به گزارش ایسنا، «محمود وفایی» در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر افزود: هماکنون و بر اساس برآوردهای اولیه ۲۰ تا ۵۰ درصد تخریب در بناهای تاریخی این شهرستان مشاهده شده است.
وی با تأکید بر اینکه بررسیها کماکان ادامه دارد، افزود: هنوز نمیتوان میزان دقیقی از خسارتهای وارده به آثار تاریخی شهرستان کوهبنان را اعلام کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمان با اشاره به اینکه در نخستین ساعات زلزله، تیمهای نظارتی میراثفرهنگی استان کرمان به مناطق مختلف کوهبنان اعزام شدند، خاطرنشان کرد: هماکنون تیمهای کارشناسی و نیروی یگان حفاظت میراثفرهنگی در منطقه زلزلهزده حضور دارند.
وی آبانبار دهعلی، آسیابهای میانه و هشتم، بافت تاریخی طغرل جرد، برجهای افزار، سنگی درهنفر، دهعلی، چماه، اسدالله و رتک، تیمچه علیخان، تخت امیرلطیفی، حمام چاه، خانقاه ابوسعید، خانههای آلطاها، شهیدزاده، عطارپور و سیفالدینی، خواجه خضر، قلعههای سلطان، دختر، خانمکان و دی علی، مدرسه کاشانی، مسجد جامع قدیم، و مقبره آخوند را از بناهای ثبتی و واجد ارزش ثبت برشمرد که در جریان این زلزله ۲۰ تا ۵۰ درصد تخریب شدهاند.
وفایی با تأکید بر اینکه برآورد نهایی در خصوص میزان خسارتهای وارده به گزارش نهایی تیمهای اعزام شونده نیاز دارد، افزود: منطقه کوهبنان دارای بیش از ۲۵۰ اثر از سلسله آسیابها، امامزادهها، برجها، قلعهها، حمامها، آبانبارها سنگنوشته تاریخی، خانههای صخرهای، اکواریوم طبیعی، مساجد و زیارتگاه است و از اینرو تعیین میزان دقیق خسارات زمانبر خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات