• چهارشنبه / ۹ اسفند ۱۳۹۶ / ۰۰:۱۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96120904364
  • خبرنگار : 71021

ادامه جدال هتل‌ها و مدارس بر سر یک اسکان

ادامه جدال هتل‌ها و مدارس بر سر یک اسکان

درحالی آموزش و پرورش اعلام کرده ۱۰۵ هزار کلاس درس را برای اسکان نوروزی آماده کرده که معاون گردشگری تاکید کرده این کلاس‌های درس مخصوص فرهنگیان است و مردم عادی نباید در آن‌ها بخوابند. از طرفی جامعه‌ هتلداران بیانیه‌ای را صادر کرده و رفتار نامطمئن آموزش و پرورش را در نوروز زیر سوال برده است.

به گزارش ایسنا، مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش چند روز پیش اعلام کرد: ۱۲ هزار مدرسه، ۱۰۵ هزار کلاس درس و ۳۴۵ خانه معلم برای اسکان نوروزی آماده شده است.

پس از آن معاون گردشگری از توافق‌هایی با آموزش و پروش برای حذف اسکان نوروزی در مدارس برای غیرفرهنگی‌ها و مسافران عادی خبر داد و تاکید کرد که اگر خلاف این توافق عمل شود "تخلف" شده و ستاد هماهنگی خدمات سفر، موضوع را رسیدگی خواهد کرد.

اما در سوی دیگر ماجرا، هتلداران که مدارس را از رقبای سرسخت خود و از مسببان کسادی بازار اقامت در نوروز می‌دانند، این توافق‌ها را به نوعی "صوری" تلقی کرده و بیانیه‌ای را در نقد فعالیت آموزش و پرورش در جذب مسافر نوروزی صادر کرده‌اند.  

جمشید حمزه‌زاده ـ رییس هیات مدیره جامعه هتلداران ایران ـ‌ دراین‌باره به ایسنا می‌گوید: آموزش و پروش اعلام کرده که کلاس‌های درس را فقط در اختیار فرهنگیان قرار می‌دهد، اما همین که نوروز می‌شود کلاس‌ها با نرخ آزاد به مردم عادی اجاره داده می‌شود. طعم پول شیرین است، به سادگی نمی‌توان از کنار آن گذشت!

او این توافق‌ها را چندان پایدار نمی‌داند و اظهار می‌کند: با آن‌که می‌گویند توافق کردیم مدارس را فقط در اختیار فرهنگیان قرار دهیم، اما می‌دانیم امسال هم همان اتفاق سال‌های گذشته تکرار می‌شود. آن‌ها به اسم فرهنگیان کار را شروع می‌کنند، اما اگر مسافر عادی مراجعه کند یک کلاس درس را هم به قیمت آزاد به او اجاره می‌دهند.

هتل‌هایی ارزان‌تر از کلاس درس!

حمزه‌زاده در عین حال از آمادگی هتلداران برای توافق با آموزش و پرورش برای گذاشتن اقامتگاه‌های ارزان در اختیار فرهنگیان سخن می‌گوید و اضافه می‌کند: معتقدیم در شأن مردم و مخصوصا فرهنگیان نیست که در کلاس‌های درس با کمترین امکانات بهداشتی و رفاهی اقامت کنند، ما حاضریم با آموزش و پروش توافق کنیم و در نوروز ظرفیتی از اقامتگاه‌های ارزان ‌قیمت‌مان را با نرخی حتی کمتر از آن کلاس‌های درس در اختیار فرهنگیان قرار دهیم. هتل‌ها توان پوشش دادن این جمعیت را دارند.

جامعه هتلداران که سال‌هاست به روند فعالیت اقامتگاه‌های غیررسمی مثل خانه‌های اجاره‌ای و مدارس معترض است، در بیانیه‌اش نیز وزارت آموزش و پروش را به مذاکره طلبیده تا برای اقامت ارزان در هتل‌ها به جای مدارس توافق کنند. در متن این بیانیه که در اختیار ایسنا قرار داده شده، آمده است؛ «از ‌آنجا که فعالان و دست‌اندرکاران صنعت گردشگری کشور خصوصا بهره‌برداران حوزه اقامتی، شأن و جایگاه ارزشمند و مقدسی را برای معلمان و فرهنگیان عزیز قائل بوده و اعتقاد دارند که خانواده محترم این عزیزان همیشه و در تمام طول سال خصوصا ایام تعطیلات نوروز باید سفری مطمئن با آرامش و مناسب داشته باشند، آمادگی کامل خود را اعلام می‌کند تا در این روزها، پذیرای فرهنگیان با شرایط ویژه و تخفیف مناسب باشند.

بیش از ۳۰۰۰ واحد اقامتی شامل هتل، هتل آپارتمان، مهمان‌پذیر، پانسیون و مجتمع اقامتی تفریحی در کشور فعالیت می‌کنند که نزدیک به ۷۰ درصد آن‌ها برای اقشار متوسط طراحی شده است و آمادگی دارند تا در طول سال و نیز ایام نوروز خدمات ویژه‌ای برای عموم هم‌میهنان خصوصا فرهنگیان ارائه کنند

جامعه هتلداران ایران در ادامه این بیانیه با نقد مداخله آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌های دولتی در اسکان مسافران و گردشگران که مغایر با اصل ۴۴ قانون اساسی است، این پرسش‌ها را مطرح کرده که «آیا شأن مکان‌های مقدسی به نام کلاس‌های درس در مدارس کشور اجازه می‌دهد به اقامتگاه با حداقل امکانات و بهداشت برای سفر هم‌میهنان عزیز تبدیل شود. آیا هر یک از ارگان‌ها و نهادهای کشور می‌توانند در مواردی که خود صلاح می‌دانند ورود کرده و نسبت به خدمات اقدام کنند. بهتر نیست هر یک از دستگاه‌های اجرایی نسبت به انجام وظیفه و تکالیف قانونی خود عمل کرده و به حوزه‌ی غیرتخصصی ورود پیدا نکنند. آیا مسؤولان محترم وزارت آموزش و پروش اجازه می‌دهند دستگاه‌ها و بخش‌های دیگر به حوزه آموزش دانش‌آموزان عزیز کشور که آینده‌ساز فردای میهنمان هستند، ورود پیدا کرده و کلاس درس دایر کنند؟ »

کلاس‌های درس در نوروز سال ۹۶ جمعیتی بالغ بر ۱۰ میلیون و ۹۶۳ هزار و ۱۷۷ نفر را اسکان دادند که بنا بر اعلام وزارت آموزش و پرورش یک میلیون و ۸۸۰ هزار نفر آن‌ها غیرفرهنگی بودند. با این حال هتلداران که اعلام کردند در نوروز گذشته با ۱۰ درصد افت اقامت مواجه شده‌اند، معتقدند مدارس، خانه‌های اجاره‌ای و کمپ‌ها از مهم‌ترین عوامل ورشکستگی و رکود بازار آن‌ها به شمار می‌آیند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۲-۰۹ ۰۹:۵۸

آقای هتلدار ما راضی هستیم تو مدارس اسکان کنیم.

avatar
۱۳۹۶-۱۲-۰۹ ۱۱:۱۵

واقعا" وزارت اموزش و پرورش ضربه سختی را به اشتغال وارد می کند هیچ جای دنیا مدرسه که با پول خیرین و بیت المال ساخته شده است را هتل نمی کنند.

avatar
۱۳۹۶-۱۲-۰۹ ۱۹:۱۶

کاش اینطور میشد و ما فرهنگیان میتونستیم از کلاسهای درسی که خاک و گچش رو ما میخوریم در ایام نوروز استفاده کنیم برای اسکان نه اینکه برای یکم پول بیشتر ان را به همه اجاره دهند و اونوقت من فرهنگی با بچه کوچک به‌زور در حیاط مدرسه جا پیدا کنیم و از اخر هم با بچه کوچک نصف شب زیر باران کودک دو ساله مان مریض شود و کارمان به بیمارستان کشیده شود و مسافرت به کام مان تلخ شود و از اخر هم بعد 2 هزار کیلومتر طی مسیر مجبور شویم با ناراحتی از سفر برگردیم واقعا این خاطره تلخ 2 سال پیش را هیچ وقت از خاطر نخواهم برد . مظلوم تر و ضعیف تر از ما فرهنگیان در این کشور کسی نیست .