• دوشنبه / ۵ آذر ۱۴۰۳ / ۱۴:۲۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403090503214
  • خبرنگار : 71660

گاردین: کشتار خبرنگاران در جنوب لبنان با تسلیحات آمریکایی جنایت جنگی بود

گاردین: کشتار خبرنگاران در جنوب لبنان با تسلیحات آمریکایی جنایت جنگی بود
جنوب لبنان

رسانه انگلیسی گزارش داد رژیم صهیونیستی در یکی از حملاتش به جنوب لبنان که منجر به شهادت سه تن از خبرنگاران شده، از مهمات ساخت آمریکا استفاده کرده و کارشناسان حقوقی بر این باورند که این اقدام رژیم اشغالگر «جنایت جنگی» محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، در جریان بمباران رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان در تاریخ ۲۵ اکتبر (۴ آبان) سه‌ خبرنگار از جمله «وسام قاسم» فیلمبردار شبکه خبری المنار، «غسان نجار» فیلمبردار شبکه المیادین و «محمد رضا» تکنسین این رسانه لبنانی به شهادت رسیدند.

روزنامه «گاردین» در گزارشی نوشت: «این سه خبرنگار درحالی که ساعت سه بامداد خواب بودند، به شهادت رسیدند و سه خبرنگار دیگر هم در آن حوالی زخمی شدند. همچنین هیچ جنگ یا درگیری در لحظه این حمله یا پیش از آن وجود نداشت.»

این رسانه انگلیسی ضمن بازدید از محل بمباران و بررسی ترکش‌های یافت‌شده به نقل از سه کارشناس در حوزه قوانین بین‌المللی حقوق بشر گزارش داد: «این حمله به منزله یک جنایت جنگی است.»

«ندیم هوری» وکیل و مدیرعامل اندیشکده «ابتکار اصلاحات عرب» می‌گوید: «تمامی این موارد نشان می‌دهند که این حمله، هدف‌گیری عمدی خبرنگاران بوده است و از آنجایی که محل اقامت خبرنگاران به‌وضوح هدف قرار گرفته شده، این مسئله یک جنایت جنگی است.»

ارتش رژیم صهیونیستی در ابتدا ادعا کرد که «زیرساخت‌های نظامی حزب‌الله» را هدف قرار داده اما چند ساعت بعد و در پی انتشار خبر شهادت این خبرنگاران، ارتش این رژیم افزود که «حادثه در درست بررسی است».

روزنامه گاردین به مدارک و شواهدی دسترسی پیدا نکرده که اثبات کند زیرساخت‌های نظامی حزب‌الله در منطقه مورد حمله رژیم صهیونیستی وجود داشته است.

یک کارشناس سلاح در «بنیاد تحقیقات اُمگا» به همراه کارشناس دیگری که نام خود را ذکر نکردند، به روزنامه گاردین گفتند: «بقایای مهمات یافت شده در محل نشان داد که دست‌کم یکی از این سلاح‌ها بمب ۵۰۰ پوندی سری MK-۸۰ بود که توسط مهمات تهاجم مستقیم مشترک ساخت ایالات متحده هدایت شده است.»

«مهمات تهاجم مستقیم مشترک» (JDAM) یک ابزار هدایت‌گر است که توسط شرکت هوافضای بوئینگ ساخته می‌شود و به بمب‌هایی بزرگتر تا وزن ۹۰۰ کیلوگرم متصل شده و آنها را به بمب‌های هدایت‌شونده بدل می‌کند.

گاردین گزارش داد که این قطعات علاوه بر کارشناسان مذکور، به تایید «ترِوور بال» متخصص سابق خنثی‌سازی بمب در ارتش ایالات متحده نیز رسیده است.

از آغاز بمباران‌های مرگبار رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ در غزه و بعد در لبنان، ایالات متحده یکی از بزرگ‌ترین حامیان مالی، سیاسی و تسلیحاتی این رژیم باقی مانده است و در ظاهر دم از آتش‌بس می‌زند، اما در عمل، کاری برای توقف خشونت‌ها و وادار کردن تل‌آویو برای خاتمه جنگ صورت نمی‌دهد.

واشنگتن چندین دهه است که بزرگ‌ترین حامی تل‌آویو بوده است و پول، اقلام نظامی و دانش فنی را در اختیار آنها قرار می‌دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا از اظهار نظر درخصوص گزارش گاردین خودداری کرد و صرفا گفت که «ایالات متحده دائما از اسرائیل می‌خواهد تا نسبت به محافظت از غیرنظامیان از جمله خبرنگاران اطمینان حاصل کند».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha