• سه‌شنبه / ۱۹ دی ۱۳۹۶ / ۰۸:۰۵
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 96101909783
  • خبرنگار : 71571

پورنوری در گفت‌وگو با ایسنا:

فیلترینگ دائمی غیرممکن است/از فرصت فیلترینگ برای آگاه‌سازی ماهیت تخریبی فضای مجازی استفاده شود

فیلترینگ دائمی غیرممکن است/از فرصت فیلترینگ برای آگاه‌سازی ماهیت تخریبی فضای مجازی استفاده شود

یک وکیل داگستری با بیان اینکه فیلترینگ و محدودسازی فضای مجازی برای همیشه و به‌طور کامل غیرممکن است و صدمات زیادی را به دنبال خواهد داشت، گفت: تا زمانی که جامعه به فرهنگ استفاده از فضای مجازی نرسیده و تا زمانی که ساز و کارهای نظارتی قوی برای استفاده از آن به وجود نیامده است برای حفظ منافع ملی و جلوگیری از تحریک و تهییج اخلاقی و امنیتی، فیلترینگ فضای مجازی به نفع منافع و امنیت عمومی جامعه است.

منصور پورنوری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه فضای مجازی پدیده نوظهوری است که هم تسهیلات و هم مشکلات فراوانی را به وجود آورده است، گفت: از فضای مجازی در ابعاد گوناگونی مانند علمی، فرهنگی، اجتماعی و تبادل اطلاعات می توان استفاده کرد. با توجه به گسترش ارتباطات جهانی استفاده از فضای مجازی اجتناب ناپذیر است و علاوه بر آن از بعد تبادل اطلاعات، اطلاع رسانی و آگاه سازی انسان جزء حقوق اجتماعی و بشری او محسوب می شود.

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: بنابراین فیلترینگ و محدودسازی فضای مجازی برای همیشه و به‌طور کامل غیرممکن است و صدمات زیادی را به دنبال خواهد داشت و موجب انزوا و انفکاک جامعه خواهد شد، اما از آنجایی که فرهنگ استفاده از فضای مجازی مقوله ای است که در بسیاری از جوامع هنوز ایجاد نشده و یا کامل نشده است تا این فرهنگ و آگاهی بوجود نیاید با موضوع فیلترینگ و کنترل مواجه هستیم.

وی افزود: فیلترینگ و محدودسازی فضای مجازی لاجرم باید در مقاطعی برای حفظ و تامین امنیت داخلی، خارجی، اخلاقی و فرهنگی جامعه بطور مقطعی و موردی اعمال شود. به ویژه زمانی که از ضعف های اجتماعی و سیاسی جامعه در جهت تخریب اجتماعی، اخلاقی و سیاسی در فضای مجازی استفاده می کنند. به اعتقاد من فیلترینگ دائمی و کامل غیرممکن است زیرا در مقابل آن فیلترشکن ها به وجود می آید. باید از فرصت فیلترینگ نسبت به آگاهی سازی و آگاهی‌دهی ماهیت تخریبی فضای مجازی اقداماتی صورت گیرد تا مردم به فرهنگ و قدرت تشخیص عوامل مخرب از عوامل سازنده مجهز شوند؛ سپس ساز و کارهای نظارتی بر فعالیت فضاها را بوجود آورند.

پورنوری در پایان با بیان اینکه جوامع پیشرفته که در آنها به ظاهر آزادی کامل فضای مجازی وجود دارد از ساز و کارهای نظارتی قوی استفاده می شود و به موقع با عوامل ناسازگار برخورد می نمایند، اظهار کرد: در نتیجه به اعتقاد من تا زمانی که جامعه به فرهنگ استفاده از فضای مجازی نرسیده و تا زمانی که ساز و کارهای نظارتی قوی برای استفاده از فضای مجازی به وجود نیامده برای حفظ منافع ملی و جلوگیری از تحریک و تهییج اخلاقی و امنیتی، فیلترینگ به نفع منافع و امنیت عمومی جامعه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۰-۱۹ ۱۰:۲۱

آقا 90 درصد مردم اصلا با فیلترینگ مشکل ندارند. دیگه الان با فیلتر شکن سایفون میشه راحت از تلگرام و بقیه مجازی ها استفاده کرد.