• چهارشنبه / ۱۵ آذر ۱۳۹۶ / ۱۸:۵۰
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 96091508390
  • خبرنگار : 71461

/سی‌ویکمین کنفرانس وحدت اسلامی/

ترس استکبار جهانی از بازگشت امت اسلامی به هویت اصیل‌شان

ترس استکبار جهانی از بازگشت امت اسلامی به هویت اصیل‌شان

امام‌جمعه نجف اشرف تاکید کرد: امت اسلام بازگشت به هویت خود را آغاز کرده و این همان چیزی است که کشورهای اسلامی را به وحشت انداخته است.

کمیسیون "نقش خود باوری مسلمانان و اتحادیه‌های تقریب‌نهاد در تشکیل تمدن نوین اسلامی" در دومین روز برگزاری سی‌ویکمین کنفرانس وحدت اسلامی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، ناظمی اردکانی، معاون اجتماعی مجمع تقریب مذاهب عصر روز چهارشنبه (۱۵ اذر) در این کمیسیون "نقش خودباوری مسلمانان و اتحادیه‌های تقریب‌نهاد در تشکیل تمدن نوین اسلامی" که عصر روز چهارشنبه (۱۵ آذر ماه) برگزار شد، به تشریح آیین نامه تأسیس اتحادیه‌های تقریب‌نهاد و نظام‌نامه احراز صلاحیت تشکل‌های تقریب‌نهاد کشورهای مختلف پرداخت.

در ادامه، زاهدی رئیس جلسه با تبریک ایام هفته وحدت و پیروزی‌های اخیر جبهه مقاومت در عراق و سوریه، گفت: این پیروزی‌ها تنها پیروزی جغرافیایی و سرزمینی نبود، بلکه پیروزی بر روش دیکتاتور و جریان صهیونیسم بین‌الملل و نماد خوبی از وحدت امت اسلام در حوزه دفاعی و نظامی و استکبار بود، اگر امت اسلام در همه زمینه‌ها وحدت و اخلاص در عمل داشته باشد، و نهِ بزرگ به اصحاب زر و تزویر بزند، حتما به جایگاه والای خودش خواهد رسید.

وی ادامه داد: این توان و استعداد در جهان اسلام برای اینکه به یک ابرقدرت در حوزه‌های مختلف اعم از علم و فناوری و فکری و فرهنگی و ... برسد وجود دارد؛ برای رسیدن به جایگاه تمدن اسلامی بایستی تلاش و سعی همگانی در جهان اسلام برای  ایجاد خودباوری در افکار، روش‌ها و ارزش‌ها و به نوعی وحدت در عقیده و آرمان و نقشه راه جهان اسلام داشته باشیم.

زاهدی افزود: کنفرانس وحدت و به‌خصوص این کمیسیون فرصت خوبی است تا اندیشمندان و نخبگان حوزه‌های مختلف جهان اسلام برای ایجاد خودباوری با بحث و گفتگو بنشینند و نقش مؤثری در شکوفایی تمدن اسلامی داشته باشند.

وزیر سابق علوم و تحقیقات خاطرنشان کرد: ما باید با باورهای اسلامی به دنبال اقتدار علم و فناوری در همه حوزه های علوم تجربی، پزشکی، دفاعی نظامی، علمی، عقلی، نقلی و ... باشیم؛ دست به دست یکدیگر دهیم تا به جایگاه برتر علم و فناوری دست پیدا کنیم.

وی در ادامه به گام‌های جمهوری اسلامی ایران و از جمله مجمع تقریب مذاهب درباره وحدت، از جمله برگزاری همه ساله کنفرانس وحدت و تشکیل اتحادیه مختلف، برگزاری جایزه المصطفی در زمینه علم و فناوری، تأسیس دانشگاه ادیان و دانشگاه تقریب مذاهب و .. اشاره کرد و خواستار حمایت امت اسلام از ایران در این زمینه شد.

«لیاقت بلوچ»، رهبر جماعت اسلامی و دبیر شورای ملی همبستگی پاکستان، در این کمیسیون ضمن تأکید بر ضرورت اقدامات هرچه بیشتر در جهت وحدت بین مسلمین، گفت: اگر ما همه امت اسلام نمی‌توانیم زیر یک چتر باشیم، می‌توانیم تلاش کنیم تا دست کم کمیته‌ای برای مبارزه با تروریسم تشکیل دهیم.

وی با تأکید بر اینکه باید گام‌هایی برای تعالی علمی مسلمانان داشته باشیم، پیشنهاد کرد سیاست‌های تجارت آزاد در بین امت اسلام مطرح شود، یک واحد پولی در بین این امت شکل بگیرد، منابع طبیعی خودش را به خوبی مدیریت کند، تابتوانیم به خودباوری برسیم.

حجت الاسلام قپانچی، امام جمعه نجف اشرف ادامه داد: کشورهای عقب مانده اگر می‌خواهند به خود بازگردند، باید به کشورهای پیشرفته توجه داشته باشند؛ امت اسلام بازگشت به هویت خود را آغاز کرده و این همان چیزی است که کشورهای اسلامی را به وحشت انداخته است.

اتکا و اعتماد به خود در حوزه فناوری، پیاده سازی سیاستگزاری اقتصادی در کشورهای اسلامی، خودباوری مسلمانان برای استقلال سیاسی، وحدت حقوقی در دنیای اسلام،  از جمله مباحثی بود که در این کمیسیون بر آن تأکید شد.

در بخشی از این نشست، اراده، امید، وحدت، حیات‌بخشی مجدد به سنت‌های اسلامی، دست یافتن به یافته‌های بنیادین علمی و بکارگیری در توسعه تکنولوژی به عنوان ابزار خودباوری مورد بررسی قرار گرفت.

یکی دیگر  از شرکت کنندگان سوری حاضر در این جلسه با قدردانی از حمایت‌های ایران از سوریه در جنگ با تروریسم گفت: اگر امت اسلام از خواب برنخیزد و متحد نشود، تمام سرزمین‌های اسلامی و عربی نابود می‌شود.

" نقش رسانه در فرهنگ و تمدن سازی اسلامی"، "هویت مشترک اسلامی و تمدن نوین اسلامی"، "تأملی بر ضرورت تمدن نوین اسلامی؛ فرصت‌ها و چالش‌های پیش رو"، "عوامل فراز و فرود تمدن نوین اسلامی"، " رهنمودهای قرآنی و روایی در ایجاد وحدت و تمدن نوین اسلامی"، " تبیین و بررسی نقش انقلاب اسلامی" و ... از جمله مقالات مطرح شده در این کمیسیون بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha