ایمان باباییان درگفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: معمولا در شرایط نرمال، بارش دوره گرم سال از خرداد تا مهر در بخش عمدهای از کشور به استثنای سواحل خزر و جنوب شرق کشور قابل ملاحظه نیست و در این مناطق بیشتر بارشها در اردیبهشت رخ میدهد.
وی افزود: از این رو در دوره سه ماهه اردیبهشت تا تیر۹۷، میانگین بارش در استانهای واقع در شمال کشور کمتر از حد نرمال و در بقیه استانها در حد نرمال است البته درصد نسبی بارش فصل بهار ۹۷ در استانهای شمال غرب قابل توجه و سازگار با کشت بهاره در منطقه است.
سرپرست پژوهشکده اقلیم شناسی در مورد شرایط دمایی کشور طی ماههای آینده گفت: پیشبینیها نشان میدهد دمای اردیبهشت در بخشهای شرقی کشور کمتر از حد نرمال باشد اما سایر بخشهای کشوربا افزایش دمای نیم تا یک درجهای مواجه خواهند شد.
باباییان در ادامه با اشاره به وضعیت بارش کشور طی ماههای گذشته اظهار کرد: دادههای ایستگاههای هواشناسی کشور نشان می دهد که از ابتدای سال زراعی بیشترین مقدار کاهش بارش عمدتا در استانهای واقع در محدوده زاگرس جنوبی از جمله کهگیلویه و بویراحمد، فارس، لرستان، خوزستان و بخشهایی از استانهای گیلان و مازندران رخ داده است اما بیشترین کاهش نسبی بارش در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و لرستان به ترتیب با ۷۵، ۷۱ و ۶۸ درصد کم بارشی نسبت به بلندمدت ثبت شده است.
وی افزود: طی هفت ماه گذشته بارش استان آذربایجان شرقی ۱۲درصد بیش از حد نرمال بوده است البته پراکنش زمانی و مکانی بارش حتی در مناطق محدودی که بارش نرمال داشته اند نامناسب بوده است.
سرپرست پژوهشکده اقلیم شناسی تاکید کرد: در شرایط بارش نرمال، ۸۶ درصد بارش سال زراعی کشور در فاصله زمانی مهر تا فروردین رخ میدهد در حالیکه این مقدار هم اکنون ۴۹ درصد است و به عبارت دیگر تاکنون حتی ۵۰ درصد بارش مورد انتظار نیز محقق نشده است.
انتهای پیام
نظرات