• چهارشنبه / ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ / ۰۵:۴۷
  • دسته‌بندی: جهان ورزش
  • کد خبر: 97011403227
  • خبرنگار : 71549

داستان‌های تاریخ فوتبال

چه باشگاهی تاثیر مستقیمی بر حرفه‌ای شدن فوتبال داشت؟

چه باشگاهی تاثیر مستقیمی بر حرفه‌ای شدن فوتبال داشت؟

منتشر شدن گزارش محرمانه از دستمزدها و جوایز بارسلونا نقش تعیین کننده ای در حرفه‌ای شدن فوتبال داشت.

به گزارش ایسنا، در روزهای خوب و بدون دغدغه دهه ۲۰، فوتبال رشد کرد و پول به این ورزش راه پیدا کرد. در آن سال‌ها تیم ملی اسپانیا مدال نقره المپیک آنتورپ را به دست آورد. این اتفاق باعث شد حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها بیشتر شود و فوتبال در رسانه‌ها بیش از گذشته خودنمایی کند. در آن زمان این ورزش به صورت آماتور دنبال می‌شد چون عقیده‌ای وجود داشت که پول خرج کردن در فوتبال را بیهوده می‌دانستند. با این حال آماتوریسم یک دروغ آشکار در اسپانیا و تقریبا تمام اروپا بود. در انگلیس بحث بر سر جدایی فوتبال حرفه‌ای و آماتور سال‌ها قبل به پایان رسیده بود و تمام اروپا در این مسیر قرار داشت. باشگاه‌ها هزینه می‌کردند و پول‌های خود را در راه بهتر کردن ورزشگاه‌ها، هزینه مسافرت و دیگر مسائل خرج می‌کردند. در این سال‌ها قضیه ریکاردو سامورا قابل توجه بود. در رفت و برگشت از اسپانیول به بارسلونا هزینه زیادی صرف شد.

این موضوع از چشم همه تیم‌های حاضر در اروپا پنهان مانده بود تا این که مجله پاریسی اسپورتینگ (یکی از مهم‌ترین رسانه‌های قاره) گزارشی کامل و مستند از گسترش فوتبال حرفه‌ای منتشر و بیش از همه روی دستمزد و جوایز بازیکنان بارسلونا تمرکز کرد. مجله فرانسوی به اطلاعات محرمانه‌ای از باشگاه اسپانیایی اشاره کرد و به دستمزد حقیقی بازیکنان این تیم پرداخت. پلاتکو، اسکارونه و سامیتیر ۱۵۰۰ پسو در ماه می‌گرفتند. این رقم برای آلکانتارا به ۱۳۰۰ پسو می‌رسید. پیرا، ساخی- باربا و سانچو ۱۰۰۰ پسو دستمزد کسب می‌کردند. پلاناس، والتر، آرنائو، تورالبا و کارویا ۸۰۰ پسو دریافت می‌کردند. در صورت قهرمانی در رقابت‌های کاتالونیا ۱۵۰۰ و فتح لیگ و یا کوپا ۳۰۰۰ پسو به آنان پرداخت می‌شد. این گزارش در کنگره رم نقش تعیین کننده‌ای داشت و در آن مراسم همه اعضا بالاخره قبول کردند حرفه‌ای شدن فوتبال غیر قابل مهار است. اکنون شرایطی در جریان است که نمی توان آن را انکار و بهتر است آن را امتحان کرد.

کمیته بین المللی المپیک نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و اعلام کرد در المپیک ۱۹۲۸ تنها فوتبال آماتور می‌تواند شرکت کند. سپس کشورهای زیادی این قانون را مسخره کردند و بازیکنان حرفه‌ای خود را راهی این بازی‌ها کردند. فوتبال از المپیک بعدی ۱۹۳۲ کنار گذاشته شد. این اتفاقات باعث شد جام جهانی به وجود آید که ویژگی اصلی‌اش حضور حرفه‌ای‌ها بود. نخستین دوره در سال ۱۹۳۰ با نام جام ژول ریمه (رییس فیفا) برگزار شد. مسابقات فوتبال دوباره در سال ۱۹۳۶ به بازی‌های المپیک بازگشت اما باز هم به صورت آماتور. این قضیه ادامه داشت تا این که در دوران خوسه آنتونیو سامارانش و در نزدیکی المپیک ۱۹۹۲ بارسلونا جنگ بر سر آماتوریسم پایان یافت. در دوران جنگ سرد تیم های بلوک شرق امتیاز زیادی در بازی‌های المپیک داشتند چون آنها فوتبال حرفه‌ای را نمی‌شناختند و با بهترین‌هایشان در این بازی‌ها شرکت می‌کردند.

فوتبال حرفه‌ای نقش تعیین کننده‌ای در خلق لالیگا داشت. پیش از این انگلیس نیز در سال ۱۸۸۸ این کار را انجام داد و کم کم در همه جای اروپا این اتفاق افتاد. در اسپانیا نخستین دوره لیگ در سال ۱۹۲۹ برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha