• پنجشنبه / ۱۶ فروردین ۱۳۹۷ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 97011604003
  • منبع : فضای مجازی

چند سوال از دبیر شورای عالی فضای مجازی

چند سوال از دبیر شورای عالی فضای مجازی

دبیر شورای عالی فضای مجازی در برنامۀ «روی خط خبر» شبکۀ خبر سیما گفته‌اند: «تلگرام در هیچ کشوری پیام‌رسان غالبی نیست به جز ایران».

به گزارش ایسنا، مهرداد خدیر در ادامه یادداشت خود در «عصر ایران» نوشت: این سخن درستی است اما بخشی از واقعیت است و همۀ واقعیت نیست. در برخی کشورهای غربی سنت نیکویی رایج است به این صورت که وقتی شاهدی را به دادگاه فرامی‌خوانند از او می‌خواهند اولا «واقعیت را بگوید»، ثانیا «‌جز واقعیت را نگوید» و ثالثا «‌همۀ واقعیت را بگوید». چون ممکن است واقعیت را بگوییم اما «همۀ واقعیت را نگوییم». بر این پایه و به این بهانه می‌توان این نکات یا پرسش‌ها را هم دربارۀ این گفتۀ آقای ابوالحسن فیروزآبادی مطرح کرد؛ نکاتی که کمک می‌کند نه بخشی از واقعیت که همۀ واقعیت را ببینیم:

1- آیا در کشورهای دیگر هم ممکن است در عین اینکه پارلمان و نهاد قانون‌گذار داشته باشند یک شورای عالی دربارۀ پیام‌رسان‌ها تصمیم بگیرد یا از این نظر هم ایران ما مُستثناست؟

2- آیا در کشورهای دیگر هم رسانۀ دیداری - شنیداری آنان انحصاری است و اجازۀ تأسیس رادیو و تلویزیون خصوصی نمی‌دهند تا مردم ناگزیر از مراجعه به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برای کسب خبر نشوند یا همه جا این طور است به جز ایران؟

3- آیا جاهای دیگر هم رییس جمهوری و وزیر ارتباطات قول و تعهد می‌دهند فیلتر نکنند و دیگران از فیلترینگ قریب‌الوقوع سخن می‌گویند یا ما از این نظر هم متفاوتیم که درباره نرم‌افزار پیام‌رسان به جای نمایندگان قانون‌گذار و وزیر مجری، دیگران نظر می‌دهند؟

4- آیا جز این است که بخشی از غلبۀ تلگرام به خاطر فیلترینگ توییتر و فیس‌بوک و یوتیوب است و نمی‌توان تأکید رئیس‌جمهوری بر انحصاری نبودن را به این معنی دانست که وقتی دیگران فیلتر می‌شوند تلگرام به صورت انحصاری درمی‌آید؟

5- یک‌جای دیگر را هم نشان بدهید که رئیس‌جمهوری آن که هم‌تراز سران جهان می‌نشیند، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهای پیام‌رسان را شغل‌آفرین بداند و رئیس شورایی که به موازات مجلس، قانون‌گذاری می‌کند و به موازات وزارت ارتباطات می‌خواهد اجرا کند عامل بیکاری و ضد اقتصاد بداند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۱-۱۶ ۱۶:۲۲

نوشته و استدلال کاملاً بیربطی بود!

avatar
۱۳۹۷-۰۱-۱۸ ۱۸:۱۴

همۀ ما سخن از آزادی بیان داریم اما خودمان بزرگترین سانسورچی ها هستیم. واقعاً جای تأسف دارد ایسنا که این همه در مورد صدا و سیما انتقاد چاپ می کند نظرات محترمانه کاربران را برای اینکه مبادا انچه می خواهد به خوانندگان القا کند سانسور می کند. می دانم که این را هم همچون سایر کامنتهایم چاپ نخواهید کرد. اما فقط نوشتم که بدانید شما هنوز خیلی از یاهو دور هستید ولی می خواهید دیگران خبرگزاری ها مانند یاهو باشند.