به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی بنیاد، مهدی قزلی در نشست خبری ساماندهی انجمنهای ادبی که امروز (۲۹ فروردین) در محل بنیاد شعر و ادبیات داستانی برگزار شد با اشاره به سابقه فعالیت انجمنهای ادبی در ایران گفت: این روزها شاهد اتفاق قابل توجه و تاثیرگذار در ادبیات ایران هستیم که برای اولین بار در چند دهه اخیر رخ میدهد.
وی افزود: تا پیش از این، انجمنهای ادبی به صورت تشکلهای غیردولتی و با مجوز مجموعههایی نظیر شهرداری، وزارت کشور یا سازمان ملی جوانان و... فعالیت میکردند؛ ولی چندی پیش با ابلاغ «آییننامه امور انجمنهای ادبی» توسط وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، ساماندهی انجمنها با هدف برنامهریزی، حمایت، تخصیص منابع و ایجاد یک هویت جمعی، به بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان واگذار شده است.
قزلی گفت: «سامانه جامع امور انجمنهای ادبی» به نشانی HLCLUBS.ir طراحی شده و به بهرهبرداری رسیده است؛ از این رو، همه انجمنهای ادبی در صورت دارا بودن شرایط مندرج در آییننامه مذکور، میتوانند در مدت زمانی کمتر از ۱۵ دقیقه در آن برای دریافت شناسه اقدام کنند.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان خاطرنشان کرد: در فرایند ثبت انجمنها به هیچوجه مسالهای با نام «صدور مجوز» نداریم، بلکه با اعطای شناسه، به دنبال شناسایی انجمنهای ادبی سراسر کشور هستیم. به همین دلیل، هیچ الزام قانونی برای ثبت انجمنهای ادبی در سامانه وجود ندارد، بلکه بنیاد همه توان خود را برای حمایت از فعالیتهای انجمنهای ثبتشده به کار خواهد بست.
خانه انجمنهای ادبی پایهگذاری میشود
او تصریح کرد: برای پیگیری موثرتر کارهای مورد نیاز در این حوزه، کارگروهی هفتنفره با مدیریت بنیاد شعر و ادبیات داستانی تشکیل خواهد شد. در این کارگروه، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی، معاون فرهنگی و امور استانهای بنیاد، دبیر هیات موسسات فرهنگی، سه نفر از صاحبنظران و فعالان انجمنهای ادبی و دبیر «خانه انجمنهای ادبی ایرانیان» به انتخاب مجمع عمومی انجمنهای ادبی حضور خواهند داشت.
قزلی در ادامه اضافه کرد: مسیری که عنوان شد، از ابتدا با مشورت و گفتوگو با اهالی ادبیات پیریزی شده است و فعالان انجمنهای ادبی اعلام آمادگی کردهاند که در همین مسیر، سنگ بنای خانه انجمنهای ادبی را بگذارند تا از آن پس، مسائل صنفی و مطالبات این حوزه از سوی این خانه پیگیری شود.
ثبت بیش از ۱۸۰ انجمن در طول یک هفته
او با ارائه آمار ثبتنام انجمنهای ادبی گفت: ما حدس میزنیم حدود ۵۰۰ انجمن ادبی فعال در کشور داشته باشیم که امیدواریم تا در ماه اول ثبتنام، حداقل 60 درصد آنها در سامانه ثبتنام کنند.
وی با اعلام استقبال انجمنها از سامانه امور انجمنهای ادبی گفت: در نخستین هفته ثبتنام، بیش از ۱۸۰ انجمن در سامانه ثبتنام کردهاند که این موضوع برای ما مایه خرسندی است.
رئیس کارگروه اعطای شناسه به انجمنهای ادبی با تحلیل آمار ثبتنامکنندگان افزود: بیشترین ثبتنام مربوط به استانهای تهران، اصفهان و خوزستان بوده و استانهای کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه و جنوب کرمان نیز هنوز ثبت نامی نداشتهاند. همچنین در این سامانه تاکنون انجمنهای ۲۵ استان و ۸۸ شهرستان کشور ثبتنام کردهاند.
انجمنهای ادبی صاحب سهمی از بودجه شدند
مهدی قزلی با اعلام خبر تخصیص بودجه به انجمنهای ادبی گفت: گام اول دولت در حمایت از انجمنهای ادبی، اختصاص مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان در بودجه امسال است؛ رقمی که برای تعداد و درخواستهای انجمنهای ادبی بسیار ناچیز است، ولی این اتفاق را باید به فال نیک گرفت.
وی ابراز امیدواری کرد با روند پیشِ رو و برجستهشدن فعالیت انجمنها، این رقم در سالهای آینده افزایش پیدا کند.
دومین دوره جایزه ادبی بهار برگزار میشود
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی با یادآوری برگزاری نخستین جشنواره انجمنهای ادبی گفت: سال گذشته در جریان برگزاری نخستین دوره این رویداد ادبی با نام «جایزه ملکالشعرای بهار» از طرحهای اجرایی بیش از ۵۰ انجمن فعال کشور حمایت شد.
او افزود: اردیبهشتماه امسال نیز همزمان با یکصدمین سالروز انتشار «مجله ادبی دانشکده» توسط ملکالشعرای بهار و همزمان با برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، دومین دوره «جایزه ادبی بهار» برگزار خواهد شد. انجمنهای ادبی میتوانند گزارش طرحهای اجراشده در سال ۹۶ و طرحهای خود را برای سال ۹۷ در «سامانه جامع امور انجمنهای ادبی» ثبت کنند.
در پایان، مهدی قزلی از ادارات ارشاد و اصحاب رسانه خواست تا با پیشنهادهای خود و پوشش خبری این رخداد، به این حرکت در ادبیات کشور سرعت بخشند.
انتهای پیام
نظرات