به گزارش ایسنا، عباس پورسلان در آیین افتتاح نخستین دفتر تسهیلگری با رویکرد اجتماعی در شهرستان اهواز که امروز (چهارشنبه 29 آذرماه) در کوی علیآباد اهواز برگزار شد، اظهار کرد: امروز به مناسبت راهاندازی دومین دفتر توسعه محله در کوی علیآباد گرد هم آمدهایم. سال گذشته نخستین دفتر توسعه محله در "منبع آب" راهاندازی شد. منبع آب شرایط خاص و بحرانی دارد و متأسفانه برخی اوقات منازل این منطقه با کمترین نوسان اقلیمی و تنش محیطی، بر سر اهالی آوار میشود.
وی ادامه داد: اساسا شکلگیری این مناطق در یک پروسه بدون رعایت قوانین بوده است. بنابراین در مناطقی که وضعیت بحرانی و حاد است و در سکونتگاههایی که در پهنههای خطر قرار دارند، وظیفه ما اسکان مجدد و جابهجایی ساکنان آن است.
مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان ادامه داد: در مناطقی که وضعیت بحرانی و حاد ندارند و یا خارج از صحنههای خطر هستند، وظیفه ساماندهی و تثبیت را بر عهده داریم.
وی بیان کرد: تاکنون در شهرستان اهواز حدود 17 محله حاشیهنشین و سکونتگاه غیررسمی شناسایی شدهاند.
پورسلان عنوان کرد: به صراحت میگویم که تا این لحظه، مطالعات کاملی راجع به سکونتگاههای غیررسمی استان خوزستان نداشتهایم که اشکالی بسیار بزرگ است. بنابراین تأکید اول ما انجام مطالعات کامل این مناطق است به نحوی که اگر بخواهیم شناسنامه خوزستان را از نظر سکونتگاههای غیررسمی، بافت فرسوده و حاشیهای ارائه دهیم، اطلاعات ما دقیق، به روز، مستند و صحیح باشد.
وی ادامه داد: آنچه که اکنون در رابطه با سکونتگاههای غیررسمی استان خوزستان میگوییم مبتنی بر مطالعات ناقص است.
مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان بیان کرد: در حال حاضر در 29 شهر بزرگ و کوچگ خوزستان، تنها محدوده بافت فرسوده مشخص شده است. یعنی اطلاعات ریز و طرح تفضیلی بافتهای فرسوده در این شهرها در دست نیست.
وی افزود: مطالعات بافتهای فرسوده حدود 11 شهر از این 29 شهر -از جمله اهواز که به سه بخش غرب، شرق و مرکز تقسیم شده- انجام گرفته است که این مطالعات نیمهتمام هستند و باید تکمیل شوند.
پورسلان ادامه داد: از نظر ما پروسه تکمیل طرح مطالعات بافتهای فرسوده این 11 شهر، ناقص و نیمهتمام است.
مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان گفت: هدف کلی راهاندازی دفاتر توسعه محله، انجام آن دسته از اقدامات اداری در راستای ارتقا و توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی سکونتگاههای غیررسمی است که ما عهدهدار آن هستیم و در کنار آن مسائل تثبیت اسکان و اسکان مجدد هم در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: در این راستا قرادادهایی منعقد شده است و مشاورانی نیز با ما همکاری میکنند که وظیفه این مشاوران، تهیه سند توسعه و استقرار دفتر توسعه محله در سکونتگاههای غیررسمی است.
پورسلان در خصوص وظایف دفاتر توسعه محله گفت: حساسسازی و اطلاعرسانی در منطقه، بسترسازی و ایجاد اعتماد و جلب همکاری افراد معتمد و تأثیرگذار در منطقه در راستای ارتقای وضعیت، گروهسازی و ارتقای ظرفیت گروهها با هدف راهاندازی رسمی دفتر توسعه محله و حمایت و مشارکت دستاندرکاران سطوح بالاتر، از رئوس وظایف این دفاتر است.
مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان ادامه داد: برنامهریزی مشارکتی و تهیه سند برنامه بازآفرینی، شناسایی منابع و سرمایهها و دانش بومی محلی و پایش و ارزشیابی مشارکتی از دیگر وظایف دفاتر توسعه محله است. به عبارتی اقداماتی که ما اکنون انجام میدهیم، همه مبتنی بر مطالعات است. باید مطالعات سکونتگاههای غیررسمی و بافت فرسوده به طور کلی انجام شود و بر اساس این مطالعات، کارها به پیش برود.
به گزارش ایسنا، همچنین در این مراسم محمدجعفر فلسفی، رئیس شورای اسلامی شهر اهواز، اظهار کرد: با توجه به پیشینه کوی علیآباد مطمئنا پایه و مبنای راهاندازی این دفتر، خود مردم منطقه بودهاند. در مجموع دو نگاه وجود دارد. نگاه اول این است که دولت برای ما چکار میتواند انجام دهد و نگاه دوم توجه به پتانسیلها و داشتههایی است که در اختیار ما دارد.
وی ادامه داد: برای مثال در کشور میگویند نگاه به داخل داشته باشید نه به بیرون. همه این جمله را باید به شهرستان و منطقه خود بیاوریم. اینکه تنها امیدمان به خارج است و یا به ظرفیتها و داشتههای خود تکیه داریم.
رئیس شورای اسلامی شهر اهواز تصریح کرد: بسیار خرسندم که با وجود انسانهای متعهد و دلسوز، شرایط و زمینههایی در حال شکلگیری است و در همه ارکان شرایط برای کار مهیا است و انشاءالله دیگر هیچکس بهانهای نخواهد داشت.
وی ادامه داد: البته نباید خیلی بلند پروازی کرد و توقعات را تا حدی بالا نبریم که بعد از چهار سال در پایان دوره شورا کسی بخواهد یقهگیری کند. بسیار نسبت به آینده امیدوار هستیم چرا که واقعیت و شرایط موجود را میدانیم و انشاءالله با همت بلند همکاران ما و عنایت خداوند، روزهای بسیار خوبی برای کل اهواز و به ویژه کوی علیآباد خواهیم داشت.
انتهای پیام
نظرات