به گزارش ایسنا، شامگاه جمعه، 27 بهمنماه پردهی جانبی تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر حین تمرین گروه تاجبخش فنائیان آتش گرفت و خوشبختانه با حضور و اقدام به موقع کارکنان تئاتر شهر و نیز نیروهای آتشنشانی ماجرا ختم به خیر شد و علاوه براینکه اجراهای دیگر به صحنه رفت، گروه نمایشی «هملت و دن کیشوت» هم از روز شنبه (28 بهمن) تمرین خود را از سر گرفتند.
با این حال یادآوری بعضی اتفاقات و گفتههای مسئولان براین تاکید دارد که باید هرچه سریعتر تصمیمی برای وضعیت این مجموعه گرفته شود چون اسفندماه سال گذشته بود که در حین انجام جوشکاری در یکی از کارگاههای زیرزمینی تئاتر شهر آتشسوزی رخ داد و آن زمان هم با حضور به موقع آتشنشانی خطر رفع شد و حال حدود یک سال بعد آتشسوزی دیگری در تالار اصلی این مجموعه رخ داده است. این دو اتفاق در فاصلهی یک سال، این سوال و نگرانی را به همراه دارد که چرا پروژهی بازسازی و تجهیز ایمنی تئاتر شهر به سرانجام نمیرسد تا دستکم وقتی جایی آتش میگیرد یک سیستم اعلان حریق وجود داشته باشد؟
پس از همان حادثهی سال گذشته مهدی شفیعی ـ مدیر کل هنرهای نمایشی ـ تاکید کرد: در سال 95 اتفاقی جدی در حوزهی بازسازی تئاتر شهر رخ نداده، در حالی که مثلا موضوع مربوط به اطفای حریق، هر یک روزی که دیر شود ممکن است به یک حادثه نزدیک شویم و ضرورت دارد برخی مسائل بدون فوت وقت رسیدگی شوند.
این در حالی است که پس از گذشت یک سال از آن تاریخ باز هم اتفاقی نیفتاده و طبق گفتهی مسعود معمار ـ سرپرست طرحهای عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ مشکل بزرگ برای بازسازی تئاتر شهر نقدینگی است و با وجود اینکه با یک شرکت دانش بنیان از دانشگاه شریف هماهنگ شده اما تا پول نباشد نمیتوان هیچ پروژهای را شروع کرد .
او به ایسنا گفت: چهارشنبه هفته گذشته برای درخواست وجه مراجعه کرده، اما گفته شده است که اول باید حقوق ها داده شود و بعد به بخش عمرانی برسند.
دراین باره مرور اظهارات علی اصغر کاراندیش ـ معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ هم خالی از لطف نیست که اردیبهشتماه امسال و پس از اینکه وزیر پیشین فرهنگ (سیدرضا صالحی امیری) وعدهی اعتبار 10 میلیاردی به تئاتر شهر داد، به ایسنا گفته بود: این اعتبار را برای بازسازی و فعالیت تئاتر شهر گرفتهایم و مشکلی دراینباره وجود ندارد.
با این حال دربارهی آخرین وضعیت مهمترین مجموعهی تئاتری کشور سراغ مدیر تئاتر شهر رفتیم و او با ابراز خشنودی از اینکه «اتفاق شب قبل با سرعت عمل نیروهای مجموعهی تئاتر شهر و عزیزانی که از آتشنشانی حضور پیدا کردند به خیر گذشت و مشکلی پیش نیامد»، تاکید کرد: متأسفانه از روزی که بنده مدیریت تئاتر شهر را بر عهده گرفتهام هیچ اعتباری برای بازسازی تئاتر شهر اختصاص نیافته است.
پیمان شریعتی گفت: در جلساتی که تاکنون با دفتر طرحهای عمرانی وزارت برگزار شده بارها اولویتهای جدی این مجموعه را اعلام کردهایم که در صدر آنها نصب سیستم اعلان و اطفای مکانیزه حریق قرار دارد، اما نه در این حوزه و نه در بخشهای زیرساختی مثل لولهکشیهای قدیمی و فرسودهی ساختمان هیچ اتفاقی نیفتاده است. البته تا جایی که به عنوان مدیر تئاتر شهر در توان خودم بوده، تلاش کردم کارهایی را در حوزهی اختیاراتم انجام دهم ولی بخش اعظم مسائلی که در اینجا باید پیگیری شود به لحاظ مالی و اعتبارات در توان و امکان ادارهی کل هنرهای نمایشی نیست و متأسفانه تأمین بودجه در وزارت ارشاد هم بر عهدهی سیستم تخصصی آن حوزه قرار ندارد تا آنچه ضروری است سریعتر پیگیری شود.
او افزود: شاید دوستان با اتفاق شب گذشته بیشتر آگاه شوند که وقتی اولویتها را اعلام میکنیم چقدر میزان حساسیت بالاست، چون من واقعا متأسفم که سیستم اطفای حریق مجموعهای مثل تئاتر شهر هنوز دستی انجام میشود و این اتفاق سبب میشود که به طور طبیعی هنگام بروز حادثه، استرس مدیریتی بالایی را هم برای مدیر مجموعه و هم نیروهای انسانی تئاتر شهر شاهد باشیم.
وی تاکید کرد: دیگر وقت آن رسیده که عزیزان ما در وزارتخانه به حساسیت وضعیت تئاتر شهر توجه و در اسرع وقت به آن رسیدگی کنند، گرچه اخیرا وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی (سید عباس صالحی) فرمودند اعتبار خوبی برای ادامهی بازسازی مجموعه تئاتر شهر در نظر گرفته شده، اما متأسفانه تاکنون اقدام اجرایی از جانب دفتر طرحهای عمرانی صورت نگرفته است!
مدیر تئاتر شهر ادامه داد: با این حال آنچه بر آن تأکید کردم، به این مفهوم نیست که خطر بزرگی مجموعهی تئاتر شهر را تهدید میکند ولی باید توجه داشته باشیم برای تالارهایی مثل مجموعهی تئاتر شهر که در طول روز شاهد تردد زیادی از جانب هنرمندان و نیروهای انسانی خود مجموعه و همچنین مخاطبان است باید تدابیر ایمنی جدی اندیشیده شود.
شریعتی در پاسخ به اینکه چه میزان از بازسازیها در مجموعهی تئاتر شهر به ویژه برای مسئلهی آتشسوزی اولویت پیگیری دارند و باقیماندهاند؟ گفت: در بازسازیای که در دوران وزارت آقای جنتی صورت گرفت سالن قشقایی، سالن سایه و پلاتو اجرا تقریبا به صورت کامل بازسازی شدند ولی لابیها، راهروها، سیستم نور راهروها و محل تجمع مخاطبان نیمه کاره مانده است و از همه مهمتر سالن چارسو است که اصلا وارد مرحلهی بازسازی نشده است، در حالی که قرار بود در فاز دوم اقدام لازم برای این سالن هم انجام شود.
وی اضافه کرد: با این حال اتفاقات جنبی دیگری در این مجموعه رخ داده مثل کارهایی که برای سیستم برق تئاتر شهر انجام شده و شاید اگر گاهی با خیال راحتتری درباره مباحث ایمنی صحبت میکنیم به خاطر همین بازسازیهای انجام شده در این بخش باشد که به طور مرتب هم توسط کارشناسان رصد و بازبینی میشود.
او دربارهی اینکه مانوری که چند ماه قبل توسط نیروهای آتشنشانی در مجموعهی تئاتر شهر انجام شد چقدر در حادثهی جمعه گذشته کمک رسان بود؟ هم توضیح داد: یکی از دغدغههایی که به عنوان مدیر تئاتر شهر همواره داشتهام هماهنگی لازم و سرعت عمل برای اتفاقات مشابه شب گذشته بود که در این راستا جلسات متعددی را با مسئولان ذیربط در شهرداری و آتشنشانی برگزار کردم که این جلسات منجر به تهیهی یک سناریو و انجام مانوری در تئاتر شهر آن هم در سه شب متوالی بود و نتیجهی این اقدام این شد که سرتیم آتشنشانی، جمعه شب و پس از پایان مأموریت خود تأکید کرد که اگر آن مانورها انجام نشده بود شاید هیچ وقت سرعت عمل شب گذشته را شاهد نبودیم، چرا که ایشان معتقد بود مانور انجام شده باعث شد نیروهای آتشنشانی بدانند وقتی زنگ خطر برای تئاتر شهر به صدا درمیآید به چه چیزهایی نیاز دارند تا سرعت عمل برای اطفای حریق بالا رود و شامگاه جمعه از زمانی که با آتشنشانی تماس گرفته شد تا لحظهای که آتش به طور کامل خاموش شد سه دقیقه و 30 ثانیه بیشتر طول نکشید و این سرعت عمل فوقالعاده بود.
شریعتی با با بیان اینکه همکارانش در مجموعه تئاتر شهر پیش از رسیدن مأموران آتشنشانی برای مهار آتش اقدام کرده بودند، گفت: یکی از مواردی که دربارهی اقدامات تحت اختیار خودم به عنوان مدیر تئاتر شهر اشاره کردم همین است که برنامهریزی برای چنین مانوری صورت گرفت و این سبب شد نیروهای انسانی مجموعهی تئاتر شهر هم با جان و دل براساس آموزشهایی که دیده بودند در کمترین فرصت برای مهار آتش اقدام کنند تا آتشنشانی برسد.
مدیر تئاتر شهر در پایان ضمن تشکر از شهردار منطقه 11 و مدیریت و ماموران ایستگاههای 46 و 18 آتش نشانی خاطرنشان کرد: با وجود همهی این اتفاقات، پس از حدود 50 سال دیگر باید فکر عاجلی برای نگهداری، مرمت مداوم، ایمنی و بازسازی این مجموعه شود چون ضرورت آن هر روز بیشتر میشود.
انتهای پیام
نظرات