• پنجشنبه / ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۲:۳۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 94111509732
  • منبع : نمایندگی زنجان

«حفظ منابع آب» را به سبزه عید نفروشیم

«حفظ منابع آب» را به سبزه عید نفروشیم

ایسنا/زنجان مدیرگروه علوم زراعی و باغی واحد علمی‌کاربردی مرکز تحقیقات و آموزش سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: متأسفانه هر سال به‌علت سبز کردن گندم و عدس در آستانه عید نوروز، میزان هنگفتی از آب شرب به هدر می‌رود و این مسأله با وضعیت امروز کشور سازگار نیست.

مدیرگروه علوم زراعی و باغی واحد علمی‌کاربردی مرکز تحقیقات و آموزش سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: متأسفانه هر سال به‌علت سبز کردن گندم و عدس در آستانه عید نوروز، میزان هنگفتی از آب شرب به هدر می‌رود و این مسأله با وضعیت امروز کشور سازگار نیست.

«محمود محبی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه زنجان، اظهار کرد: گندم کالای استراتژیک کشور است و سبز کردن آن، علاوه‌بر این‌که مقدار هنگفتی از آن را برای دور ریختن مهیا می‌کند، میلیون‌ها لیتر آب را به راحتی هدر می‌دهد و این مسأله با وضعیت کنونی کشور و بحران آب موجود هیچ سنخیتی ندارد. در واقع، باید فرهنگ‌سازی را از خودمان آغاز کنیم و در این میان رسانه‌های جمعی از جمله صدا و سیما و خبرگزاری‌ها نقش پررنگی دارند.

این مسئول ادامه داد: سالانه حجم بسیار زیادی از گندم و عدس (به قیمت تقریبی 60 میلیارد ریال) تنها برای سنتی که سالیان سال دست‌نخورده باقی مانده هدر می‌رود. این در حالی است که برای تولید هر کیلوگرم گندم، 1500 لیتر آب مورد نیاز است که اگر در تعداد خانوارهای کشور ضرب شود، رقم هنگفتی به‌دست می‌آید. در واقع، هر خانواده ایرانی در آستانه عید نوروز، حفظ منابع آب را به سبزه عید می‌فروشد و از خسارتی که به طبیعت وارد می‌کند بی‌خبر است.

وی افزود: اگر به جای کاشت گندم، عدس و تره‌تیزک، بذرهایی از قبیل بذر پرتقال و نارنج را در گلدان‌های کوچک بکاریم، نه تنها مواد غذایی با ارزش را در کوچه و خیابان رها نکرده و منابع محدود آب را نیز حفظ کرده‌ایم، نهال‌های کوچک و زیبایی خواهیم داشت که به‌جای چند روز، عمر چند صد ساله دارند و هوای پاک را برای چند نسل پیاپی تأمین می‌کنند. در واقع کاشت بذر مرکباتی مانند پرتقال به سبز شدن دور ریختنی‌ها با حداقل میزان آب منجر می‌شود.

مدیرگروه علوم زراعی و باغی واحد علمی‌کاربردی مرکز تحقیقات و آموزش سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: اگر بذرهایی مانند پرتقال را 48 ساعت بخیسانیم و اواسط بهمن در گلدان محتوی خاک باغچه بکاریم، در آستانه عید نوروز نهال‌های سبزی خواهیم داشت که با حداقل هزینه رشد یافته‌اند و در مقابل از هدررفت کالاهای استراتژیک و آب با ارقام نجومی جلوگیری کرده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۱-۱۵ ۱۰:۰۴

اول اينکه ميتوان به جاي گندم از دانه هاي ديگر استفاده کرد دوم اينکه ميليونها ليتر آب در کشاورزي سنتي ما که مربوط به سيصد سال پيش است هدر مي رود بايد ابتدا جلوي اينها را بگيريد اقاي کارشناس نبايد از بين بردن رسوم و آداب که تنها چيزي است که برايمان باقيمانده هدف گرفته شود حتما از فردا خوردن نان هم که گندم و آب مصرف ميکند ممنوع مي شود بهتر است به جاي اين کار سبزه ها را در محلهاي گردآوري کرده و تبديل به خوراک دام کرد در ضمن پرتقال در باغچه عمل مي آيد و نميتوان باغجه را در سفره هفت سين قرار داد.

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۱۵ ۱۰:۱۷

توقع نداشتيم روزي هزاران ليتر آب بي جهت هدر مي رود حالا بگذار در جهت حفظ سنت هاي نيکو هم هدر رود