به گزارش ایسنا، حسینعلی قبادی در نشست خبری امروز (سه شنبه) که به مناسبت هفته پژوهش در محل این پژوهشگاه برگزار شد، ضمن اشاره به نامگذاری سال 96 با عنوان "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال" برگزاری این جشنواره را گامی در جهت نکوداشت این نامگذاری دانست و گفت: برگزاری این جشنواره از ابتکارات این پژوهشگاه است و رویکردی کاربردی دارد. در حال حاضر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش، وزارت کار و دانشگاهها بویژه دانشگاه علمی – کاربردی مشغول انجام امور اجرایی این جشنواره هستند.
وی همچنین از طراحی جایزه جهانی امام علی (ع) خبر داد و گفت: این تنها حرکت تحقیقاتی در ایران است که به ابعاد وجودی امام علی (ع) در عرصه جهانی میپردازد. در این زمینه یک بانک اطلاعاتی ایجاد شده و آثار افرادی را که در اقصی نقاط جهان در این خصوص قلم زدهاند، گرد هم آورده است. هدف مرکز امام علی (ع) از طراحی این جایزه از بین بردن اسلامهراسی ایجادشده از سوی داعش و یادآوری رافت اسلامی است.
قبادی همچنین از برگزاری کنگره بینالمللی شمس تبریزی برای نخستین بار خبر داد و اظهار کرد: شمس تبریزی، الهام بخش مولوی بوده و پدر معنوی او به شمار میآید. برگزاری این جشنواره نیز در راستای مقابله با مصادره عناصر فرهنگی تمدن ما بوده و گام مهمی محسوب میشود.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه داد: در آذر ماه جاری همچنین شاهد برگزاری جشنواره ملی نقد کتب علوم انسانی هستیم. این جشنواره که در 30 آذر و در محل این پژوهشگاه برگزار میشود، به نوعی روشن شدن مشعل هدایت این سازمان به سمت دانشگاههای نسل چهارم بوده و حمایت بیشتر از انجمنهای علمی و نهادهای مردم نهاد علم را در دستور کار خود قرار داده است.
وی به ارزیابی برخی شاخصهای رشد علمی پژوهشگاهها پرداخت و توضیح داد: هماکنون تولید سرانه علم از 0.6 در پایان سال 92 به 1.6 دهم رسیده و نزدیک 3 برابر شده است. همچنین طرحهای مصوب پژوهشی نیز رشد 80 درصدی داشته و از 29 طرح به 49 طرح رسیده است.
قبادی افزود: کارگاههای تخصصی که یکی از بهترین مجاری کاربردی سازی علوم انسانی به شمار میروند، رشد 540 درصدی داشته که این به معنی رشد بیش از 5 برابری فعالیتهای این نهاد نسبت به گذشته است. این در حالی است که تعداد طرحهای اجرا شده نیز بیش از 80 درصد رشد داشته است.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بر لزوم اتخاذ رویکرد هم افزایانه در این پژوهشگاه تاکید کرد و گفت: در این خصوص طرحهای ملی جامعی را برای نخستین بار اجرا کردیم که از جمله آنها میتوان به طرح ملی "توانمندسازی مناطق محروم سواحل مکران" اشاره کرد.
وی ضمن اشاره به ارتقای کیفیت پژوهشگاه، مسالهمندسازی پژوهش را مسالهای کلیدی دانست و بیان کرد: مساله اصلی ما متنوعسازی خروجیها و عرضه در سطح ملی و خارج کردن پژوهشها از تک محصولی بودن (کتاب و مقاله) است. در این زمینه لازم است که فعالیت ما در فضای مجازی نیز افزایش پیدا کند. در حال حاضر پرتال جامع علوم انسانی، قطب این علوم به زبان فارسی در سراسر جهان به حساب میآید و دارای بیشترین مراجعه کننده است. این در حالی است که بر طبق آمار سایت پژوهشگاه نیز ارتقای 251 پلهای داشته است.
قبادی ضمن اشاره به افزایش مطلوب بودجه این سازمان در سال 97، مهمترین معضل این پژوهشگاه را کمبود فضا دانست و یادآور شد: این پژوهشگاه قبل از انقلاب تنها یک سازمان بود، در حالی که بعد از انقلاب اسلامی تاکنون 11 سازمان به آن اضافه شده است. متاسفانه نهادهای دیگر املاکی را که قرار بود به این سازمان اختصاص داده شود، اشغال کردهاند و این سازمان همچنان با کمبود فضا روبرو است.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اعلام اینکه تعداد دانشیاران و اساتید پژوهشگاه از زیر 7 درصد به بالای 17 درصد افزایش پیدا کرده، ادامه داد: در حال حاضر هیچ یک از اعضای هیات علمی پژوهشگاه نمیتوانند اتاق تک نفره داشته باشند. این در حالی است که برخی از این اساتید در ایران برند هستند و همانند آنها در کشور وجود ندارد.
وی در پایان تاکید کرد: در این زمینه باید بودجه سازمان افزایش پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات