• یکشنبه / ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ / ۰۰:۱۴
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 96121206314
  • خبرنگار : 71542

برای "سبزه عید" گندم بکاریم یا هسته پرتقال؟

برای "سبزه عید" گندم بکاریم یا هسته پرتقال؟

سبز کردن سبزه میان ایرانیان یک سنت دیرینه است که به عنوان یک سین مهم، نماد شادابی و سرسبزی محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، این سنت که به اعتقاد کارشناسان، نشانه و نمادی از قدمت رفتارهای زیست محیطی در بین ایرانیان است، این روزها و با نزدیک شدن به سال جدید، بسیاری از خانواده‌های ایرانی دانه‌های گندم را برای سبزه عید خیس می‌کنند. در این میان عده‌ای معتقدند سبز کردن سبزه حرکت محیطی زیستی نیست و ایرانیان را از آن برحذر می‌دارند و اخیرا پویش سبز کردن دانه‌های پرتقال و نارنج به جای گندم مطرح شد.

در این باره میترا البرزی منش-فعال حوزه محیط زیست- در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سبزکردن سبزه هیچ ایرادی ندارد و حتی یک حرکت محیط زیستی هم محسوب می‌شود.

وی در مورد پیشنهاد کاشت دانه پرتقال و یا نارنج به جای گندم به عنوان سبزه عید گفت: این پیشنهاد که به جای گندم دانه پرتقال یا نارنج سبز کرده و در روز سیزده بدر  این سبزه را در طبیعت بکاریم؛ پیشنهاد به ظاهر خوبی است اما از نظر من کارشناسانه نیست.

این فعال حوزه محیط زیست با تاکید بر ضرورت توجه به اقلیم هر منطقه تصریح کرد: کاشت دانه پرتقال یا نارنج در دامنه جنوبی البرز که ما تهرانی‌ها در آن مستقر هستیم، پیشنهاد خوبی نیست چون این نهال‌ها در این منطقه رشد نمی‌کنند و به عبارت ساده‌تر نهال تهران محسوب نمی‌شوند. اساسا مرکبات در مناطق پرآب مثل شمال یا در بخش‌هایی از جنوب کشور به بار می‌نشیند. ضمن اینکه سیزده فروردین ماه «زمان مناسبی» برای کاشت دانه پرتقال نیست.

البرزی‌منش در ادامه با اشاره به اینکه در سنت ما این تفکر وجود دارد که سبزه عید را ایرانی‌ها در روز ۱۳ فروردین به آب روان می‌سپارند، گفت: طبیعی است که انداختن سبزه سبز شده در نهر یا رودخانه‌ها کاری خوبی است چون گندم‌ها در کنار این آب‌ها سبز می‌شود و می‌تواند غذای پرندگان و آبزیان شود.

وی با بیان اینکه همه این سنت‌ها نشان می‌دهد که پیشنیان ما در موضوعات محیط زیستی بسیار عاقلانه عمل می‌کردند، اظهارکرد: باید توجه داشته باشیم که کاشت سبزه در ایام عید خود یک حرکت محیط زیستی محسوب می‌شود و برای فرزندان خانواده به‌ویژه کودکان بسیار مفید و آموزنده است.

البرزی‌منش در پایان با اشاره به اینکه می‌توان به جای گندم، شاهی یا هر بذری که قابلیت مصرف داشته باشد کاشت، اظهار کرد: با همه این اوصاف باید توجه داشته باشیم که ما در کشوری زندگی می‌کنیم که متاسفانه دور زیر نان بسیار بالا است و اگر میزان دور زیر نان را با مقدار گندمی که برای سبز کردن سبزه استفاده می‌کنیم مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که مخالفت با کاشت سبزه منطقی نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۲-۱۳ ۱۰:۴۶

(باید توجه داشته باشیم که کاشت سبزه در ایام عید خود یک حرکت محیط زیستی محسوب می‌شود و برای فرزندان خانواده به‌ویژه کودکان بسیار مفید و آموزنده است.) کجای این کار مفید و آموزندست ... فقط اسراف اسراف اسراف ... کفر نعمت است . فقط حساب کنید چند هزار تن نعمت خدا به هدر میره .. خیلیها گیره یه لقمه نون خشک هستند.