به گزارش ایسنا، آیتالله محسن اراکی صبح روز سهشنبه (۱۴ آذرماه) در افتتاحیه سیویکمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی که با حضور رئیسجمهور و علمایی از جهان اسلام در سالن اجلاس سران برگزار شد، با خیر مقدم به میهمانان و قرائت پیام آیتالله مکارم شیرازی اظهار کرد: این همایش بزرگ چند پیام اصلی دارد. پیام اصلی این است که جوامع اسلامی باید یک دست و یک زبان شوند و هدف واحدی را در برابر هجوم فرهنگ استکباری و غرب داشته باشند. ما با وحدت است که می توانیم در مسائل سیاسی، نظامی اقتصادی و غیره در برابر دشمنان بایستیم و یکدست و یک پارچه باشیم.
وی ادامه داد: ما در این اجتماع بزرگ و جهانی اعلام میکنیم که مرحله تهاجم بدون دفاع دشمنان اسلام به کشورهای اسلامی به پایان رسیده و اکنون مرحله خیزش ملل اسلامی است و این خیزش نو میتواند یکپارچگی را به جهان اسلام بیاورد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: ملت عراق، سوریه و لبنان با همکاری ملت ایران، رزمندگان افغانستان و پاکستان یکپارچه در برابر هجوم استکبار جهانی با سرکردگی داعش ایستادند و این ایستادگی نشانه آن است که در جهان اسلام یکپارچگی و عرصه نوینی در برابر استکبار غربی و آمریکایی شکل گرفته است و ملتهای اسلامی برابر استکبار و استکباریان همواره میایستند.
آیتالله اراکی تصریح کرد: آغاز بازسازی تمدن نوین اسلامی و مرحله نوین این گزینش آغاز شده است، نشانههایی داشت که از جمله آن شکست داعش بود. شکست داعش شکست یک گروهک نظامی نبود، بلکه شکست کل جهان استکبار بود که تروریستها را با دست خود ساخته بود و آنها را برای مقابله با اسلام ناب محمدی پرورش داده بود.
وی خاطرنشان کرد: ما در این کنفرانس باید برنامهای برای تمدن نوین اسلامی را آغاز کنیم و انتظار داریم علما، نخبگان و اندیشمندان جهان اسلام پیشنهادات خود را در زمینه تدوین اصول اسلامی و راهکارهای پیادهسازی تمدن نوین اسلامی را ارائه بدهند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: با توجه به اینکه اجرای تمدن نوین متوقف بر وحدت است و هر تمدنی از اراده افراد آن برمیخیزد، باید ید واحد و هماهنگ شویم تا از این طریق تمدن نوین اسلامی را به جهانیان ارائه دهیم و وحدت محمدی حاصل نخواهد شد، مگر اینکه همه ما گرد هم جمع شویم و بدانیم که همگی برادر و خواهر هستیم.
آیتالله اراکی اظهار کرد: انتظار داریم این اجلاس راه را برای برپایی تمدن بزرگ نوین اسلامی هموار سازد. ما به عنوان یک جامعه مسلمان بیش از یک میلیارد و نیم جمعیت داریم با امکانات بسیار فراوان. بیش از ۷۰ درصد از انرژی جهان در اختیار ماست و یکپنجم جمعیت جهان را مسلمانان تشکیل میدهند. برای اتصال شمال به جنوب، شرق به غرب باید از جهان اسلام عبور کنند. ما با در اختیار داشتن این موقعیت ویژه استثنایی و ژئوپولوتیک و این نیروهای انسانی و نخبگان و چهرههایی که در جهان اسلام هستند میتوانیم تمدن نوین اسلامی را پیریزی کنیم.
وی گفت: در این کمیسیونهای کمیته اجرایی و کمیته ارائه پیشنهادات را داریم و امیدواریم از این طریق بتوانیم به عرصهای نوین در ایجاد وحدت برای جهان اسلام برسیم که زمینههای عرضه تمدن نوین اسلامی به سراسر جهان برسد و ما با این هدف اجلاس را برپا کردهایم.
انتهای پیام
نظرات