به گزارش ایسنا، شهریور امسال، در جریانِ عملیات حفاری و لولهگذاریِ شرکت آبوفاضلاب شهرستانِ اندیمشک در سطح این شهرستان، کارکنان این شرکت در بلوار پیروزی با آثاری تاریخی مانند ظروف سفالی و بقایای استخوانی برخورد میکنند در جریان انجام این عملیات در دو نقطهی دیگر نیز نمونهای ازاین آثار به دست آمدند بنابراین میراث فرهنگی عملیات لولهگذاری را متوقف کرد و کاوش نجاتبخشی در این مناطق آغاز شد.
هر چند در کنار ظروف سفالی به دست آمده در دیوارهها در روزهای نخست کاوش در چالههای حفاری شده برای لولهکشی آب و فاضلاب، دو ظرف "خمره" و "قمقمه" سفالی سالم به دست آمد، اما اکنون کاوشهای بیشتر نشان از بقایای دوران اسلامی در شهرستان اندیمشک دارد.
از سوی دیگر در مطالعات کارشناسی اولیه شواهد نشان از وجود آثاری مربوط به دوران تاریخی و احتمالا دوران پارت(اشکانی) دارند.
یوسف دیناروند، سرپرست کاوش نجات بخشی در محدوده حفاری شرکت آب و فاضلاب اندیمشک، در این زمینه توضیح داد: در جریان بررسیهای مطالعاتی در این نقاط؛ ثبت، ضبط و مستندنگاری آثار به دست آمده در این مناطق توسط باستان شناسان انجام شد، همچنین با وجود شرایط اضطراری این کاوش، باستان شناسان در تلاش هستند تا به بهترین و دقیقترین شکل، یافتههای موجود را ثبت و مستندنگاری کنند.
این باستانشناس افزود: در فرایند کاوش فعالیتهای نجاتبخشیِ یافتهها شامل تثبیت و استحکامبخشی توسط مرمتگرانِ خبره اداره کل میراث فرهنگی خوزستان صورت میگیرد.
کمتر از یک ماه پیش یعنی ۲۷ آذر امسال نیز، دیناروند از پایانِ کاوش بافتهایی که دارای آثار تاریخی و فرهنگی نیستند خبر داده و گفته بود که «تیم کاوش به زودی وارد بافتی خواهد شد که آثار فرهنگی در آن جای گرفتهاند.»
انتهای پیام
نظرات