• سه‌شنبه / ۸ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96120803912
  • خبرنگار : 71191

هشدار یک باستان‌شناس:

مالکیتی که به تخریب‌ بنادر تاریخی خلیج‌فارس منجر می‌شود !

مالکیتی که به تخریب‌ بنادر تاریخی خلیج‌فارس منجر می‌شود !

رییس گروه باستان‌شناسی زیر آب پژوهشکده باستان شناسی بسیاری از تخریب‌های صورت گرفته در بنادر تاریخی و باستانی خلیج فارس را به بهانه وجود سند مالکیت اعلام کرد و گفت: برای حفظ بنادر باقی‌مانده که ۹۰ درصد آنها از بین رفته است، باید این اسناد باطل و از صدور سندهای جدید جلوگیری شود.

به گزارش ایسنا، حسین توفیقیان باستانشناس و رییس گروه باستان شناسی زیر آب پژوهشکده باستان‌شناسی به آسیب‌شناسی بنادر تاریخی و باستان شناسی دریایی خلیج فارس پرداخت و با اشاره به وضعیت بنادر باستانی خلیج فارس و بررسی‌های صورت گرفته در این مناطق گفت: بندر "شیف" در جزیره شیف، بندر "ریشهر"، بندر "هالی" (بساتین)، بندر "اپوستائو" و بندر "کنگ" نود درصد تخریب شده‌اند و نیازمند پژوهش و آزادسازی هستند.

توفیقیان اما به بنادر تاریخی "گناوه"، "ریگ"، گورستان "شغاب" و  بندر "گمبرون" نیز اشاره کرد که در طول سال‌های گذشته به طور کامل تخریب شده‌اند.

او با اشاره به این‌که هر چند بنادر "هوزه" (جزه )و "مهرویان" وضعیت مناسبی دارند اما نیازمند پژوهش هستند، بیان کرد: وضعیت بنادر تاریخی "هزارمردان" و "سی‌نیز" در معرض خطر است و نیازمند به آزادسازی و پژوهش دارند.

این باستان‌شناس، با بیان اینکه بنادر"نجیرم"، بندر "تیس" و بندر "سیراف" پنجاه درصد تخریب شده و نیازمند پژوهش و آزادسازی هستند، اظهار کرد: بندر "نای‌بند" هفتاد درصد تخریب شده و آن نیز باید آزاد سازی و پژوهش شود.

توفیقیان همچنین به "هرمز قدیم" اشاره کرد که اکنون در داخل دریا قرار گرفته و نیازمند باستان شناسی زیر آب است و بیان کرد: "هرمز جدید" تخریب نود درصدی دارد و  در زیر شهر جدید قرار گرفته، به همین دلیل آن نیز به پژوهش و حفاظت نیاز دارد و جزیره قشم نیز با تخریب نود تا صددر صدی روبروست.

او با تأکید بر ضرورت انجام مطالعات باستان شناسی زیر آب در سواحل این بنادر تاریخی و با اشاره به این نکته که بسیاری از تخریب‌ها به بهانه وجود سند مالکیت است، پیشنهاد بررسی جنبه حقوقی ابطال این سندها و جلوگیری از صدور سندهای جدید و جلب حمایت شرکت‌های نفتی و گازی را مطرح کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha