• یکشنبه / ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۵:۱۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96122011139
  • خبرنگار : 71021

در ستاد خدمات سفر چه خبر بود؟

از قول گران نشدن سفر تا جوایز میلیونی برای هیجان

از قول گران نشدن سفر تا جوایز میلیونی برای هیجان

سی‌ویکمین نشست اعضای اصلی ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر درحالی با حضور جمعی از استانداران و معاون رییس‌جمهور برگزار شد که علی‌اصغر مونسان برای چندمین بار قول داد قیمت خدمات سفر در نوروز افزایش پیدا نکند.

به گزارش ایسنا، این نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر بهانه‌ای شد برای پیگیری مطالبات کهنه برخی استان‌ها که نسبت به آن بی‌توجهی شده یا به فراموشی سپرده شده است. رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در واکنش به برخی از این مطالبات که به کمبود بودجه مربوط می‌شد، گفت: با توجه به مصوبه‌های دولت در بحث اشتغال فراگیر و روستایی و همچنین توافق با صندوق توسعه ملی برای پشتیبانی از طرح‌های سرمایه‌گذاری، گردشگری از این منظر مشکل اعتبار ندارد، اما لازم است استانداران طرح‌ها و ایده‌های خود را ارائه دهند تا اکنون که در حال مذاکره با سازمان برنامه و بودجه برای نهایی کردن طرح ایجاد ۱۷۰ هزار شغل برای گردشگری هستیم این مطالبات و طرح‌ها نیز ارائه و پیگیری شود.

بدهی یارانه هتل‌ها صاف می‌شود

مونسان همچنین خبر داد برای نخستین بار و پس از دو سال بدهی یارانه در بخش تسهیلات هتل‌سازی صفر شده است.

او سپس خبر داد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تلاش برای توزیع یکنواخت سفر، هدایت سرمایه‌گذاران به مناطق محروم و تکمیل پرتال جامع گردشگری (visitiran.ir) که بزرگترین ضعف در اطلاع‌رسانی به شمار می‌آمد، است.

معاون رییس‌جمهور در ادامه و در پاسخ به درخواست معاون سازمان حمل و نقل برای اختصاص یک شماره ویژه به سفر مردم برای جلوگیری از سردرگمی‌های آن‌ها با وجود شماره‌های متعدد سازمان هواشناسی، هلال احمر، اورژانس، سازمان راهداری و... اظهار کرد: سامانه آنلاین ۰۹۶۲۹ به صورت نرم‌افزار در اختیار مردم است که بازخورد آن را در لحظه خواهند دید. این سامانه با توجه به دسترسی‌هایی که دارد می‌تواند همان شماره واحد باشد.

مونسان با بیان این‌که امیدواریم سفرهای باکیفیتی در نوروز تقدیم مردم شود، گفت: قیمت هر سال همزمان با سفرهای نوروزی افزایش رسمی پیدا می‌کرد، اما امسال با هماهنگی‌های انجام‌شده افزایش قیمت دست کم تا پایان سفرهای نوروزی اتفاق نخواهد افتاد. از سازمان تعزیرات درخواست می‌کنیم روی این موضوع نظارت دقیق داشته باشد تا به ویژه بازار سیاه در بخش حمل و نقل اتفاق نیفتد. در کنار این اقدام سازمان تلاش می‌کند سفرهای ارزان‌قیمت در سال آینده گسترش یابد که باید در این راستا از هتل‌داران کشور به خاطر همراهی در دادن تخفیف تشکر کرد.

وی همچنین به برند شهر گردشگر که یک ماه پیش در اختیار استانداران قرار گرفته اشاره کرد و افزود: شهر گردشگر فقط مختصات زیرساخت را در نظر نمی‌گیرد، بلکه به خدمات و فرهنگ نیز اهمیت می‌دهد. این برند به استانداران ارائه شده که امیدواریم در این مسیر حرکت کند.

او در ادامه دو رویداد تبریز و همدان ۲۰۱۸ را که پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی و همچنین کشورهای آسیایی خواهند بود فرصتی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی دانست و از استانداران درخواست کرد این فرصت را بهانه بازدید مهمانان بین‌المللی از استان‌شان قرار دهند.

مونسان همچنین در پاسخ به مطالبات برخی از استان‌ها برای تخصیص اعتبار ویژه به اقدامات نوروزی و ستاد هماهنگی خدمات سفر گفت: علاوه بر کمبود نقدینگی که در سراسر کشور وجود دارد، اما هماهنگ شده ۵۰ درصد از اعتبارات مورد نیاز نوروز به اداره کل استان‌ها در قالب طرح نوروزگاه تخصیص یابد که امیدواریم باقی اعتبارات را از محل‌های دیگر تأمین کنیم.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین از همه استان‌ها و ارگان‌ها با توجه به فرابخشی بودن گردشگری درخواست کرد از موازی‌کاری و اتلاف هزینه به ویژه در بخش تولید محتوای گردشگری دست بردارند.

جوایز میلیونی برای ایجاد موج سفرهای هیجانی در نوروز!

به گزارش ایسنا، محمد محب‌خدایی ـ معاون گردشگری کشور ـ نیز در گزارشی که از برنامه‌های نوروزی ارائه کرد، گفت: برنامه‌های در نظر گرفته‌شده در واقع تمرینی برای گردشگری در کل سال است، چون نوروز بهترین دوره محک زدن ظرفیت‌ها به شمار می‌آید.

به گفته او، در جریان جشنواره‌های نوروزی که قرار است برگزار شود طرح عیدانه با ارائه تخفیف در رستوران‌ها و هتل‌ها، اهدای جوایز ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون تومانی در طرح هفت سین و اهدای هفت خودرو ویژه در طرح رالی گردشگری به انگیزه ایجاد موج سفرهای هیجانی در نوروز اجرا خواهد شد.

نوروزگاه، جشنواره خرید، کودک، تقدیر به امضای مردم، مسابقه بهترین سفره هفت‌سین، جشنواره غذا، مسابقه عکس نقاط ناشناخته، اجرای موسیقی‌های محلی، ورزش‌های باستانی و بومی، برپایی چادرهای عشایری، جشنواره پوشاک سنتی و اقوام و نوروزخوانی از جمله برنامه‌های نوروزی است که محب‌خدایی در این نشست اعلام کرد.

نماینده وزارت صنعت و معدن نیز با ارائه گزارشی از فعالیت های صورت‌گرفته این عضو اصلی ستاد هماهنگی خدمات سفر گزارش داد که تاکنون هماهنگی‌هایی با اصناف و سازمان نظام بازرسی برای کنترل قیمت‌ها در بازار و رسیدگی به شکایت‌ها انجام شده و سامانه ۱۲۴ برای رسیدگی به شکایت‌های مردمی در نظر گرفته شده است.

نماینده صداوسیما هم پیشنهاد کرد یکی از شبکه‌های تلویزیونی به عنوان پایلوت برای اخبار گردشگری در نظر گرفته شود تا به این شکل صداوسیما خود را برای سفرهای تابستانی آماده و پخته‌تر کند.

عمر ماشین‌های راهیان نور به زیر ۵ سال برسد

امانی ـ معاون حمل و نقل و نماینده سازمان راهداری ـ از آماده‌سازی ۶۵۷ راهدارخانه و ۲۱۰۰ اکیپ در جاده‌های کشور خبر داد و گفت: سامانه ۱۴۱ برای اطلاع‌رسانی از وضعیت جاده‌ها در اختیار مردم قرار دارد.

وی همچنین با طرح این پیشنهاد که یک شماره تلفن واحد به مردم داده شود تا آن‌ها با شماره‌های مختلف در نوروز سردرگم نشوند، افزود: ما با شماره‌های مختلف مردم را سردرگم می‌کنیم و اگر اتفاقی هم بیفتد جوابگو نیستیم.

امانی همچنین از استانداران درخواست کرد؛ به مجتمع‌های بین راهی توجه و کمک ویژه داشته باشند چرا که این سازمان تا مرحله تأسیس مجتمع‌ها را پیگیری می‌کند، اما بعد از آن با خلأ قانونی مواجه است و ابزاری برای نظارت و پیگیری ندارد. برای همین لازم است کمیته‌ای ویژه متشکل از اعضای درگیر با مجتمع‌های بین‌راهی تشکیل شود تا مشکلات آن‌ها را رسیدگی و حل کنند.

نماینده سازمان راهداری با تأکید بر اهتمام ویژه استان‌ها به تشکیل کمیسیون ویژه ایمنی برای کم‌حادثه‌تر شدن نوروز گفت: البته هماهنگی‌هایی شده تا دست کم در کاروان‌های راهیان نور از اتوبوس‌های زیر پنج سال استفاده شود.

مدارس فقط به فرهنگی‌ها جای خواب می‌دهند

کریمی‌فر ـ معاون وزارت آموزش و پرورش ـ نیز با ارائه گزارشی از وضعیت ۱۲هزار مدرسه‌ای که برای اسکان نوروزی آماده شده است، تأکید کرد: این امکانات صرفا برای فرهنگی‌ها آماده شده است.

به گفته او، جلساتی با سرایداران مدارس برگزار شده تا ایمنی و بهداشت در این مراکز اقامتی موقت تأمین شود. همچنین دستور داده شده که مدارس تا پیش از پذیرش مسافران بهسازی و زیباسازی داشته باشند.

خودرو گشت ویژه تعزیرات روشن شد

خوش‌قدم ـ رییس ستاد کشیک تعزیرات حکومتی ـ نیز با یادآوری محدودیت‌هایی که برای کنترل بازار وجود دارد و استفاده‌ای که تعزیرات از تبصره‌های قانونی برای تشکیل گشت‌های مشترک به منظور پر کردن این خلأ داشته است، گفت: گشت‌های تعزیرات در طول سال برای تنظیم بازار و به قصد پیشگیری از وقوع تخلف فعال است و در روزهای خاصی مثل نوروز پرونده‌ها را خارج از نوبت رسیدگی می‌کند.

به گفته او، این ستاد از ۱۵ اسفندماه ۹۶ تا ۱۵ فروردین‌ماه ۹۷ فعال شده و هر استان مجهز به خودرو گشت ویژه تعزیرات است.

آب و هوا در نوروز چطور است؟

احمد وظیفه ـ مدیر پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی ـ نیز ضمن ارائه نحوه فعالیت این سازمان با فرودگاه‌ها، جاده‌ها و دریابانی گفت: وضعیت پیش‌بینی هوا دست کم تا ۷۲ ساعت بعد، در اختیار تمام مراکز قرار می‌گیرد. همچنین سعی می‌شود حداقل تا ۲۴ یا ۴۸ ساعت قبل هشدارهای هواشناسی داده شود.

او همچنین به درخواست استاندار آذربایجان شرقی برای ارائه گزارشی از وضعیت آب و هوا در تعطیلات نوروزی، گفت: شاخص‌ها نشان می‌دهد وضعیت بارش‌ها امسال و در سال پیش رو چندان مطلوب نبوده است به ویژه در استان‌های جنوبی مثل فارس، اصفهان، چهارمحال بختیاری و سیستان و بلوچستان که امسال با کمبود شدید بارش‌ها با خشکسالی روبه‌رو هستند.

وظیفه همچنین اظهار کرد: شاخص‌های هواشناسی برای ۱۰ روز آینده بارش شدیدی را پیش‌بینی نمی‌کند، ولی با اطمینان نمی‌توان در این‌باره سخن گفت، هر چند که برای تعطیلات نوروزی جز نوار شمالی کشور باقی استان‌ها فعلا آسمانی صاف و آفتابی دارند.

وی اضافه کرد: از حدود پنجم تا دهم فروردین‌ماه نیز سیستم‌های هواشناسی خوبی را خواهیم داشت.

رژه نوروزی پلیس در ۲۳ اسفند

سرهنگ جهانی ـ معاون اجتماعی-فرهنگی پلیس راهور ناجا ـ از اجرای رزمایش پلیس با همراهی سازمان‌های درگیر در تعطیلات نوروزی در ۲۳ اسفندماه خبر داد و گفت: پرهیز از خطر، آرامش در سفر شعار نوروز پلیس است که سعی می‌شود سفرهای کم‌خطری در پیش داشته باشیم.

در بخش دیگر جلسه ستاد هماهنگی خدمات سفر که با همراهی معاون میراث فرهنگی نیز همراه بود استانداران گزارش‌های جزئی را از برنامه‌های نوروزی ارائه کردند که تمرکز این بخش بیشتر روی مطالبات آن‌ها بود.

زاهدی ـ استاندار قزوین ـ درخواست کرد جلسه ستاد از این پس اواخر بهمن‌ماه باشد نه اسفندماه که استانداران مشغول پیگیری مشکلات استان‌ها هستند.

او همچنین از آماده‌سازی زیرساخت‌های خدماتی در قزوین برای پذیرش مهمانان خبر داد و همچنین درخواست کرد؛ با توجه به تأخیر در فصل زمستان احتمال قوی وجود دارد که در نوروز شاهد بارش‌های بیشتری باشیم. بنابراین ستادهای مدیریت بحران آمادگی لازم داشته باشند تا آن زمان با مشکل برخورد نکنند.

محمدعلی نجفی ـ  استاندار البرز ـ هم که با تأسف ویژه‌ای این استان را ایران کوچک معرفی کرد، گفت: دو مأموریت ویژه برای البرز در نظر گرفته شده که نخست روان‌سازی ترددها و ترانزیت‌ها از طریق آزادراه‌ها و کمربندی‌ها است. طرحی به این منظور آماده شده که به احتمال خیلی زیاد به نوروز نرسد اما از شهریورماه به بعد تنفس خاصی در البرز حاکم خواهد شد.

به گفته او، مأموریت دوم البرز آماده کردن مسیرها و نقاط پرمسافری چون چالوس، ساوجبلاغ و طالقان بوده است.

دو گزارش متفاوت از تراز آب دریاچه ارومیه!

خدابخش ـ استاندار آذربایجان شرقی ـ نیز با یادآوری رویداد تبریز ۲۰۱۸ برای پذیرایی از گردشگران در این استان اعلام آمادگی کرد و در عین حال گزارشی از وضعیت بارها در این استان ارائه و اظهار کرد: آذربایجان شرقی نسبت به سال گذشته با ۴۰ درصد و نسبت به سال گذشته با ۲۰ درصد افزایش بارش روبه‌رو بوده است. همچنین دریاچه ارومیه از ابتدای مهر تاکنون ۳۰ سانتی‌متر افزایش ارتفاع آب داشته است.

در ادامه نماینده استان آذربایجان غربی ضمن ارائه گزارشی از آماده‌سازی این استان برای پذیرش مهمانان به وضعیت آب و هوا در این استان اشاره کرد و به ارائه گزارشی متفاوت از استاندار آذربایجان شرقی درباره تراز افزایش ارتفاع دریاچه ارومیه پرداخت و گفت: همین حالا ارتفاع آب این دریاچه دو سانتی‌متر بیشتر از قبل است.

وی همچنین گفت: آذربایجان شرقی نوروز گذشته ۲۷ هزار مسافر داشته و سوانح جاده‌ای آن با کاهش مواجه بوده است.

چهارمحال و بختیاری را یادتان رفته؟

عباسی ـ استاندار چهارمحال بختیاری ـ نیز از فرصت این جلسه استفاده کرد تا تأکید رئیس جمهور به رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را برای در نظر گرفتن این استان به عنوان کانون ویژه گردشگری و انجام اقداماتی هم‌راستا با آن یادآوری کند.

وی افزود: با توجه به افزایش نرخ دلار و عوارض خروجی به نظر می‌رسد سفرهای داخلی امسال بیشتر شود که مهمتر از ارائه خدمات، بسترسازی کانون‌های گردشگری برای پذیرش مسافران است. این استان جزو بیکارترین‌ها به شمار می‌آید. در حالی که طرح گردشگری آن یک سال است در هیأت دولت معطل مانده است.

کرمی ـ معاون عمرانی استاندار ایلام ـ نیز درخواست کرد؛ جلسات ستاد سفر و تبلیغات آن دائمی باشد تا نتایج آن را فقط در بهار شاهد نباشیم.

او همچنین از سازمان‌ها خواست پازل‌های ایجادشده در برخی استان‌ها در حوزه گردشگری را تکمیل کنند چرا که پروژه‌های زیادی آغاز شده اما ناقص مانده است.

معاون استاندار بوشهر نیز با اشاره به غیبت استاندار به خاطر برگزاری مجلس ترحیم همایون شهنواز کارگردان فقید سینما و تلویزیون گزارشی از وضعیت موجود این استان در نوروز و همچنین تشکیل ستاد بحران در بوشهر ارائه کرد و گفت: میزان رضایت مسافران نوروزی این استان ۹۲.۵ درصد بود که تلاش می‌شود امسال این میزان رضایت افزایش پیدا کند.

رشت شب‌زنده دار می‌شود

مصطفی سالاری ـ استاندار گیلان ـ از اجرای طرح «شهر شب» همزمان با نوروز ۹۷ خبر داد و گفت: در جریان این طرح کسبه و فعالان گردشگری تا صبح بدون محدودیت به ارائه خدمات می‌پردازند. هر چند فعلا این طرح به صورت پایلوت در شهر رشت اجرا خواهد شد.

او همچنین با بیان اینکه مجتمع‌های خدماتی بین راهی جوابگوی مسائل بهداشتی مسافران نیستند از اجرای طرح جایگاه‌های کوچک خبر داد و افزود: این جایگاه‌ها متوسط در هر ۱۰ کیلومتر با محوریت سرنشینان خودروهای مسافرتی و با هدف ارائه خدمات گردشگری و ایجاد استراحتگاه موقت و کوتاه کردن صف‌های بنزین ایجاد خواهد شد که البته امکان دارد این طرح به نوروز امسال نرسد.

درهای مدارس را به روی مسافران عادی باز کنید

زند وکیلی معاون عمرانی استاندار مرکزی نیز درخواست کرد با توجه به محدودیت امکانات اقامتی در استان‌ها ستاد هماهنگی خدمات سفر از تصمیم خود برای انحصاری کردن اقامت در مدارس کوتاه بیاید و این اختیار را به استان‌ها تفویض کند. چرا که با وجود تخفیف ۳۵ درصدی هتل‌ها در استان مرکزی، اما بررسی شده تمام خانواده‌ها توان پرداخت همین هزینه را هم نداشته باشند. ضمن آنکه گزارش‌ها نشان می‌دهد بیشتر اقامت‌ها در مدارس مختص خانواده‌های غیرفرهنگی است.

او همچنین درخواست کرد نقدینگی ویژه‌ای را به استان‌ها تخصیص دهند تا صرف اقدامات نوروزی کنند.

دعوتنامه همدان برای تماشای پیاده‌رویی که هگمتانه را زیر گرفت!

معاون عمرانی استاندار همدان نیز با اشاره به آماده‌سازی این استان برای پذیرش مسافران به اجرای نهضت پیاده‌سازی در این استان اشاره کرد و با وجود آنکه این طرح در هفته‌های گذشته جنجال‌های زیادی به پا کرده اما از همه استانداران دعوت کرد تا از این پیاده‌رو دیدن کنند.

امیری ـ معاون اقتصادی استاندار لرستان ـ نیز درخواست کرد ستاد هماهنگی خدمات سفر فقط در نوروز مورد توجه قرار نگیرد و هزینه عمومی برای آن در نظر بگیرند چرا که گاهی نوروز طرح‌هایی خارج از تکالیف دستگاه‌ها دارد و کسی حاضر نیست بودجه آن را تقبل کند.

مهرداد سلطانی ـ معاون عمرانی استاندار زنجان ـ نیز درخواست کرد در قانون اعطای مجوز به هتل‌هایی که در خارج از شهرها ساخته می‌شوند تجدید نظر شود. چرا که آن‌ها را درگیر عوارض و هزینه‌های متعددی می‌کند که سرمایه‌گذاری را با چالش مواجه کرده است.

۴۴ درصد تلفات جاده‌ای در بیمارستان جان دادند، کادر پزشکی چه می‌کند!؟

معاون استاندار گلستان نیز با اشاره به چهار مبادی ورودی به گلستان و شمار زیاد تصادفات و تلفات جاده‌ای در این منطقه گفت: روزانه ۶۰۰ هزار وسیله از این مبادی تردد می‌کنند که تلفات و تصادفات جاده‌ای زیادی به همراه دارد. متأسفانه سال گذشته ۴۴ درصد فوتی‌های این حوادث در بیمارستان‌ها اتفاق افتاد که با وجود بیمارستان‌های مجهز و کادر مجرب و متخصص باید با وزارت بهداشت هماهنگی شود که در نوروز کشیک‌های متخصصی در این بیمارستان‌ها مستقر شوند تا از این اتفاقات جلوگیری شود.

آبک ـ معاون استاندار سمنان ـ هم درخواست کرد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شعار واحدی را برای نوروز با در نظر گرفتن نشاط، ایمنی و امید تعریف کند.

او همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های روستایی و عشایری و هزینه‌کرد استان‌ها برای نمایشگاه گفت: هر استان دست کم ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان برای غرفه آرایی در این نمایشگاه هزینه کرده که رقم سنگینی می‌شود. از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درخواست داریم برای جلوگیری از این هزینه این سازه‌ها را به نوروزگاه‌ها، پارکینگ‌ها و اقامتگاه‌ها منتقل کند تا از آن‌ها دوباره استفاده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha