نعمت احمدی در گفتوگو با ایسنا، درباب ارزیابی منشور حقوق شهروندی و نقاط قوت و ضعف آن گفت: اگر آقای روحانی این منشور را تهیه نمی دید، چه اتفاقی می افتاد؟ نفع و ضرر آن چه بود؟ نقطه قوت و نفع، آن بود که یکسری قوانین موجود درباره حقوق شهروندی، مانند فصل سوم قانون اساسی، مواردی از قانون آیین دادرسی کیفری، قوانین جزایی، قوانین متفرقه و قانون حفظ حقوق شهروندی را به صورت منظم با تقسیم بندی در یک جا جمع آوری شد.
وی افزود: نوید این را دادند که منشور به صورت قانون در خواهد آمد و به صورت لایحه تقدیم مجلس خواهد شد. حضرت امام در سال 61 فرمان 8 مادهای را صادر کردند، خلاء وجود داشت، ایشان متوجه شدند که مجریان قانون در حال تخطی هستند. اگر قانون را صحیح اجرا می کردند و حقوق مردم را رعایت می کردند که این فرمان 8 مادهای صادر نمی شد.
این وکیل دادگستری ادامه داد: پس از آن در دوره آقای شاهرودی که رئیس قوه قضائیه بود یک بخشنامه به عنوان حفظ حقوق شهروندی ایجاد کرد. نمایندگان مجلس ششم هم عین بخشنامه را به قانون تبدیل کردند. حالا بعد از گذشت سالها آقای روحانی هنگامی که رئیس جمهور شد احساس کرد که باز هم برخی از مجریان آن گونه که باید تمکین نمیکنند و منشور حقوق شهروندی را ارائه کرد.
احمدی تاکید کرد: این درست است که به وضعیت ایدهال نرسیدیم ولی گامی به جلو میرویم. روزی که مجریان اعم از نیروی انتظامی، نیروی قضایی و امنیتی به این مهم توجه کنند و حفظ حقوق شهروندی نهادینه شود به وضعیت ایدهآل دست پیدا می کنیم. نه اینکه آنها این حقوق را رعایت نمیکنند بلکه نیاز به نهادینه شدن داریم. یک ستار بهشتی هم نباید کشته شود ما میخواهیم به مدینه فاضله برسیم.
انتهای پیام
نظرات