• چهارشنبه / ۲۰ دی ۱۳۹۶ / ۰۲:۲۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 96101910288
  • خبرنگار : 30057

با دستاورد جدید محققان دانشگاهی صورت می‌گیرد؛

اجرای پایلوت رصد جنگل‌های یاسوج با تصاویر ماهواره‌ای

اجرای پایلوت رصد جنگل‌های یاسوج با تصاویر ماهواره‌ای

پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد سامانه‌ای بر اساس پردازش تصاویر ماهواره‌ای ارائه کردند که از آن می‌توان برای رصد پایش تغییرات اراضی و منابع طبیعی استفاده کرد.

علی حسن آبادی، مجری طرح در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه در این طرح "پکیج تشخیص تغییرات با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای" عرضه شد، گفت: برای این منظور از تصاویر ماهواره سنتینل (Sentinel) که در خرداد سال 94 پرتاب شد، استفاده شد.

وی قدرت تفکیک تصاویر مکانیکی ماهواره سنتینل را 10 متر  عنوان کرد و یادآور شد: این ماهواره هر 6 روز یک بار به دور زمین می‌چرخد و به این ترتیب به عنوان مثال اگر از بالای تهران تصویربرداری می‌کند، 6 روز بعد دوباره به فضای ایران بازمی‌گردد.

حسن‌آبادی، قدرت تفکیک مکانی و زمانی بالا را از جمله دلایل استفاده از تصاویر ماهواره سنتینل عنوان کرد و یادآور شد: ماهواره‌های دیگری عرضه شده که قدرت تفکیک یک متر را دارند، ولی طول مدت گردش آنها یک ماه است و در این مدت نمی‌توان تغییرات را پایش کرد.

حسن آبادی خاطر نشان کرد: با استفاده از تصاویر به دست آمده از این ماهواره می‌توانیم تغییراتی که در جنگل‌ها و اراضی رخ می‌دهد را با استفاده از پکیج طراحی‌شده تشخیص دهیم.

مجری طرح کاربرد دیگر این نرم‌افزار را رصد معادن دانست و یادآور شد: با استفاده از پکیج ارائه شده می‌توان نوع معادن را تشخیص داد.

این محقق با اشاره به طرح پایلوت پکیج پایش تغییرات گفت: با مذاکراتی که با سازمان جنگلداری داشتیم، توافق شد تا از این سامانه برای رصد و پایش جنگل‌های یاسوج در منطقه زاگرس بهره‌برداری کنیم.

به گزارش ایسنا، سنتینل (Sentinel) یکی از پروژه‌های رصد زمین است که توسط آژانس فضایی اروپا به عنوان بخشی از برنامه کوپرنیک به منظور بهبود مأموریت‌های دیده‌بانی زمین و پشتیبانی از خدماتی مانند پایش جنگل‌ها، بررسی تغییرات پوشش زمین و مدیریت بلایای طبیعی توسعه یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۰-۲۰ ۱۱:۰۴

سلام ، خدا را شکر یک کار خوب دارد اتفاق می افتد ،البته اروپا و آمریکای شمالی ، استرالیا نیوزلند سالهای طولانی است که به این کار مشغولند و اگر مرکز ماهواره و سنجش از راه دور اسد آباد به کار خود ادامه می داد شاید ما هم حالا خیلی سال بود که استفاده از این روش ها را شروع کرده بودیم ، به هر حال اکنون ماهواره های با قدرت تفکیک خیلی بهتر نیز وجود دارد به عنوان مثال ماهوار وی اچ آر با قدرت تفکیک 60 سانتیمتر درختان با این قطر تاج و پوشش را شناسایی میکند به نظر من قدر تفکیک 10 متر با جنگلهای تنک زاگرس میزان خطا را بالا می برد به هرحال حتما امکانات بیش از این نبوده است موفق باشند. چنگیز اشرقی کارشناس ارشد محیط زیست و منابع طبیعی