به گزارش ایسنا، همه کتابهایی که اکنون در فهرست پرفروشترینها و لیست تدریس مدرسهها و دانشگاههای جهان دیده میشوند، از روز اول با استقبال ناشران و خوانندهها مواجه نشدهاند. بسیاری از آنها بارها و بارها به در بسته خورده و سرانجام پس از سالها، وارد بازار کتاب شدهاند. در این گزارش به لیستی که «دویچه وله» از مشهورترین آثار ردشده توسط ناشران، تهیه کرده میپردازیم:
«هری پاتر» نوشته «جی.کی. رولینگ»
هفتگانه پرفروش «هری پاتر» یکی از مشهورترین کتابهایی است که از سوی چندین ناشر رد شد تا اینکه سرانجام در سال ۱۹۹۷ یک انتشارات کوچک انگلیسی پذیرفت «هری پاتر و سنگ جادو» را به عنوان اولین رمان این چندگانه به چاپ برساند.
این کتابهای تخیلی از آن زمان تاکنون بیش از ۴۵۰ میلیون جلد در سرتاسر جهان فروش داشته و به ۷۹ زبان دنیا ترجمه شدهاند. اقتباس سینمایی این هفت اثر در قالب هشت فیلم با بازی «دنیل رادکلیف» و «اما واتسون» نیز در فروش بالای این کتابها بیتاثیر نبوده است. از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱ هشت فیلم «هری پاتر و سنگ جادو»، «هری پاتر و تالار اسرار»، «هری پاتر و زندانی آزکابان»، «هری پاتر و جام آتش»، «هری پاتر و محفل ققنوس»، «هری پاتر و شاهزاده دورگه» و «هری پاتر و یادگاران مرگ ـ قسمت اول و دوم» در سینماهای جهان اکران شدند و به فروشی بالغ بر هشت میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار دست یافتند.
«موبی دیک» نوشته «هرمن ملویل»
ناشران به «هرمن ملویل» گفتند کتابی که درباره شکار نهنگ نوشته خیلی طولانی است و بهتر است به جای یک نهنگ، به داستان «دختران جذاب» بپردازد. این کتاب که داستان تلاش کاپیتان احب برای شکار یک نهنگ سفید را روایت میکند، در سال ۱۸۵۱ به چاپ رسید اما در زمان زندگی نویسندهاش به موفقیت تجاری نرسید. با این حال «موبی دیک» (نهنگ سفید) امروزه به عنوان یکی از بزرگترین رمانهای ادبیات آمریکا محسوب میشود. جمله آغازین این رمان هم از مشهورترین نقل قولها است: «اسماعیل صدایم کنید.»
«جاسوسی که از سردسیر آمد» نوشته «جان لوکاره»
رمان کلاسیک «جاسوسی که از سردسیر آمد» که با موضوع جنگ سرد توسط «جان لوکاره» نوشته شده، در ابتدا به این دلیل پذیرفته نشد که ناشر فکر میکرد این نویسنده آیندهای ندارد. این رمان جاسوسی سرانجام در سال ۱۹۶۳ منتشر شد و جایزه «خنجر طلایی» همان سال را از آن خود کرد. «جاسوسی که از سردسیر آمد» دو سال پس از چاپ هم به فیلمی سینمایی تبدیل شد که نقش اصلی آن را «ریچارد برتون» ایفا کرد.
«کری» نوشته «استفن کینگ»
«کری»، داستانی درباره دختری که قدرتی ماورایی دارد و میتواند اشیاء را بدون دست زدن به آنها حرکت دهد، پیش از چاپ در سال ۱۹۷۴، ۳۰ مرتبه از سوی ناشران مختلف رد شد. این اولین کتاب چاپشده «کینگ» نویسنده مشهور آمریکایی که در آن زمان معلم مدرسه بود، لقب گرفت و در اولین سال چاپ، بیش از یک میلیون جلد فروخت. «کری» از آن پس بارها در هالیوود و برادوی مورد اقتباس سینمایی و نمایشی قرار گرفت.
«استفن کینگ» هم حالا دیگر به نویسندهای پرفروش و یکی از مشهورترین جنایینویسان جهان تبدیل شده است. او خالق بیش از ۲۰۰ اثر ادبی در ژانرهای وحشت و خیالپردازی است و کارگردانان مطرح با اقتباس از رمانهای او فیلمهای بسیاری ساختهاند؛ برخی از این فیلمها «مسیر سبز»، «رستگاری در شائوشنگ» و «مه» به کارگردانی «فرانک دارابونت»، «میزری» به کارگردانی «راب راینر» و «۱۴۰۸» به کارگردانی «مایکل هاف استروم» هستند.
«داستان پیتر خرگوشه» نوشته «بئاتریس پاتر»
چندین و چند ناشر دستنوشته کتاب کودک «بئاتریس پاتر» را که به زیبایی تصویرگری شده بود، رد کردند. اما نویسنده «داستان پیتر خرگوشه» ناامید نشد و سرانجام در سال ۱۹۰۲ تصمیم گرفت خودش کتاب را منتشر کند. این کتاب کودکانه تاکنون حدود ۴۵ میلیون جلد فروش داشته و به چندین زبان دنیا ترجمه شده است. «داستان پیتر خرگوشه» همچنان یکی از آثار کلاسیک محبوبی است که مادران و پرستاران برای کودکان میخوانند.
«سالار مگسها» نوشته «ویلیام گلدینگ»
«سالار مگسها»ی «ویلیام گلدینگ» پیش از چاپ شدن در سال ۱۹۵۴ از سوی ۲۰ ناشر رد شد و حتی یکی از آنها آن را «فانتزی پوچ و بیخود» خواند. داستان ضدآرمانشهری گروهی از پسران مدرسهای که برای زنده ماندن در جزیرهای متروک تلاش میکنند، امروزه در لیست تدریس مدرسههای مختلف جهان دیده میشود و تاکنون چند بار مورد اقتباس قرار گرفته است.
«لولیتا» نوشته «ولادیمیر ناباکوف»
رمان حاشیهبرانگیز «ولادیمیر ناباکوف» نویسنده روسی - آمریکایی، دوران سختی را برای پذیرفته شدن از سوی ناشران پشت سر گذاشت. یکی از ناشران درباره «لولیتا» گفته بود: «این کتاب هزار سال زیر سنگ مدفون خواهد ماند.» این رمان با داستان بحثبرانگیزش سرانجام در سال ۱۹۵۵ در فرانسه به چاپ رسید و سه سال بعد در آمریکا. بعدها چندین اقتباس سینمایی و نمایشی از این اثر انجام شد.
«بر باد رفته» نوشته «مارگارت میچل»
رمان «بر باد رفته» که با پسزمینه جنگهای داخلی آمریکا روایت میشود، یک سال پس از اینکه سرانجام منتشر شد، جایزه «پولیتزر» ۱۹۳۷ را برای «مارگارت میچل» به ارمغان آورد. پیش از آن، این رمان معروف که بیش از ۱۰۰۰ صفحه طول دارد، ۳۸ بار از سوی ناشران رد شده بود. فیلم مشهور «بر باد رفته» با بازی «کلارک گیبل» و «ویوین لی» دو سال پس از آن به روی پرده رفت و حالا به عنوان یکی از ماندگارترین آثار تاریخ سینمای هالیوود شناخته میشود. این فیلم هشت جایزه اسکار را برد و فروشی کمسابقه را در گیشه تجربه کرد.
انتهای پیام
نظرات