به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، روون ریولین، رییس رژیم صهیونیستی در بازدید از منطقه مرزی غزه گفت: فروپاشی زیرساختها در غزه نزدیک است و این شرایط غیر عقلانی موجب پریشانی غیرنظامیان و قرار گرفتن آنان در معرض آلودگی، آبهای آلوده و بیماریهای مسری میشود.
وی افزود: اسرائیل تنها طرف منطقه است که وضعیت هر طور که باشد، ملزومات اساسی را به ساکنان غزه میرساند تا بتوانند به زندگی خود ادامه دهند.
البته این به آن دلیل است که کمکها از سایر منابع به سختی به غزه میرسند زیرا اسرائیل بارها حمل و نقل و ماموریتها با تامین مالی اهدایی را متوقف کرده و در این کار گهگاه به زور نیز متوسل شده است.
طی حمله نظامیان اسرائیلی به کشتی کمک رسانی ترکیه در سال ۲۰۱۰، کماندوهای اسرائیلی "ناوگان آزادی غزه" را متوقف کردند و ۹ تن از فعالان را کشتند. واکنشهای بینالمللی نسبت یه این اقدام، تل آویو را وادار کرد که محاصره را تا حدودی ملایمتر کند.
بر اساس گزارش اخیر مامور سازمان ملل در امور همکاریهای بشر دوستانه، اسرائیل هنوز "مهره کلیدی" مشکلات بشردوستانه فلسطینیها در سراسر سرزمینهای اشغالی از جمله نوار غزه است. ۹۷ درصد از آب غزه غیرقابل آشامیدن است و ساکنان این منطقه مجبور هستند شش برابر قیمت آب معمولی را برای خریداری آب بپردازند. اتاق تجارت و صنعت غزه به تازگی اظهار کرد، به دلیل مجازاتهای اسرائیل، سال ۲۰۱۷ "بدترین سال به لحاظ اقتصادی" بود.
نرخ بیکاری در این منطقه تحت محاصره، در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۷، به ۴۶.۶ درصد رسید.
با این حال ریولین حماس را دلیل مشکلات غزه میداند. ریولین گفت: متاسفانه حماس یک بار دیگر از مصیبتهای غیرنظامیان و ساکنان غزه بهره برداری کرده و از وسایل روزمره زندگی مردم در راستای اهداف "تروریستی" استفاده میکند.
رییس اسرائیل در انتقاد از "گسترش پایگاههای تروریستی در بیمارستانها، مساجد و مدارس برای طرح حمله علیه اسرائیل" اظهار کرد، حماس یک "نهاد تروریستی" است که به دنبال نابودی اسرائیل است.
وی افزود: ماموریت اسرائیل کامل نشده است. ما با گروههای تروریستی خواهیم جنگید؛ با یک سازمان تروریستی افراطی، بیرحم و قاتل. سازمان تروریستیای که به آینده و رفاه ساکنان غزه نمیاندیشد و هرگونه مصالحه با آن تنها گامی به سوی توسعه جنگ است.
تسلط حماس بر نوار غزه در سال ۲۰۰۷، محاصره آبی و خاکی این منطقه را از جانب مصر و اسرائیل به دلیل نگرانیهای امنیتی در پی داشت. با وجود برداشته شدن برخی تحریمها و محدودیتها، هنوز حدود ۱.۸ میلیون فلسطینی در غزه تحت محاصره هستند.
پس از آنکه واشنگتن اعلام کرد ۶۵ میلیون دلار از کمک ۱۲۵ میلیون دلاری تعیین شده برای نهاد آوارگان فلسطینی را نمیپردازد، شرایط در غزه بیش از پیش رو به وخامت میگذارد. این تصمیم در راستای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل از جانب دونالد رامپ، رییس جمهور آمریکا در ۶ دسامبر صورت گرفت.
انتهای پیام
نظرات