمان گروه‌های سنی در این کشور در تلاش برای تشکیل یک جریان نیرومند سیاسی برای کسب پست ریاست جمهوری هستند. با مصمم تر شدن جریان‌های سنی برای کسب پست ریاست جمهوری عراق، کردها و جریان‌های سنی در سیستم سیاسی آتی عراق رقابت تنگاتنگی باهمدیگر خواهند داشت.
شاید تفاوت اصلی در این دوره این باشد که گروه‌های کرد عراقی برخلاف جریان‌های سنی در این دوره دارای اختلافات ریشه‌ای در خصوص نوع حاکمیت سیاسی و فساد گسترده اقتصادی در این منطقه و نحوه روابط  اربیل با بغداد هستند که این امر وحدت جریان‌های کردی را برای کسب پست ریاست جمهوری تضعیف خواهد کرد.


برگزاری همه پرسی در این منطقه و تشدید بحران اقتصادی و سیاسی در پی این همه پرسی، شرایطی را در این منطقه حاکم کرده است که کسب پست‌های مهم سیاسی در عراق را برای کردها با چالش جدی روبرو کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha