به گزارش ایسنا، مراسم تقدیر از سریال «پایتخت ۵» با حضور بازیگران و عوامل این سریال نوروزی و معاون سیما به همراه مرتضی میرباقری (معاون سیما)، احسان محمدحسنی (مدیر سازمان اوج)، علیرضا برازش (مدیر شبکه یک) و برخی دیگر از مدیران صداوسیما و سازمان اوج امروز (۲۹ فرودین ماه) در سازمان اوج برگزار شد.
مرتضی میرباقری در سخنانی با اشاره به استقبال مخاطبان از سریال پایتخت خاطرنشان کرد: این سریال توانست ۸۰ درصد بیننده داشته باشد؛ یعنی کسانی که این سریال را ندیدهاند، در اصل در موقعیتی نبودهاند که بتوانند نه اینکه انتخاب کنند سریال پایتخت ۵ را نبینند.
او با بیان اینکه پنجمین فرصت سریال پایتخت ۹۲ درصد سریال مخاطبان را به همراه داشته است، یادآور شد: این کار در نوع خودش بینظیر بود و باید یک دست مریزاد اساسی به دوستانی که برای این سریال تلاش جهادی کردهاند، بگوییم.
معاون سیما با اشاره به سکانسهای تکنیکال سریال «پایتخت ۵» گفت: به گفته بسیاری از کارشناسان پشت صحنه این سریال بسیار تکنیکال بود و سکانسهای بخشهای بالون و جنگ با داعش نشان داد که برای به تصویر کشیدن مفاهیم این سریال تلاشی جهادی صورت گرفته است. ما میتوانیم شهادت دهیم که این کار از حیثهای مختلف تاثیر بسیار خوبی روی مخاطبان گذاشته است.
میرباقری همچنین به همکاری موسسه اوج در تولید سریال «پایتخت ۵» اشاره و بیان کرد: اگر مشاورههای سازمان اوج نبود، سریال پایتخت نمیتوانست به این خوبی تولید شود. هیچ کسی حتی افرادی که به عنوان مدافع حرم با داعش جنگیدند، عنوان نکردند که تصویر نشان داده شده از داعش یک تصویر آماتور بوده است.
او یادآور شد برای اینکه سریال «پایتخت ۵» ادامه داشته باشد، همان طور که سیروس مقدم نیز تاکید کرده است باید ایده خلاق و حمایت رسانه پشتیبان را داشته باشد. ما از نقدهای صادقانه و هوشمندانه استقبال میکنیم اما در عین حال فکر میکنم جامعه باید آستانه تحمل خود را نیز بالا ببرد. سریال «پایتخت ۵» باید در مقایسه با کارهای دیگر از نظر ساخت و اثرگذاری ارزیابی شود. در کل امیدوارم بتوانیم بیش از پیش آثاری شایسته مردم ایران تولید کنیم که به بالا بردن آستانه تحمل آنها و افزایش توان حل مشکلات کمک کند.
میرباقری در سخنانی با اشاره به لزوم افزایش نشاط و رضایت عمومی جامعه با توجه به دستاوردهای زندگی مدرنیته خاطرنشان کرد: جامعه ایران امروز به دلایل مختلفی دچار آسیبهای اجتماعی زیادی شده و بلاهای طبیعی و مشکلات زیست محیطی آن نیز رو به افزایش است. از سوی دیگر ما در منطقهای زندگی میکنیم که از لحاظ امنیتی بسیار حساس است. در این شرایط باید دنبال عناصری بگردیم که آستانه تحمل جامعه را بالا ببرد و به دنبال آن قدرت حل مسائل نیز افزایش یابد.
معاون سیما با بیان اینکه امیدواری و نشاط اجتماعی نیاز واقعی جامعه امروز ایران است، خاطرنشان کرد: امروز اگر بتوانیم در محیطهای کاری و اجتماعی رضایت اجتماعی و نشاط را افزایش بدهیم، قدرت حل مسائل نیز افزایش پیدا میکند چه بسا که تاکنون عقبههای سختی را نیز پشت سر گذاشتهایم و در حوزههای مختلف دستاوردهای بزرگی داشتهایم. در همین راستا کاری که دوستان ما در سریال پایتخت انجام دادند، نقش مهمی در ارتقای امید و شادابی جامعه داشت.
همچنین احسان محمدحسنی، رییس سازمان رسانهای اوج در سخنانی اظهار کرد: تیم پایتخت به خوبی نشان داد که میتوان در این خاک مهربان ماند و کارهای موفقی انجام داد که جامعه به هنر ایرانی و اسلامی خود افتخار کند. همه تیم پایتخت کمفروشی نکردند و با تمام وجود نشان دادند که میتوان با زبان هنر عمیقترین حرفها را زد.
او اظهار کرد: افتخار دارم به نمایندگی از مردم ایران از تیم خوب پایتخت تقدیر کنم و به آنها خسته نباشید بگویم. اما باید از مردم ایران که اگر لطف و حمایت آنها نبود، شاید این سریال نمیتوانست تا این اندازه موثر و عمیق باشد نیز تشکر کنم.
همچنین اصحاب رسانه نیز با وجود تمام حواشی و سختیهایی که فصل پنجم سریال پایتخت به همراه داشت، به آنها کمک و از آنها حمایت کردهاند.
محمدحسنی در ادامه از سیروس مقدم، الهام غفوری و صداوسیما نیز تشکر کرد و درباره همکاری با مرتضی میرباقری توضیح داد: با آمدن آقای میرباقری آرامش و ثبات به شبکههای سیما بازگردانده شد. امروز به همه ثابت شده است که اوج، رقیب صدا و سیما نیست بلکه رفیق آن است.
رییس سازمان رسانهای اوج بیان کرد: سازمان اوج با پول، اثری را تولید نمیکند بلکه این آثار محصول دل است. بسیاری از موسسات دیگر نیز پول دارند اما باید بدانیم که پول اثر هنری نمیسازد و دوستان اوج با دلشان پای کارها ایستادهاند.
سیروس مقدم، کارگردان مجموعه سریالهای پنجگانه پایتخت نیز سخنان خود را با یک شوخی آغاز کرد و گفت: من نه نماینده موساد و نه جاسوس هستم.
او اظهار کرد: سریال پایتخت دیگر متعلق به من، آقای تنابنده، اوج، صدا و سیما و ... نیست بلکه متعلق به مردم است و چنان قدرتی دارد که میتواند تعیین کند آیا ادامهدار باشد یا نه. این سریال میتواند حرفهایی را بزند که شاید در جاهای دیگر امکان گفته شدن آنها نباشد.
مقدم در ادامه با بیان خاطرهای از استقبال ۵۰۰ کودک معلول ذهنی و جسمی در بیمارستان فیاض مشهد که خواستند عوامل پایتخت را ببینند، گفت: این کودکان با وجود تمام سختیهایی که دارند، سریال پایتخت را دیدهاند و مدام از من سراغ ارسطو، سارا و نیکا را گرفتهاند. کدام صهیونیست یا عامل موسادی این کار را برای مردم این کشور میکند. فکر میکنم برخی از دوستان باید شماره عینکشان را عوض کنند و واقعیتر نگاه کنند. «پایتخت» یک کار تیمی است که تک تک عوامل در آن نقش داشتهاند.
این کارگردان تاکید کرد: سریال «پایتخت ۵» ساخته نمیشد مگر با حمایتهای مادی و معنوی سازمان اوج. حمایت مادی یعنی پول و فراهم کردن امکاناتی که شاید نمیتوانستیم به غیر از این آنها را فراهم کنیم و حمایت مادی یعنی ۵۰ فیلم مستند درباره اوج، خاطرات فرماندهان جنگ با داعش و مشورت با افرادی که این موضوع را تجربه کرده بودند.
مقدم همچنین با اشاره به حمایتهای سازمان صداوسیما در پخش این سریال با ممیزیهای کمتر توضیح داد: حمایتهای آقای میرباقری و رییس سیما فیلم هنگام پخش و پیش از آن باعث شد تا سریال «پایتخت ۵» با کمترین ممیزی راهی آنتن شود؛ این سریال نسبت به چهار فصل گذشته با ممیزیهای کمتری پخش شد.
او در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد که تعامل سهگانه میان سازندگان، سازمان اوج و صداوسیما بتواند به سریالهای تلویزیونی رونق بدهد.
همچنین ریما رامینفر، بازیگر نقش هما در مجموعه سریالهای پایتخت که به نمایندگی از الهام غفوری سخن میگفت، اظهار کرد: خانم غفوری از من خواستند که بگویم امیدوارم مناطق آزاد ما در ایران آنچنان پیشرفت کند که دیگر برای فیلمبرداری چند سکانس مجبور نباشیم به ترکیه برویم و برخی به ما بگویند برای تبلیغ صنعت گردشگری ترکیه به آنجا رفتهایم.
محسن تنابنده، بازیگر نقش نقی در سریالهای پایتخت که سرپرست نویسندگان این سریال را نیز بر عهده داشته است، در سخنانی اظهار کرد: وقتی پروژهای به فصل پنجم میرسد، برخلاف آنچه عدهای تصور میکنند کار بسیار سختتر میشود. فصل پنجم یعنی کار پنج برابر سختتر میشود.
او با اشاره به نقش مهم فیلمنامه در جذابیت سریال پایتخت ضمن تشکر از خشایار الوند، یادآور شد: آقای الوند با وجود همه مشکلات بسیار مهربانانه پای کار ایستادند. موفقیتهای سریال پایتخت به فرد برنمیگردد چرا که همه چیز گروهی پیش رفته است.
این بازیگر با اشاره به بخشهای جنگی سریال «پایتخت» بیان کرد: ورود به برخی از اتمسفرهای قصه مثل شرایط جنگی و در عین حال ایجاد فضایی شیرین کار را بسیار سخت میکرد. ما میدانیم نواقص زیادی داشتهایم ولی فکر میکنم این یک شروع خوب برای ورود به این سبک کار بود.
تنابنده اظهار کرد: امیدوارم سعه صدر ما بیشتر شود و بتوانیم مهربانتر به قضایا نگاه کنیم. فکر میکنم اگر موقعیتی که برای سریال پایتخت ۵ فراهم شد، برای پروژههای دیگر نیز فراهم شود، شاهد سریالهای بهتری باشیم.
همسر شهید مدافع حرم دلباسی نیز در سخنانی کوتاه با اشاره به تاثیرگذاری این سریال بر روی چهار فرزندش گفت: امروز شهدای مدافع حرم بسیار مظلوم واقع شدهاند. بسیاری از من میپرسند که چرا همسرت تو را با چهار فرزند گذاشت و رفت. من نیز مدام در ذهنم پروسهای را تصور میکردم که بتوانم برای فرزندانم علت رفتن پدرشان را توضیح بدهم.
او با اشاره به سکانسهای حضور داعش در سریال پایتخت ۵ و تقابل آنها با دختران این سریال ادامه داد: هنگام تماشای این سکانسها پسرم مدام سوال میکرد و خواهرش به او جواب داد که اگر بابا نمیرفت، این اتفاقها اینجا میافتاد. این حرف بسیار مرا خوشحال کرد چرا که توانست پاسخ سوال فرزندانم را به خوبی بدهد.
این همسر شهید مدافع حرم همچنین با اشاره به یکی دیگر از سکانسهای سریال پایتخت درباره شهید شدن یکی از شخصیتها بیان کرد: برای امثال من که پیکر همسرانشان برنگشت این سکانس بسیار ارزنده است که بسیار تحت تاثیر آن قرار گرفتم.
در پایان از تمامی عوامل سریال پایتخت ۵ با حضور مرتضی میرباقری (معاون سیما)، احسان محمدحسنی (رئیس سازمان اوج)، برازش (رییس شبکه یک سیما) و والینژاد (مدیر مرکز فیلم و سریال اوج) تقدیر شد.
سیروس مقدم، الهام غفوری، ریما رامین فر، محسن تنابنده، نسرین نصرتی، خشایار الوند، سارا و نیکا فرقانی اصل، احمد مهرانفر، بهرام افشاری، برازش (مدیر شبکه یک)، شریعت پناهی (مدیر گروه فیلم و سریال شبکه یک)، میرباقری معاون سیما، آریا عظیمینژاد و ... از جمله حاضران مراسم تقدیر از عوامل سریال پایتخت ۵ بودند.
انتهای پیام
نظرات