خسرو حمزه در گفت وگو با ایسنا، با بیان این که هنوز جایگاه روانشناسی ورزشی بین تیمهای ورزشی شناخته شده نیست، افزود: نسبت به گذشته این جایگاه بهتر شده است و تعداد بیشتری از فدراسیونها همچون؛ شنا، قایقرانی، تنیس رویمیز و والیبال به اهمیت این جایگاه پیبردند و با جذب متخصصان روانشناسی به دنبال آمادهسازی ورزشکاران خود از نظر مهارتهای روانی برای بازیهای آسیایی جاکارتا هستند. البته با توجه به پرمدال بودن رشتههای کشتی، وزنهبرداری و تکواندو این انتظار وجود دارد که فدراسیونهای این رشتهها نگاه مثبتی به روانشناسی داشته باشند که متاسفانه هنوز دیدگاه خوبی نسبت به تقویت مهارتهای روانی ورزشکاران خود از طریق روانشناسان ورزشی ندارند و تصور میکنند مربی خود میتواند هم در زمینه مهارتهای روانی و هم تکنیکی عملکرد موفقی داشته باشد.
وی گفت: بسیاری از فدراسیونها هنوز نتوانستهاند به اهمیت روانشناسی پی ببرند و با همان حرکت لاکپشتی در این زمینه حرکت میکنند. در صورتی که یکی از عوامل موفقیت تیمها در بازیهای حساس و مهم حضور روانشناس در کنار تیمهای ورزشی است. به عنوان مثال در بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ گوانجو که کاروان ایران بهترین عملکرد را در جدول مدالها بعد از پیروزی انقلاب در این بازیها داشت و توانست در جایگاه چهارم قرار بگیرد، به جهت حضور ۶ روانشناس کنار کاروان بود که به بحث آمادگی روانی ورزشکاران در ایام مسابقات کمک زیادی کردند. اما متاسفانه حضور روانشناسان در بازیهای آسیایی و المپیک های بعدی ادامه پیدا نکرد و همین امر سبب شد تا ما بسیاری از مدالهای خود را به خاطر مسائل روانی ورزشکاران از دست بدهیم و این چیزی است که هیچ وقت به آن توجه خاصی نمیشود.
حمزه خاطرنشان کرد: با نگاه مناسب به بحث آمادگی ذهنی ورزشکاران و کمک گرفتن از روانشناسان متبحر میتوانیم از حداکثر شانس کاروان برای کسب مدالهای بیشتر استفاده کرد. به شرط این که مسئولان کمیته ملی المپیک نگاه واقعی به بحث روانشناسی داشته باشند نه نگاه تزیینی.
وی در پایان اضافه کرد: با توجه به تغییراتی که در اعضای کمیته ملی المپیک صورت گرفته است، انتظار میرود مسئولان کمیته از هماکنون جلسات هماندیشی با روسای فدراسیونهایی که در بازیهای آسیایی جاکارتا حضور خواهند داشت، برگزار کنند تا دیدگاه آنها را نسبت به حضور روانشناسان ورزشی تغییر دهند تا شاید در این دوره همراه کاروان پزشکی اعزامی به بازیهای آسیایی شاهد حضور روانشناسان ورزشی نیز باشیم. البته این حضور زمانی تاثیرگذار است که روانشناسان از هماکنون کنار تیمهای اعزامی قرار بگیرند و در جریان مسابقات نیز آنها را از نظر مهارتها روانی تحت کنترل داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات