به گزارش ایسنا، سردار احمد رضا رادان در نشست خبری که پیش از ظهر امروز در مرکز مطالعات راهبردی ناجا برگزار شد اظهار کرد: مرکز مطالعات راهبردی ناجا یکی از جوانترین مراکز مطالعاتی در میان نیروهای مسلح است اما خوشبختانه از زمان تاسیس تا کنون توانسته جای خود را در میان نیروهای مسلح باز کند.
وی با بیان اینکه دو کار ویژه و مهم را در مرکز مطالعات راهبردی ناجا در دستور کار خود قرار دادهایم، خاطر نشان کرد: یکی از این کارویژهها معماری ناجای آینده بود و دومی رویکرد این معماری و روشهای پلیس در معماری ناجای آینده است. البته ما در بحث معماری ناجای آینده تا پایان امسال در مرحله بررسی وضع موجود هستیم و از سال آینده به معماری ناجای آینده ورود خواهیم کرد.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری از مراحل پنجگانه مسیر انقلاب اظهار کرد: مقام معظم رهبری پنج مرحله انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، کشور و جامعه اسلامی و تمدن نوین اسلامی را جزو مراحل پنج گانه مسیر انقلاب تفسیر کردهاند که البته ما در حال حاضر در مرحله دولت اسلامی قرار داریم. اما این همایش به پنجمین مرحله یعنی تمدن نوین اسلامی اشاره دارد.
وی با بیان اینکه از سال 94 کارهای مطالعاتی ناجا و تمدن نوین اسلامی در دستور کار قرار گرفت، گفت: برای برگزاری این همایش اکثر اندیشمندان و نخبگان را شناسایی کردهایم و به یک همکاری پی در پی رسیدیم.
وی با بیان اینکه استفاده از اندیشمندان و چهرههای مختلف قطعا در معماری ناجای آینده موثر خواهد بود اظهار کرد: تا کنون بیش از 360 چکیده و 200 مقاله به دفتر این همایش ارسال شده است.
رادان با تاکید بر اینکه در افقهای مختلف، ناجا باید نیرویی مدرن و پاسخگو باشد گفت: این پلیس باید بتواند ارتباطی به هنگام با بخشهای مختلف جامعه برقرار کند. چرا که ناجا از جمله نهادهایی است که بیشترین ارتباط را با مردم دارد و غیر از اینکه نیرویی مسلح محسوب میشود دارای کارکردهای اجتماعی هم هست. ناجا با این ویژگی که دارد نمیتواند محدود و محصور به زمان شود چرا که جامعه نیز در نهایت محدود و محصور به زمان نمیماند.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا با بیان اینکه در جامعه مدام سطح دانش و بینش مردم تغییر میکند اظهار کرد: این تغییرات تغییر مطالبات مردم را در پی دارد و در نهایت باید سازمانهایی باشد که به این مطالبات پاسخ داده و آنها را شناسایی کند. البته در گام بعدی نیز آن سازمان باید بتواند مطالبات سازی کرده و ذهن مردم را آماده کند.
ضرورت حرکت ناجا از مامور مسئول به مجاهد مسئول
رادان با بیان اینکه رویکرد ما در تمدن نوین اسلامی و نقش ناجا در این تمدن این است که پلیس از مامور مسئول فراتر رفته و به مجاهد مسئول برسد خاطرنشان کرد: اگر مأموری که امروز در سر چهارراه حضور دارد بخواهد تنها یک مامور مسئول باشد شاید در آینده نتواند انتظارات مردم را به خوبی پاسخ دهد و شاید حتی نتواند وظایفش را به خوبی انجام دهد. خوشبختانه ما از دوره مامور و معذور عبور کرده و به دوره مامور مسئول رسیدهایم اما این وضعیت نیز باید به مرحله مجاهد مسئول برسد.
وی با بیان اینکه مهندسی یکی از ویژگیهای یک مجاهد مسئول است، گفت: همه اینها نیازمند تغییر رویکرد ناجاست و البته یک مجاهد مسئول ویژگیهای دیگری هم دارد که از جمله آن میتوان به اندیشمند بودن و ... اشاره کرد.
دو ماموریت مفهومی ناجا
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا با بیان اینکه غیر از ماموریتهای نوشته شده برای ناجا این نیرو دو ماموریت مفهومی نیز دارد، گفت: حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و حفظ سازمان نیروی انتظامی دو مأموریت مفهومی ناجا است.
وی با تشریح اهداف محورهای برگزاری همایش ناجا و تمدن نوین اسلامی خاطرنشان کرد: انقلاب و توسعه محوری و گسترش تحقیقات راهبردی، گفتمان سازی تمدن نوین اسلامی، بسترسازی برای ناجای آینده، بهرهگیری از نظرات صاحب نظران انتظامی، امنیتی و ... و ایجاد شبکه نخبگان از جمله اهداف این همایش است. همچنین مبانی نظری و رویکردهای ناجا و تمدن نوین اسلامی، تمدن نوین اسلامی در اندیشه انقلاب اسلامی، ناجا و تمدن اسلامی و الزامات آن از جمله محورهای کلی این همایش است که روز چهارشنبه 27 دی با حضور مقامات لشکری و کشوری در سالن غدیر مجموعه دانشگاهی علوم انتظامی برگزار خواهد شد.
رادان در پاسخ به این سوال که آیا با این تعاریف ممکن است ناجا ماموریت ضابطیت قضایی خود را از دست داده و به عنوان یک نهاد سیاستگذار شناخته شود، گفت: اینطور نیست که ناجا ماموریت ضابطی خود را از دست دهد و این نقش از ناجا گرفته نخواهد شد؛ اما بخشهایی در ناجا وجود دارد که ضابطیت ندارد مانند مراکز مطالعاتی و پژوهشی که اینها باید نقش خود را انجام دهند و به ضابطان کمک کنند تا وظایف خود را بهتر انجام دهند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نیز مأموران ناجا وظایف و ماموریتهای خود را مجاهدانه انجام میدهند، گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری در حال حاضر در مرحله سوم مسیر انقلاب یعنی دولت اسلامی قرار داریم. ما نیز چشم انداز همایش ناجا و تمدن نوین اسلامی را مرحله پنج مسیر انقلاب قرار دادهایم.
رادان با بیان اینکه در حال حاضر پلیس در حال بررسی وضعیت فعلی این نیرو است ادامه داد: اما از سال آینده درادامه مراحل بررسی معماری آینده ناجا وضع مطلوب را بررسی خواهیم کرد و در این زمینه حتما اگر نیازی باشد در آموزشها و بدنه تغییراتی را ایجاد خواهیم کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه مطرح کردن مطالباتی که توان پاسخگویی به آن وجود ندارد، مشکل ایجاد میکند گفت: البته سازمانها و نهادهایی که میخواهند مطالبه سازی کنند باید توان پاسخگویی به مردم را نیز داشته باشند.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا با تاکید بر اینکه ناجای امروز قطعا با ناجای 10 سال قبل یکسان نیست، گفت: در معماری ناجای آینده هیچ تقابلی با هیچ جا نداریم بلکه رویکرد ما تعامل است.
وی ناجا را از جمله دستگاههایی دانست که همواره نیاز به بازسازی و بازآفرینی در آن وجود دارد و گفت: سازمانهایی که درجا بزنند قطعا نمیتوانند به مطالبات پاسخ داده و آن سازمانها قطعا عقب میافتند.
به نیروهای پلیس کشورمان افتخار میکنم
رادان در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا ماموران پلیس توان قرار گرفتن در زمره پلیس مجاهد مسئول را داشته و چند درصد از آنان میتوانند به این مرحله برسند؟ گفت: من سالها با نیروی انتظامی کار کردم و در ماموریتهای مختلف در کنار مأمورانمان بودم. با تمام وجود به بچههای ناجا افتخار میکنم و در مأموریتهای مختلف نیز که عملیاتهای سنیگنی بوده است بیشتر به آنها افتخار کردهام. مأموران پلیس افرادی کم توقع و پرکار هستند که در رستههای مختلف مأموریت خود را انجام میدهند و اتفاقا من در برخی از وقایع جلوههای ویژهای از مأموران پلیس دیدم که آن را در دوران دفاع مقدس دیده بودم.
رادان ادامه داد: قطعا چنین پرسنلی آمادگی بالایی برای جابجایی در روش و نگرششان دارند و یکی از نیروهایی که میتواند خیلی زود با تغییرات خود را تطبیق دهد نیروی انتظامی است.
به گزارش ایسنا، دکتر ثابت دبیر علمی همایش ملی ناجا و تمدن نوین اسلامی نیز در این نشست با تشریح اهداف و چشم اندازهای برگزاری این همایش یکی از اهداف این همایش ملی را حساس کردن شبکه نخبگان، فرهیختگان و طبقه الیت جامعه به موضوع تمدن نوین اسلامی دانست و گفت: یکی از قویترین محیطهای اجتماعی ما محیطی است که ماموران ناجا در آن مشغول کار هستند.
انتهای پیام
نظرات