• یکشنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۶ / ۱۱:۵۲
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 96102412539
  • خبرنگار : 71219

سامان خلیلیان مطرح کرد:

توصیه‌ای برای تماشای کارهای خیابانی تئاتر فجر

توصیه‌ای برای تماشای کارهای خیابانی تئاتر فجر

سامان خلیلیان با بیان اینکه حضور گروه‌های خارجی در جشنواره تئاتر فجر به هر شکلی که باشد نوعی تجربه‌ی اجرایی جدید ارائه می‌کند، گفت: تماشای این کارها باعث می‌شود دست کم هنرمندان ایرانی با توانایی‌ها و استعدادهای خود برای انجام کار بیشتر واقف شوند.

 این هنرمند که مدیر کانون تئاتر خیابانی نیز است، از مدتی قبل به دلیل یک عارضه در بستر بیماری بوده و این روزها با وجود شرایط سختی که برای حرکت دارد، اما تلاش می‌کند دوران نقاهت را هر چه سریع‌تر پشت سر گذاشته و به گفته خودش با انجام فیزیوتراپی پس از یک دوره زمانی، سلامتی خود را باز یابد.

او با قدردانی از دوستان و همکارانش که در روزهای گذشته پس از اطلاع از بیماری او جویای احوالش بودند، در گفت‌وگویی با ایسنا درباره حال و احوال این روزهای تئاتر در آستانه جشنواره فجر بیان کرد: به طور طبیعی هر کسی از اهالی تئاتر چه در سیستم اجرایی جشنواره باشد و چه نباشد ناخواسته مسیرش از چهارراه ولیعصر (عج) که بگذرد جذب فضای جشنواره خواهد شد و اگرچه شرایط جسمانی‌ام خیلی مساعد نیست اما حتما خودم را برای تماشای بعضی کارها از جمله نمایش خیابانی که توسط گروه آلمانی اجرا می‌شود خواهم رساند.

خلیلیان با ابراز امیدواری از اینکه جشنواره‌ی امسال بیش از گذشته مورد اقبال علاقه‌مندان قرار گیرد و به لحاظ کیفی هم شرایط خوبی داشته باشد، درباره‌ی گروه‌های خارجی جشنواره به ویژه در بخش تئاتر خیابانی اظهار کرد: حضور چنین گروه‌هایی از جمله گروهی که نمایش «ریموت» را اجرا می‌کند، در هر شکلی نوعی تجربه‌ی اجرایی جدید را به عنوان یک نمونه‌ی عینی به علاقه‌مندان و هنرمندان نشان می‌دهد. البته شاید قبل از این هم در ایران چنین نمونه‌هایی اجرا شده باشند اما به هر حال نکته‌ی مهم این است که این گروه‌ها بین‌المللی هستند و حضورشان در ایران خالی از لطف نیست که به لحاظ تجربه‌ی اجرا می‌توانند تماشاگران را با یک وضعیت اجرایی جدید آشنا کنند.

وی با تأکید بر اینکه یک نکته‌ی جالب توجه در این گروه اجرایی این است که توانسته خود را به یک گروه بین‌المللی تبدیل کند افزود: ما در این بخش کوتاهی‌هایی داریم و آن هم به این دلیل است که بچه‌هایی که در حوزه تئاتر خیابانی و محیطی فعال هستند خیلی تولیداتشان به گونه‌ای نبوده که بخواهند آن‌ها را در فضای بین‌المللی عرضه کنند و این بنا به شرایط و وضعیت مخاطب خودمان در ایران هم رخ داده است. درواقع شاید خیلی دوستان به سمت تولیداتی که بتوان آن‌ها را در خارج از کشور ارائه داد، نرفته‌اند ضمن اینکه بسیاری از بچه‌های تئاتر خیابانی به حضور در این فضاها علاقه نشان ندادند.

خلیلیان در پایان با بیان اینکه البته در دو، سه سال اخیر علاقه و درک حضور در خارج از کشور میان بچه‌ها پیدا شده و حداقل امسال برای پنج، شش گروه تئاتر خیابانی مکاتباتی جهت اعزام صورت گرفته است، ادامه داد: من توصیه می‌کنم تمام همکارانم در حوزه تئاتر خیابانی به جشنواره بروند و نمایش‌هایی که در این بخش اجرا می‌شود را تماشا کنند چون این گروه‌های خارجی باعث می‌شود بچه‌های ایرانی به توانایی‌های خود آگاه شوند و متوجه شوند که می‌توانند توانمندتر هم باشند اما به انسجام نیاز دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha