فاطمه احمدی، موزهدار و عضو ایکوم ایران در گفتوگو با ایسنا در اینباره توضیح داد: هشتم مارس (۱۷ اسفند) از سال ۱۹۰۹ به مناسبت یک رویداد سیاسی در برخی کشورها به عنوان روز جهانی زن شناخته شد، بنابراین سازمان ملل از سال ۱۹۷۷ این روز را به عنوان روز «حقوق زنان و صلح بینالملل» به رسمیت شناخت.
او با اشاره به انتخاب «سوای آکسوی» به عنوان یک زن در سمت ریاست کرسی شورای بینالمللی موزهها در سراسر جهان و در کنفرانس بینالمللی ایکوم ۲۰۱۶ ادامه داد: به نظر میرسد خانم آکسوی قصد دارد نگاه ویژهای به نقش زنان در موزهها در سراسر جهان داشته باشد، به همین دلیل در نامهای به همه کمیتههای ملی و بینالمللی یک متن را به اشتراک گذاشته است.
به گفته او، در نامه "اکسوی" که در همه کمیتههای ملی و بینالمللی ایکوم منتشر شده، آمده است: «قرار بر این است که امسال دپارتمان شورای بینالمللی موزهها کمپین بزرگی را در موزه برگزار کند. شورای بینالمللی موزهها مفتخر به این است که اعلام کند ۵۴ درصد روسای کمیتههای ملی و ۶۳ درصد روسای کمیتههای بینالمللی را زنان تشکیل دادهاند. اگرچه موزهها در سراسر جهان به طور یکسانی سازماندهی نشدهاند، اما این در حالی است که مدیریت و گردانندگی موزهها توسط زنان در دنیا روندی رو به رشد دارد. همه شما نمونههای بارز مدیریت زنان در این زمینه هستید.»
احمدی با اشاره به اینکه "آکسوی" در نامه خود زنان را بزرگترین منبع و سرمایه دانش موزهداری دانسته است، به بخش دیگری از این نامه اشاره کرد: «در روز جهانی زن ما میخواهیم که شما قسمتی از کمپین اطلاعرسانی ما باشید که نقش زنان را در موزهها ترویج میدهند. به همین دلیل از شما میخواهیم که به ما بگویید "چرا برابری جنسیت، نقش اجتماعی مهمی برای موزهها دارد؟"
قرار بر این است که نظرات را از سراسر جهان جمع کرده و در روز جهانی زن به مهمترین آنها بپردازیم و در قالب یک بیانیه جهانی آن را معرفی کنیم.»
به گفته این موزهدار و عضو ایکوم ایران، دبیرخانه این کمپین که وظیفه جمعآوری نظرات را دارد، با این ایمیل معرفی شده است: « Alexandra.FERNANDEZ@icom.museum »
انتهای پیام
نظرات