• چهارشنبه / ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 97012911173
  • خبرنگار : 71191

بازگشت صددرصدی درآمد موزه‌ها/درآمد لوور تهران چه می‌شود؟

بازگشت صددرصدی درآمد موزه‌ها/درآمد لوور تهران چه می‌شود؟

مدیر اداره کل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی فرهنگی می‌گوید: با تصویب مجلس شورای اسلامی و براساس مصوبه برنامه پنج ساله ششم توسعه؛ درامد کامل چهار موزه مهم در تهران به آن‌ها بازگردانده می‌شود.

به گزارش ایسنا، در طول سال‌های گذشته واریز درآمد موزها به خزانه دولت و اختصاص فقط درصدی از این درآمد به سازمان میراث فرهنگی آن‌هم در زمان‌هایی که دولت مشکل اقتصادی نداشت، به طور مداوم از سوی موزه‌داران و مسئولان سازمان میراث فرهنگی به عنوان یک مشکل مطرح بود و هر از چندگاهی با اعتراض نسبت به این قضیه، اعلام می‌شد که حدود ۷۰ درصد از این درآمدها به موزه‌ها برگردانده می‌شود، برگرداندنی که معمولا هیچ کدام از موزه‌ها ان را به چشم نمی‌دیدند، تا این‌که دی ماه سال گذشته و با حضور علی اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث‌فرهنگی در خبرگزاری ایسنا اعلام کرد؛ «با پیگیری‌هایی که انجام داده توانسته درخواستِ باز کردنِ یک حساب اختصاصی برای بازگرداندن درآمد موزه‌ها به هر کدام از موزه‌ها را اجرایی کند.»

او در آن زمان اظهار کرد؛ «گِله‌ من به بخش‌های مختلف دولت این بود که درآمدهای اندکی که از موزه‌ها به دست می‌آوریم به واسطه رونق گردشگری و ایجاد درآمد برای موزه‌هاست، اما آن درآمد نیز به سرجمع درآمدهای بودجه کل کشور واریز می‌شد و در نهایت عددی بین ۶۰ تا ۷۰ درصد به موزه‌ها تخصیص داده می‌شد. با کمک سازمان برنامه و بودجه برای برطرف کردن این مشکل پیگیری کردم تا درآمد موزه‌ها به ردیف‌های اختصاصی خود موزه داده شود، در واقع همان اندازه که پول به خزانه می‌رود، همان‌ اندازه نیز می‌توانیم هزینه کنیم.»

معاون رئیس جمهور همچنین با تاکید بر این‌که از این به بعد درآمد موزه‌ها در سرجمع قراردادهای دولت قرار نمی‌گیرد، بیان کرد: خوشبختانه یک ردیف اختصاصی بودجه برای موزه‌ها اختصاص داده شد و با ایجاد حساب اختصاصی برای موزه‌ها، بعد از واریز به خزانه دولت، همان مبلغِ درآمد موزه‌ای به حساب موزه‌ها برگردانده می‌شود.

بعد از گذشت بیش از دو ماه از مطرح کردن این صحبت‌ها اکنون گفته‌می‌شود در نخستین قدم بازگرداندن صددرصدی درآمد موزه‌ها به آن‌ها در حال حاضر برای چهار موزه امکان‌پذیر شده است.

محمدرضا کارگر، مدیر اداره کل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی در این زمینه به ایسنا می‌گوید: با تصویب مجلس و براساس مصوبه برنامه پنج ساله ششم توسعه، درآمد صد درصدی کاخ موزه‌های نیاوران، گلستان، سعدآباد و موزه ملی ایران به آن‌ها برگشت داده می‌شود.

او با بیان این‌که برای نهائی کردن این اتفاق در همه‌ی موزه‌های زیر نظر سازمان میراث‌فرهنگی، باید هیات امنا برای آن‌ها ایجاد شود، تا درآمدهایشان به آن حساب واریز شود، ادامه می‌دهد: تا امروز واریز صد درصدی اعتبار فقط برای این چهار موزه ابلاغ شده است، اما این کار برای موزه‌های استانی نیز در دست انجام است و به مرور کامل‌تر می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که در نخستین قدم همه درآمد موزه‌ها به خزانه دولت ریخته می‌شود، می‌افزاید: سازمان برنامه و بودجه نیز متعهد شده است که همه این درآمد را به سازمان میراث فرهنگی واگذار کند و سازمان میراث نیز توزیع بودجه‌ای را انجام می‌دهد.

او اختصاص این اعتبار را اجازه‌ای می‌داند که قانون به میراث فرهنگی می‌دهد، می‌گوید: براساس این قانون سازمان برنامه و بودجه به اختصاص این درآمدها متعهد می‌شود. از سوی دیگر بازگرداندن صد درصدی اعتبار موزه‌ها به سیاست‌های سازمان میراث فرهنگی برمی‌گردد، در واقع به برخی موزها به صورت صددرصدی و به برخی دیگر بخشی از اعتبارها از محل درامد موزه‌ها را پرداخت می‌کند که این کار نیز بیشتر برای موزه‌های در حال توسعه رخ می‌دهد.

مدیر اداره کل موزه‌ها سیاست سازمان میراث فرهنگی در اختصاص درآمد موزه‌ها را مبنی بر هیات‌امنایی کردن آن‌ها می‌داند که در این شرایط درآمد به آن‌ها برگشت داده می‌شود و تاکید می‌کند: قانون اجازه می‌دهد با ابلاغ اعضای هیات امنای موزها به صورت رسمی، این کار نهائی شود. انجام این روند مصوب شده است.

وی اظهار می‌کند: اداره کل موزه‌ها در ابتدای هر سال با پیش‌بینی درآمدها، پیشنهادهایی را با سازمان برنامه و بودجه مطرح می‌کرد تا براساس آن‌ها، اعتبار به موزه‌ها اختصاص پیدا کند. بنابراین به جزو زمان‌هایی که دولت دچار مشکلات اقتصادی بود و بخشی از اعتبار ابلاغ نمی‌شد، اکنون موظف به ابلاغ صددرصد اعتبارات هستند.

شعبه "لوور" به مشهد می‌رود

مدیر اداره موزه‌ها در ادامه در توضیح ادامه‌دار بودن نمایشگاه لوور در کشور می‌گوید: براساس پیشنهادی که به موزه لوور داده شد، ان‌ها نیز قبول کردند تا "لوور تهران" به مدت دو ماه دیگر در ایران نمایش داده شود که این کار در موزه منطقه‌ای خراسان رضوی انجام می‌شود.

کارگر ادامه می‌دهد: بعد از پایان نمایشگاه "لوور تهران" و به جز نیاز به زمانی که برای جمع‌آوری، بسته‌بندی و انتقال آثار نیاز داریم، قرار است این آثار به مدت دو ماه نیز در موزه بزرگ خراسان به نمایش درآید.

او می‌افزاید: تا امروز قرار است همه‌ی ۵۶ اثر از لوور در این نمایشگاه باشند، اما با توجه به ناگهانی شدن این اتفاق، ممکن است یکی دو اثر را که از قبل اعلام نکرده‌ایم، برای نمایشگاهی از سوی لوور برنامه‌ریزی شده باشند، بنابراین روند انتقال آثار مانند قرارداد موزه ملی ایران تداوم پیدا می‌کند و ایران هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌کند.

درامد "لوور تهران" چه می‌شود؟

مدیر اداره کل موزه‌ها در ادامه در مورد درامد نمایشگاه لوور تهران توضیح می‌دهد: همه درامد لوور به خزانه دولت ریخته می‌شود، این کار حکم فروش بلیت را دارد، بنابراین براساس همان قانون با این اعتبار نیز برخورد می‌شود. البته اختصاص اعتبار این نمایشگاه به موزه ملی ایران در اولویت است، چون امسال طرح بازسازی موزه ایران باستان بعد از ۸۰ سال آغاز می‌شود و حتی به جزء درامدها، باید بودجه بیشتری به موزه اختصاص پیدا کند، امیدواریم حامی مالی دیگری نیز برای پروژه بازسازی ایران باستان پیدا کنیم.

او همچنین در مورد نقش حامی مالی نمایشگاه لوور تهران اظهار می‌کند: این حامی به عنوان مشارکت در درامد اسپانسر نشده است. بلکه به عنوان یک حمایت کننده وارد شد و هیچ درامد زایی یا پولی به آن پرداخت نمی‌شود.

وی ادامه می‌دهد: معتقدیم حضور یک اسپانسر مالی به این دلیل است که نزد مردم اعتبار پیدا کند، بنابراین اسپانسر کنونی موزه لوور نیز وارد این کار شد تا به عنوان یک بانک فرهنگی شناخته شود و نگاه مردم از یک موسسه مالی اقتصادی صرف نسبت به آن بانک تغییر کند تا مردم بدانند فلان بانک فقط یک نهاد توسعه دهنده سرمایه خود نیست، بلکه این مطرح است که بخشی از درامدها را برای توسعه فرهنگی هزینه می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۱-۲۹ ۱۵:۱۸

من همین چندروز پیش از این نمایشگاه بازدید کردم و جا داره که از تمامی پرسنل این موزه و رسانه هایی مانند ایسنا که اخبار این نمایشگاه رو پیگیری و منتشر میکنند تشکر کنم.ولی موضوعی که ناراحت کننده بود و جا داره که از طریق ایسنا به گوش مدیران موزه ملی بعنوان موزه مادر برسونم برخوردهای نه چندان مناسب باجه بلیط فروشی یود که شیرینی بازدید از این موزه رو به کام بازدیدکنندگان تلخ میکنه.قبول دارم که انجام کار در محیط کوچکی مثل باجه و انجام یک کار ثابت و بدون تنوع بعد از مدتی آدم رو خسته میکنه ولی این بنا نمیشه که تاوان این سختی رو بازدیدکننده موزه بپردازه.ممنون از شما.