• سه‌شنبه / ۸ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 96120804002
  • خبرنگار : 71461

تشریح برنامه‌های چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن؛

برگزاری مسابقات قرآن به میزبانی استان مرکزی/ اجرای آزمایشی مسابقات قرآن با شیوه جدید

برگزاری مسابقات قرآن به میزبانی استان مرکزی/ اجرای آزمایشی مسابقات قرآن با شیوه جدید

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه چهل و یکمین مسابقات سراسری قرآن کریم امسال به میزبانی استان مرکزی در سه بخش برگزار می‌شود، گفت: این سه بخش عبارتند از حفظ و قرائت، معارف و آواها و نغمات که در مجموع شرکت‌کنندگان می‌توانند در این دوره مسابقات در ۱۵ رشته قرآنی شرکت کنند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی صبح امروز سه‌شنبه (هشتم اسفندماه) در نشست خبری «چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم و آیین رونمایی از پوستر سی‌وپنجمین دوره مسابقات قرآن کریم» که در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد با بیان اینکه چند سالی است ستاد برگزاری مسابقات قرآن با اعلام تقویم برگزاری مسابقات در مرحله شهرستانی و کشوری پیش از آغاز برگزاری مسابقات زمینه‌ای برگزاری می‌کند که مخاطبان و علاقه‌مندانی که مایل به شرکت در مسابقات هستند از کم و کیف مسابقات آگاهی داشته باشند، اظهار کرد:‌ امسال هم فرآیند ثبت نام مسابقات از بهمن‌ماه آغاز شده است و چند هفته است که سایت www.quraniran.ir فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی خاطرنشان کرد: برای بهتر برگزار شدن مسابقات براساس پیشنهادات و فرایند مسابقاتی که در سال‌هیا گذشته شکل گرفته است برنامه‌هایی را داریم و در صدد هستیم که بلوغ نسبی در برگزاری مسابقات داشته باشیم. بر همین اساس این مسابقات در سه رشته برگزار می‌شود که این سه رشته عبارتند از: حفظ و قرائت، معارف و آواها و نغمات که در مجموع ۱۵ رشته قرآنی در این دوره از مسابقات برای اجرای هر چه بهتر برگزار شدن مسابقات برپا می‌شود.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه با اشاره به این مطلب که در رشته حفظ و قرائت در مجموع شاهد برگزاری شش رشته هستیم، یادآور شد: این 6 رشته عبارتند از حفظ پنج جزء، ۱۰ جزء، ۲۰ جزء و کل، که حفظ پنج جزء در مرحله شهرستانی و استانی است اما حفظ ۱۰ جزء به بالا تا مرحله کشوری ادامه دارد. در رشته معارف نیز سه رشته تحت عنوان تفسیر قرآن، حفظ و معارف موضوعی، حفظ و معارف احادیث مسابقات برگزار می‌شود و در رشته آواها و نغمات نیز شش رشته که عبارتند از اذان، دعاخوانی، همسرایی قرآن، مقطع‌خوان گروهی، اجرای دو یا چند زبانه و انشاء و تک خوانی برگزار می‌شود.

حسینی یادآور شد: از دو سال قبل طبق تفاهم‌نامه‌ای که با وزارت آموزش و پرورش منعقد شد مسابقات بخش دانش‌آموزی به وزارت آموزش و پرورش سپرده شد و شرکت‌کنندگان در این مسابقات در رده سنی ۱۸ تا ۴۰ سال هستند و طبق دستورالعمل‌های شکل گرفته، شرکت‌کنندگان در این مسابقات می‌توانند به صورت همزمان در سه رشته متفاوت شرکت کنند. استثنائاتی نیز دارد، مثلا کسی که در رشته قرائت شرکت کرده است نمی‌تواند در رشته ترتیل و دعاخوانی شرکت کند.

وی در ادامه با بیان اینکه شرکت‌کنندگان در رشته قرائت، حفظ و معارف باید در آزمون‌هایی که از سوی سازمان برگزار می‌شود، شرکت کنند، گفت: شرت کنندگان در بخش معارف امسال مرحله شهرستانی به صورت الکترونیکی و آنلاین ثبت نام از طریق maaref.۱۱۴.ir می‌توانند در این آزمون شرکت کنند.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه با اشاره به جدول زمان‌بندی و اطلاع‌رسانی مسابقات گفت: از ۲۰ بهمن تا ۲۰ فروردین‌ماه فرآیند ثبت نام شرکت‌کنندگان انجام می‌شود. در مرحله شهرستانی همچون سال‌های گذشته باید متصدیان برگزاری مسابقات از ۲۰ فروردین تا ۲۶ اردیبهشت‌ماه مسابقات خود را برگزار کنند. در استان‌ها نیز طبق برنامه ما از ۱ تیر تا شش مردادماه فرصت دارند مسابقات خود را برگزار کنند.

حسینی یادآور شد: مسابقات سراسری قرآن از ۱۰ تا ۲۵ مهرماه سال آینده در استان مرکزی برگزار می‌شود. در مجموع می‌توان گفت که فرآیند ثبت نام و برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم از ۲۰ بهمن تا ۲۵ مهرماه ادامه دارد که شامل مرحله ثبت نام، برگزاری مسابقات و سایر موارد می‌شود.

وی ادامه داد: ما درصدد هستیم که در بخش آواها و نغمات امسال به صورت جدی‌تر و قوی‌تر این مسابقات برگزار شود. سال‌های گذشته شرکت‌کنندگان آثار خود را ضبط و برای ما ارسال می‌کردند اما امسال درصدد هستیم که یک تیمی به استان‌ها اعزام شوند و با دستگاه‌هایی که دارند این مرحله را ضبط کنند و در اختیار داوران قرار دهند تا این گونه اعتراضی وجود نداشته باشد و برخی بگویند شاید گروهی از دستگاه بهتری استفاده کرده باشد. از ۱۰ تا ۲۰ بهمن‌ماه نیز مراحل ثبت نام انجام شده است و از ۲۰ تا ۲۵ فروردین‌ماه ضبط این برنامه‌ها انجام می‌شود.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش دیگری عنوان کرد: در فاصله برگزاری مسابقات سراسری در ارومیه تا به امروز طرح‌های مختلف و نشست‌های مختلفی با موضوع مسابقات داشته‌ایم. در نهایت نیز به یک مدل از برگزاری مسابقات رسیده‌ایم که حاصل و مجموع ۴۰ دوره مسابقات است. بر اساس تصمیم ستاد مسابقات قرار است مدلی که به تصویب رسیده است در هفته پیش رو در قالب یک برنامه آزمایشی اجرا شود. به همین خاطر از نفرات برتر مسابقات قرآنی در مرحله استانی دعوت شده است تا در این نوع برگزاری مسابقات که آزمایشی و بر اساس مدل جدیدی که تعریف شده است، حضور یابند.

حسینی اظهار کرد: بعد از برگزاری این مسابقات در قالب این مدل و به صورت آزمایشی، کارشناسان و صاحب نظران پیشنهادات خود را پس از بررسی‌های لازم ارائه خواهند داد. اگر این نوع برگزاری به تأیید کارشناسان برسد، مسابقات چهل و یکم بر همین اساس برگزار خواهد شد، اگر براساس تشخیص کارشناسان نیاز به تغییر داشته باشد، تغییرات را اعمال کرده و همان را در استان مرکزی و شهر اراک که میزبان دوره آینده است، اجرا خواهیم کرد.

وی همچنین با تأکید بر اینکه در این مدل تلاش شده است تا نظرات تمامی کارشناسان مورد استفاده و پیاد سازی قرار گیرد، بیان کرد: اولین خروجی‌ها در مورد این موضوع و مدل جدید طی فروردین‌ماه سال آینده بیان خواهد شد.

در پایان این مراسم از پوستر سی‌وپنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم رونمایی شد.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha