علی کاظمیانمنش در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: راهآهن جمهوری اسلامی آمادگی دارد قطار تهران- آنکارا و تهران- دمشق را راهاندازی کند، اما از سوی کشور ترکیه و سوریه اعلام شده که به دلیل عدم وجود امنیت در آن کشورها این قطار فعلا راهاندازی نشود در حال حاضر خط ریلی این قطارها موجود است که با فراهم شدن امنیت در آن کشورها راهاندازی خواهد شد.
مدیرکل برنامهریزی و نظارت بر خدمات مسافری شرکت راهآهن درباره میزان جابهجایی گردشگر از طریق ریلی در سال 96، عنوان کرد: طی سال گذشته 45 هزار گردشگر با قطارهای گردشگری در کشور جابهجا شدند و بنا داریم که در سال 97 این رقم را به 65 هزار گردشگر برسانیم.
وی گفت: از حدود سه سال پیش تاکنون 25 قطار گردشگر بینالمللی از خارج به کشورمان وارد شده است که بیست و پنجمین قطار گردشگران خارجی هماکنون داخل کشور است؛ قطار نخجوان- مشهد قطار بینالمللی خروجی است که برنامهریزی شده که در مسیر نخجوان- قم- مشهد تردد کند و قطار بینالمللی و مناسبتی دیگر نیز در مسیر تهران- قم- کربلا تردد میکند.
کاظمیانمنش درباره عمر ناوگان ریلی بیان کرد: برنامهریزی شده است که در سال جاری میانگین سن واگنهای مسافری را کاهش دهیم، 284 واگن بالای 30 سال در سال 96 از رده خارج شده و مقرر شده است که 400 واگن باقی مانده بالای 30 سال نیز به مرور از رده خارج شوند؛ با خارج شدن این واگنها، میانگین سن ناوگان کاهش مییابد، همچنین تعدادی ناوگان محدود نیز توسط بخش خصوصی در حال وارد شدن است.
وی با بیان اینکه در سال ۹۷ تعداد قطارهای مناسبتی و قطارهای گردشگری مستمر افزایش خواهد یافت، یادآور شد: برخی از قطارهای گردشگری برای مناسبتهای خاص راهاندازی میشوند، مانند قطارهایی که در ایام بزرگداشت مشاهیر راهاندازی شدند و برخی از قطارها مانند قطار تهران به سوادکوه، گرگان به اینچه برون و تبریز به جلفا و رازی قطارهای گردشگری هستند که به صورت مستمر تردد میکنند.
مدیرکل برنامهریزی و نظارت بر خدمات مسافری شرکت راهآهن با اشاره به این مطلب که در روز مبعث پیامبر اکرم(ص) اولین قطار گردشگری مناسبتی در سال 97 در مسیر مشهد- نیشابور برای پاسداشت عطار نیشابوری راهاندازی شد، افزود: دو سال قبل نیز اولین گردشگری داخلی کشور نیز در خراسان رضوی در مسیر مشهد- نیشابور راهاندازی شد.
انتهای پیام
نظرات