• دوشنبه / ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ / ۰۰:۲۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96122715158
  • خبرنگار : 71191

وقتی لوور کوچک با ۱۴ هم‌پیمان می‌شود

روایت این‌روزهای "لوور شعبه تهران" + فیلم

روایت این‌روزهای "لوور شعبه تهران" + فیلم

۱۴ روز از آغاز نمایش «لوور کوچک» در تهران می‌گذرد، نمایش ۵۶ شیء تاریخی از موزه‌ای که سال‌هاست پربازدیدترین موزه جهان نامیده می‌شود و به دلیل تمرکزِ بیشتر روی آثار هنری و تاریخی، آن را یک «موزه عمومی» فعال می‌نامند.

به گزارش ایسنا، ۱۴ روز پیش یعنی دوشنبه ۱۴ اسفند؛ "لوور کوچک" با ۵۶ شیء تاریخی از تمدن‌های کهن سراسر دنیا با حضور وزیر خارجه فرانسه در موزه ملی ایران به نمایش درآمد تا تعامل فرهنگی جدیدی بین ایران و فرانسه آغاز شود، تعاملی در حد نمایش آثار تاریخی از بخش مختلف موزه لوور برای نخستین‌بار.

تصاویر زیر، بخشی از حضور چشمگیر علاقمندان به دیدن «لوور در تهران» در موزه ملی ایران را نشان می‌دهد.

به نظر می‌رسد با وجود آغاز  نمایش این آثار در آخرین روزهای سال، استقبال از این نمایشگاه چشمگیر بوده، به حدی که روزانه چیزی حدود ۱۵۰۰ نفر از "لوور در تهران: شکوه تمدن‌های جهان"دیدن می‌کنند و تا کنون آمار این حضور به ۱۴ هزار نفر رسیده است.

یکی از نکات مهم مورد توجه در برگزاری این نمایشگاه دو دیدگاه متفاوت نسبت به نوع آثار انتخاب شده در برگزاری این نمایشگاه بود؛ نمایشگاهی که فقط از ایران دو شیء تاریخی به همراه خود آورده، اما برخی با رد کردن این اقدام، معتقدند باید بیشترین آثار به نمایش در آمده در این "لوور کوچک" را آثار باستانی ایرانی که باستان‌شناسان فرانسوی قبل از انقلاب از تپه‌های در دست کاوش به دست اورده و به فرانسه برده بودند نمایش دهند.

اما این اعتقاد مورد قبول مسئولان موزه‌ای و میراث فرهنگی نیست، چون آن‌ها معتقدند اکنون که فرصت نمایش بخشی از آثار لوور برای ایران به دست امده، باید مردم ایران را با لوور و تمدن کشورهای کهن دیگر  آشنا کرد.

با توجه به تصاویر موجود از حضور مردم در آخرین روزهای سال به نظر می‌رسد، ایده مسئولان میراث فرهنگی موفق عمل کرده است.

دیدگاه دیگری که در مورد "لوور کوچک" مطرح شد، انتخاب آثار تاریخی لوور فرانسه برای نمایش در ایران بود، اعتقادی که احتمالا کسانی که تا کنون لوور را دیده‌اند، بر آن باورند «لوور آثار بهتر و بزرگتری دارد، چرا باید بعد از این‌همه تبلیغات، آثار به این کوچکی به نمایش درآید.»

اما مسئولان میراث فرهنگی اعتقاد خود را در این زمینه نیز این طور بیان می‌کند؛ «موزه ملی ایران باید با توجه به درگاه ورودی موزه که دو مترو ۲۰ سانتی متر است و حجم آثاری که باید در کف سالن‌ها قرار می‌گرفت و ساختِ ساختمانی آن باید تحمل وزن‌های سنگین را از نظر فنی و ساختمانی می‌داشت، انتخاب می‌کرد. براساس امکانات و امکان حمل‌ونقل گالری به گالری، باید شرایط حمل‌ونقل آثار بررسی می‌شدند، از سوی دیگر یکسری آثار هستند که از نظر قوانین امکان جابجائی آن‌ها را نداشتیم، کارشناسان حفاظت فنی این مورد را بررسی و اعلام می‌کنند.»

«به من نگاه کن»، عنوان نمایشگاه ۱۸ اثر عکاسی عباس کیارستمی از موزه‌ی لوور است که برای نخستین بار و به مناسبت برپایی این نمایشگاه در معرض نمایش درآمده‌اند.

اما نکته‌ی مورد توجه در گالری کیارستمی؛ به اعتقاد موزه ملی ایران حضور بیش از حد هنرمندان و به ویژه عکاسان در آن بخش است.

۵۶ شیء تاریخی لوور فرانسه در «لوور کوچک» که از ۱۴ اسفند کار خود را در موزه ملی ایران آغاز کرده است، تا ۱۸ خرداد در موزه ملی ایران در تهران، خیابان امام خمینی(ره)، خیابان ۳۰ تیر برپاست.

اما برای دیدن این آثار در دو گالری "لوور" و "کیارستمی"، باید پنج هزار تومان پرداخت کرد.

ویدئوی زیر از آغاز طراحی و تجهیز نمایشگاه "لوور در تهران"، انتقال آثار تاریخی از فرودگاه امام خمینی (ره) تا موزه ملی و چیدمان آن‌ها و روز افتتاح این نمایشگاه با حضور وزیر امور خارجه فرانسه را نمایش می‌دهد.

سمیه ایمانیان - ایسنا

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۲-۲۸ ۰۸:۳۸

نمایش این سطح از آثار واقعا توهین و تحقیر ایرانیان هست و باید مایه ی شرمساری مسئولان و پشتیبان های مالی ای باشد که انتخاب اثر کرده اند. متاسفم برای خود کوچک بینی و حقارت درونسازی شده ای که در میان بسیاری از هموطنانم هست که خودشون رو شایسته ی رفتاری بهتر از این نمی بینند و متاسفم از مسئولانی که این شاختمان کهنه و مستعمل رو به عنوان موزه ی ملی ایران معرفی و مدیریت می کنند.

avatar
۱۳۹۶-۱۲-۲۸ ۱۴:۲۳

اقای امیر، شما ک اینقدر مدعی تحقیر بودن آثار تاریخی لوور برای ایران هستید، چرا در مورد ساختمان تاریخی موزه ملی ایران این طور صحبت میکنید؟ این بنا با کاربری موزه ساخته شده ، حدود هشتاد سال پیش برای موزه، وقتی فکرتون درباره اثار لوور اینه، پس قطعا باید بگویید موزه نیاز ب ساماندهی و استاندارد سازی داره، نه ساختمانی کهنه و مستعمل!!!!!