به گزارش ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - امروز در چهارمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: اکنون اقتصاد مقاومتی در کشور دارای تفسیر شده و نهاد پیدا کرده و برنامه و شاخص دارد و هر شاخص قابلیت پایش پیدا میکند.
وی افزود: اصل اقتصاد مقاومتی نگاه کردن به داشتههاست و اینکه به نقاط قوت تکیه کنیم و حداکثر نیاز خود را از طریق تولید داخل تامین کنیم و آنجاکه ظرفیت داریم صادرات داشته باشیم.
آذری جهرمی شبکه ملی اطلاعات را جزو پروژههای زیرساختی وزارت ارتباطات در حوزه اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار کرد: توسعه دسترسی مردم به ظرفیت حداقل ۲۰ مگابیت تا پایان برنامه ششم توسعه از دیگر پروژه زیرساختی است که وزارت ارتباطات در آن مسوولیت دارد.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید از پروژه مدیریت املاک کشور به عنوان یکی دیگر از پروژههای اقتصاد مقاومتی یاد کرد و ادامه داد: در این پروژه ۲۸ دستگاه مختلف به همدیگر متصل میشوند تا بتوان موضوعاتی که در این حوزه وجود دارد را دنبال کرد.
وزیر ICT کشور با اشاره به اینکه مطابق موضوع مشخص شده اقتصاد مقاومتی میزان مصرف داخلی دیتا باید به ۸۰ درصد و بینالملل به ۲۰ درصد برسد، تصریح کرد: یکی از مباحث مهم که مقام معظم رهبری نیز در مورد آن فرمایش داشتهاند، این است که بتوانیم شاخصها را پایش کنیم و مرکزی هم میزان پیشرفت و توسعه عملکردی در عرصه اقتصاد مقاومتی را محقق کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه گاهی موضوع اقتصاد مقاومتی دستمایه رقابتهای سیاسی قرار می گیرد، گفت: اگر بخواهیم اقتصاد کشور به رشد و باروری برسد باید به اقتصاد مقاومتی برسیم و چارهای جز آن وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه شاخصها کمک میکنند که نقاط ضعف و قوت خود را پیدا کنیم، افزود: زمانی مطابق شیوه سنتی جلساتی میگذاشتیم و دستگاهها خوداظهاری میکردند و حسابرسی انجام میشد و سرانجام تصمیمگیری صورت می پذیرفت. درحالیکه مطابق راهحلها و فناوریهای نوین اینطور نیست و پایش لحظهایست و در نظام اقتصادی باید فرایند داشته باشیم که لحظه بتوانیم شاخصها را پایش کنیم.
آذری جهرمی همچنین قاچاق را یکی از موضوعات مورد توجه در مقوله اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار کرد: مبارزه با قاچاق یکی از شاخصهای اصلی اقتصاد مقاومتی است که حلقه مفقوده آن فناوری اطلاعات است.
انتهای پیام
نظرات