• سه‌شنبه / ۲۳ آبان ۱۳۹۶ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 96082313568
  • خبرنگار : 71216

/آخرین گزارش از وضعیت امدادرسانی به منطقه زلزله‌زده کرمانشاه/

چادر، غذا و آب، مهم‌ترین نیاز مردم زلزله‌زده/اعزام 100 دستگاه «آمبولانس» به مناطق زلزله‌زده

چادر، غذا و آب، مهم‌ترین نیاز مردم زلزله‌زده/اعزام 100 دستگاه «آمبولانس» به مناطق زلزله‌زده

ایسنا/کرمانشاه در پی وقوع زلزله 7.3 ریشتری کرمانشاه 430 تن کشته و 7460 نفر مصدوم و مجروح شدند از همان لحظات نخستین با اعزام نیروهای امدادی به منطقه زلزله‌زده کار کمک به مصدومان آغاز شد و این در شرایطی بود که همه استان‌ها هم آمادگی خود را برای اعزام نیرو و ارسال کمک اعلام کرده بودند اما براساس آخرین گزارش‌ها و بنا بر اظهارات مسئولان استانی و محلی «ازگله» کانون زلزله هم‌چنان در بن‌بست خبری و محروم از حداقل امکانات امدادرسانی است و بسیاری از مناطق زلزله‌زده هم‌چنان نیازمند آب شرب و مواد خوراکی هستند.

چادر، غذا و آب، مهم‌ترین نیاز مردم زلزله‌زده

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه مهم‌ترین نیاز زلزله‌زدگان را چادر، غذا و آب بر شمرد و گفت: رفع این نیازها کمک سریع مردم و مسئولان را احتیاج دارد.

به گزارش ایسنا، آیت الله «مصطفی علما»  با حضور در مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه، ضمن  همدردی با مردم این مناطق  اظهار کرد:  همه مسئولان  باید  همه توان نهاد های ذیربط را  برای از میان بردن مشکلات اولیه  این مردم  بکار بگیرند.

وی افزود: نظم در توزیع  اقلام مورد نیاز، رسیدگی سریع به مناطق روستایی و دور افتاده  و جذب هرچه بیشتر کمک های مردمی  مهم‌ترین انتظار  از مسئولان است.

امام جمعه کرمانشاه اظهار امیدواری کرد با همت و تلاش همه مسئولان هر چه سریع‌تر وضعیت قابل قبولی برای مردم مصیبت زده مهیا شود.

اعزام 100 دستگاه «آمبولانس» به مناطق زلزله‌زده

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان کرمانشاه از اعزام 100 دستگاه آمبولانس به مناطق زلزله‌زده استان خبر داد.

دکتر «صائب مدرسی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بلافاصله پس از وقوع زلزله ستاد بحران در مرکز فوریت‌های پزشکی استان تشکیل شد و تیم‌های ارزیابی و چند دستگاه آمبولانس عازم مناطق زلزله زده شدند.

وی افزود: با ارزیابی صورت گرفته و مشخص شدن میزان نیاز مناطق زلزله‌زده کار اعزام آمبولانس‌ها به منطقه انجام شد.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: با 40 دستگاه آمبولانس که از استان‌های دیگر به کرمانشاه اعزام شدند، در مجموع 100 دستگاه آمبولانس به مناطق زلزله اعزام شد.

مدرسی افزود: هفت دستگاه اتوبوس آمبولانس و شش فروند بالگرد نیز به این مناطق اعزام شدند.

وی تصریح کرد: علاوه‌بر این‌ها یک فروند هواپیما نیز کار انتقال مجروحین به تهران را انجام می‌دهد.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان کرمانشاه با بیان این‌که کمبود آمبولانس جهت امدادرسانی نداشتیم و نداریم، گفت: در ساعات اولیه که کار ارزیابی صورت گرفت شاید کمبود آمبولانس را مردم احساس کردند، اما کمبودی نداشته و نداریم.

مدرسی یادآور شد: حتی به همه روستاها هم آمبولانس اعزام شده که همراه آن‌ها نیز اعزام پزشک صورت گرفته تا کار مداوای مجروحین در همان محل روستا انجام شود.

خسارت 15 هزار واحد مسکونی روستایی در زلزله/ این واحدها «مقاوم‌سازی» نشده بودند

معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه از آسیب حدود 15 هزار واحد مسکن روستایی استان در زلزله اخیر خبر داد.

«فرهاد فقیهی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به وجود 127 هزار واحد مسکونی روستایی در استان کرمانشاه گفت: بر اساس برآوردی که داشتیم حدود 14 تا 15 هزار واحد مسکن روستایی استان در زلزله اخیر دچار خسارت شدند که بیش از 10 درصد واحدهای روستایی استان را شامل می‌شود.

فقیهی خاطرنشان کرد: این واحدها از خسارت جزیی تا 100 درصدی دیده‌اند.

معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه در خصوص میزان خسارت ریالی این واحدها، گفت: هنوز نمی‌توان در خصوص رقم خسارت اظهار نظر کرد و باید بررسی‎‌های دقیق‌تری صورت گیرد.

فقیهی با بیان این‌که واحدهای آسیب‌دیده در زلزله واحدهایی بودند که مقاوم‌سازی نشده‌اند، گفت: متأسفانه 70 درصد واحدهای روستایی استان مقاوم‌سازی نشده و همه واحدهای خسارت‌دیده از همین واحدها هستند.

صدور 432 «گواهی فوت»/ ترافیک «جسد» نداریم

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه با بیان اینکه تاکنون 432 گواهی فوت برای فوت شدگان زلزله اخیر استان صادر شده، اظهار کرد: پیش بینی این است که تعداد معدودی در مناطق زلزله زده بدون گواهی فوت دفن شده‌اند.

دکتر اَرتین کمالی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه پیش بینی دفن 100 تا 150 جسد بدون گواهی فوت در مناطق زلزله تنها بر اساس حدس و گمان و غیرکارشناسانه بوده، گفت: اینکه جسدی بدون گواهی فوت در مناطق زلزله زده شده دفن شده باشد بعید نیست، اما در مورد تعداد دقیق آن نمی‌توان آمار داد.

وی افزود: در روستاهای مناطق زلزله زده برحسب شرایط قومی و دوری راه و سایر مشکلات احتمال اینکه جسدی بدون گواهی فوت دفن شود وجود دارد، اما اینکه آماری در این زمینه داده شود علمی نیست و صحت ندارد.

کمالی تصریح کرد: آنچه به نظر می رسد تنها تعداد معدودی جسد بدون گواهی فوت دفن شده و نمی‌توان به طور 100 درصد این موضوع را تکذیب کرد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه با بیان اینکه ترافیک جسد در مراکز پزشکی قانونی مستقر در مناطق زلزله زده وجود ندارد، گفت: هم اکنون ظرف کمتر از 20 دقیقه گواهی فوت در این مناطق صادر می شود.

وی افزود: کار پزشکی قانونی دقیق است و اجساد به طور دقیق بررسی می شود که علت فوت آنها زلزله باشد، زیرا ممکن است در این زمان برخی بخواهند افرادی که به مرگ طبیعی فوت کرده و یا بر اثر تصادف جان باخته‌اند را جان باختگان زلزله نشان دهند.

کمالی تصریح کرد: در همین راستا بررسی دقیق صورت می گیرد تا جان باختگان زلزله به طور دقیق شناسایی شوند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه از حضور 25 تا 30 نیروی پزشکی قانونی در مناطق زلزله زده خبر داد و اظهار کرد: در این مناطق کار به خوبی در حال انجام است.

وی در خصوص بیشترین علت فوت در زلزله اخیر گفت: بیشتر جان باختگان زلزله بر اثر نارسایی تنفسی در اثر ماندن زیر آوار و ضربه به سر جان خود را از دست داده‌اند.

مشکل تامین آب در 800 روستای زلزله‌زده کرمانشاه

مدیر آب و فاضلاب روستایی کرمانشاه گفت: تامین آب حدود 800 روستای استان کرمانشاه تحت تاثیر قرار گرفته و دچار مشکل شده است.

ایرج شهبازی  در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر برق حدود 150 روستا قطع است و به همین دلیل آبرسانی آنها نیز دچار مشکل شده است. در بخشی از روستاها تخریب‌های ناشی از زلزله جدی بوده که باید آواربرداری انجام شود و برق منطقه وصل شود تا بتوان به شبکه توزیع در منطقه دسترسی پیدا کرد و کار تعمیرات را انجام داد.

وی خاطرنشان کرد: هم اینک 19 تانکر آبرسانی از شهرهای دیگر به این مناطق ارسال شده که امیدواریم تا سه تا چهار ساعت آینده 10 تانکر آبرسانی به این تعداد افزوده شود. هم‌چنین 20 هزار بسته آب معدنی تاکنون توزیع شده که این تعداد تا امشب به 50 هزار بسته می‌رسد. این تعداد تانکر به 123 روستای آسیب دیده در حال خدمات رسانی است.

شهبازی  با بیان این‌که تخریب روستاهای دشت ذهاب بیشتر بوده است، تصریح کرد: بخشی از روستاهای زلزله زده به شدت تخریب شده‌اند و تقریبا از بین رفته‌اند که برخی اهالی آنها جابه جا شده‌اند و بخشی از روستاهای دیگر کمتر تخریب شده‌اند، حل مشکل تامین آب این مناطق در  دستور کار قرار دارد.  در حال حاضر به حدود 21 هزار نفر در روستاهای آسیب دیده در حال خدمات رسانی هستیم.

17 هزار واحد مسکونی مناطق زلزله‌زده استان ویران شده است

استاندار کرمانشاه گفت: 12 هزار مسکن شهری و پنج هزار مسکن روستایی استان در زلزله اخیر ویران شده‌اند.

به گزارش ایسنا، هوشنگ بازوند در نشست ستاد بحران که به ریاست رییس جمهور و با حضور وزیر نفت، رییس سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: دکتر روحانی رییس جمهور از همان لحظات اولیه وقوع زلزله به صورت تلفنی و به شکل مداوم پیگیر وضعیت استان هستند.

وی با بیان اینکه زلزله کرمانشاه در 50 سال اخیر بی سابقه بوده و تلفات جانی و خسارات گسترده ای را در پی داشته، گفت: در این زلزله 12 هزار مسکن روستایی و پنج هزار مسکن روستایی استان به صورت کامل تخریب شده است. 
 
وی افزود: 15 هزار واحد نیز بین 20 تا 70 درصد خسارت دیده‌اند. 

بازوند گفت: هم اکنون به دلیل پس لرزه های مداوم در منطقه، مردم سخت خواهان چادر و اسکان اضطراری هستند که باید تامین کنیم. در مرحله بعد باید به دنبال تهیه اسکان موقت برای مردم باشیم. 

وی اظهار کرد: در شرایط اضطراری فعلی باید یک مبلغ بلاعوض در اختیار زلزله زدگان قرار گیرد تا بخشی از مشکلاتشان را مرتفع کنند. همچنین باید تسهیلاتی هم برای ساخت مسکن در اختیار مردم آسیب دیده قرار بگیرد. البته روند اعطای تسهیلات نباید درگیر بروکراسی بانک ها نشود و باید سریعتر در اختیار مردم قرار گیرد.

استاندار کرمانشاه گفت: خسارت بسیار سنگینی هم به ساختمان های دولتی و خدمات رسان رسیده و زیرساخت های آب و برق و گاز دچار آسیب جدی شده که ترمیم آنها نیازمند اعتبارات لازم است.

وی افزود: استان برای ترمیم این آسیب ها و خسارت های گسترده نیازمند یک خط اعتباری مستقل است.

بازوند عنوان کرد: بسیاری از واحدهای تولیدی و خدماتی منطقه هم دچار آسیب جدی شده و سخت نیازمند حمایت های اقتصادی و بخشودگی های مالیاتی دو ساله و تنفس های مالیاتی هستند.


پذیرش 7600 مجروح زلزله در بیمارستان‌ها/ 1000 مصدوم بستری هستند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی از پذیرش 7613 حادثه دیده زلزله اخیر در بیمارستان‌های استان خبر داد.

بهمن روشنی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به مراجعه 7613 حادثه دیده زلزله اخیر به بیمارستان های استان، گفت: از این تعداد 4720 نفر بصورت سرپایی درمان شدند، 753 نفر بعد از مدت کوتاهی بستری از بیمارستان ترخیص شدند، 995 نفر تحت عمل جراحی قرار گرفتند و هم اکنون نیز 1004 نفر در بیمارستان ها بستری هستند.

روشنی خاطرنشان کرد: همچنین 223 نفر از مجروحین از مرکز استان به سایر بیمارستان‌ها در شهرستانهای دیگری که دارای تخت خالی بودند، اعزام شدند.

وی با اشاره به آماده باش کامل بیمارستان‌های استان در پی زلزله اخیر، گفت: تمام اعمال جراحی غیرضروری در حال حاضر لغو شده و تعدادی تخت نیز در بیمارستان‌ها برای وضعیت بحران خالی نگه داشته شده است.

روشنی با بیان اینکه امروز وضعیت مراجعات بیماران به بیمارستان‌ها کمتر شده، گفت: در حال حاضر تا حدی از ازدحام در بیمارستان‌ها کاسته شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه کمبودی در زمینه دارو و امکانات درمانی و نیروی متخصص وجود ندارد، گفت: حتی نیروهای متخصصی که اعزام شده بودند و نیازی نبوده برگردانده شدند و درحال حاضر کمبودی نداریم.

وی از برپایی هفت بیمارستان صحرایی در مناطق زلزله زده استان نیز خبر داد واظهار کرد: هم اکنون چهار بیمارستان صحرایی در شهرستان سرپل ذهاب، یک بیمارستان در ثلاث باباجانی و دو بیمارستان در اسلام آبادغرب برپاست و کار خدمات رسانی را انجام می‌دهند.

ارسال اقلام اساسی از اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور به مناطق زلزله‌زده کرمانشاه

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه از توزیع کمک‌ها و اقلام اساسی بین مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه خبر داد.

به گزارش ایسنا، «کیوان کاشفی» با بیان این‌که فاجعه زلزله 7.3 ریشتری و کشته شدن تعدادی از هم‌استانی‌ها دل تمام مردم ایران را به درد آورد، گفت: پس از این فاجعه کمک‌های فعالان اقتصادی از اتاق‌های بازرگانی سراسر ایران و با هماهنگی اتاق بازرگانی کرمانشاه جمع‌آوری شد.

وی افزود: این کمک‌ها در چند محموله به مناطق مختلف قصرشیرین، سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی و... ارسال شده است.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه کمک‌ها را شامل 22 هزار بطری آب معدنی، سه هزار تخته پتو و... اعلام کرد و یادآور شد: محموله‌های دیگری از آب، کنسرو، پتو و سایر اقلام اساسی در راه است و در اسرع وقت بین مردم زلزله زده توزیع خواهد شد.

کاشفی یادآور شد: این کمک‌ها از اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور به دست اتاق کرمانشاه می‌رسد و از طریق اتاق بازرگانی کرمانشاه در نقاط مختلف توزیع خواهد شد.

پذیرش 7600 مجروح زلزله در بیمارستان‌ها/ 1000 مصدوم بستری هستند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی از پذیرش 7613 حادثه دیده زلزله اخیر در بیمارستان‌های استان خبر داد.

«بهمن روشنی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به مراجعه 7613 حادثه دیده زلزله اخیر به بیمارستان‌های استان، گفت: از این تعداد 4720 نفر بصورت سرپایی درمان شدند، 753 نفر بعد از مدت کوتاهی بستری از بیمارستان ترخیص شدند، 995 نفر تحت عمل جراحی قرار گرفتند و هم‌اکنون نیز 1004 نفر در بیمارستان‌ها بستری هستند.

روشنی خاطرنشان کرد: هم‌چنین 223 نفر از مجروحین از مرکز استان به سایر بیمارستان‌ها در شهرستان‌های دیگری که دارای تخت خالی بودند، اعزام شدند.

وی با اشاره به آماده‌باش کامل بیمارستان‌های استان در پی زلزله اخیر، گفت: همه اعمال جراحی غیرضروری هم‌اکنون لغو شده و تعدادی تخت نیز در بیمارستان‌ها برای وضعیت بحران خالی نگه داشته شده است.

روشنی با بیان این‌که امروز وضعیت مراجعات بیماران به بیمارستان‌ها کمتر شده، گفت: هم‌اکنون تا حدی از ازدحام در بیمارستان‌ها کاسته شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان این‌که کمبودی در زمینه دارو و امکانات درمانی و نیروی متخصص وجود ندارد، گفت: حتی نیروهای متخصصی که اعزام شده بودند و نیازی نبوده برگردانده شدند و درحال حاضر کمبودی نداریم.

وی از برپایی هفت بیمارستان صحرایی در مناطق زلزله‌زده استان نیز خبر داد واظهار کرد: هم اکنون چهار بیمارستان صحرایی در شهرستان سرپل ذهاب، یک بیمارستان در ثلاث باباجانی و دو بیمارستان در اسلام آبادغرب برپاست و کار خدمات رسانی را انجام می‌دهند.

اعزام اکیپ‌های دامپزشکی به مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه

مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه از اعزام 17 اکیپ دامپزشکی به مناطق زلزله‌زده این استان خبر داد.

به گزارش ایسنا، «نادر پرور» با بیان این‌که اکیپ‌های دامپزشکی در نخستین ساعات به مناطق زلزله‌زده اعزام شدند، اظهار کرد: این اکیپ‌ها با ایجاد پست‌های دامپزشکی نسبت به ضدعفونی و دفن بهداشتی لاشه دام‌های تلف شده و واکسیناسیون دام‌های موجود جهت پیشگیری از بروز بیماری های واگیر دامی و بیماری‌های مشترک اقدام می‌کنند.

پرور افزود: اداره‌کل دامپزشکی همه توان و امکانات خود را برای کمک به مردم مناطق زلزله زده در حوزه حفاظت از سرمایه های دامی باقیمانده و پیشگیری از شیوع بیماری های مشترک در این مناطق به کار خواهد گرفت.

وی بررسی تعداد تلفات دامی و دفن بهداشتی دام های تلف شده را از جمله اقدامات این اکیپ ها برشمرد  و افزود: برای جلوگیری از آسیب های زیست محیطی و ابتلا به بیماری های مشترک، لاشه ها باید  در مکانی مناسب و به صورت بهداشتی مدفون شوند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه بر لزوم امدادرسانی فوری به مناطق زلزله‌زده در حوزه دامپزشکی برای پیشگیری از شیوع بیماری‌های مختلف تأکید کرد و افزود: پس از زلزله به جهت ایجاد شرایط ویژه و کاهش سطح بهداشت در مناطق متاثر از زلزله، احتمال وقوع بیماریهای دامی افزایش می یابد.

پرور هم‌چنین با بیان این‌که ساختمان شبکه‌های دامپزشکی در شهرستان‌های ثلاث باباجانی، دالاهو و اسلام آبادغرب در جریان زلزله دچار خسارت و آسیب شده‌اند، گفت: به شبکه دامپزشکی شهرستان سرپل ذهاب آسیب‌های شدیدی وارد شده است.

وی ادامه داد: با وجود این مشکلات پرسنل دامپزشکی در این شهرستان‌ها کماکان به ارائه خدمات مشغول هستند و با توجه به احتمال شیوع بیماری‌های مشترک در این مناطق به انجام اقدامات لازم می‌پردازند.

پرور با اشاره به جمعیت بالای دامی در شهرستان‌های غربی استان و اهمیت فعالیت‌های فنی و نظارت‌های بهداشتی مجموعه دامپزشکی در این مناطق، ابراز امیدواری کرد: با همکاری و همراهی مسئولان دست‌اندرکار در فرصت مقتضی ساختمان‌های شبکه‌های دامپزشکی آسیب دیده بازسازی شوند.

ارسال 17 تریلر اقلام اساسی برای زلزله‌زدگان ثلاث باباجانی

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان کرمانشاه گفت: هم‌اکنون ۱۷ دستگاه تریلر به همراه اقلام مورد نیاز زلزله زدگان به شهرستان ثلاث باباجانی ارسال شد.

به گزارش ایسنا، «محمدرضا امیریان» اظهار کرد: این کمک‌ها شامل 1635 تخته چادر، 5960 تخته پتو، ۲۵۰۰ آب معدنی و... است که تحویل حادثه دیدگان می‌شود.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان کرمانشاه یادآور شد: همه اقلام ارسال شده به صورت عادلانه در میان آسیب‌دیدگان توزیع خواهد شد.

مدارس کرمانشاه برای سومین روز متوالی تعطیل شد

مدارس استان کرمانشاه فردا(چهارشنبه) تعطیل هستند.

به گزارش ایسنا، اداره روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمانشاه، اعلام کرد: به‌علت خطرات احتمالی وقوع زلزله، فردا(چهارشنبه 24 آبان) مدارس همه دوره‌های تحصیلی سطح استان در گروه صبح و ظهر تعطیل است.

مدارس استان کرمانشاه روزهای دوشنبه و سه‌شنبه نیز تعطیل بود.

آسیب 576 واحد مسکن مهر در سرپل‌ذهاب/ از 2000 ساکن واحدها 2 نفر جان باختند

مدیر امور مسکن ‌کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه با اشاره به آسیب 576 واحد مسکن مهر در شهرستان سرپل ذهاب، گفت: به‌علت حفظ ایستایی ساختمان از مجموع دو هزار نفر ساکن در این واحدها دو نفر جان خود را از دست دادند.

«عبدالرضا غفوری» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به وجود حدود 800 واحد مسکن مهر در شهرستان سرپل ذهاب گفت: از این تعداد 200 واحد در قسمت شمالی شهر سرپل ذهاب قرار داشتند که خوشبختانه در زلزله اخیر هیچ گونه آسیبی ندیدند.

وی افزود: 576 واحد مسکن مهری که در قسمت دیگر شهر داشتیم در زلزله دچار آسیب شدند.



وی با اشاره به اسکان حدود 2000 نفر در این واحدها گفت: با بررسی صورت گرفته و آماری که از خود ساکنان به دست آوردیم، متأسفانه دو نفر در حادثه زلزله اخیر در این واحدها جان باختند که یکی در داخل ساختمان و یکی دیگر در خارج از واحدها بوده است.

غفوری با بیان این‌که ساخت این واحدها از سال 1389 آغاز شد، گفت: سال 1392 افراد در واحدهای مسکن مهر ساکن شدند، اما افتتاح رسمی به خاطر تامین گاز سال 1394 انجام شد.

وی افزود: ساختمان‌های مسکن مهر در شهرستان سرپل ذهاب آن انتظاری که می‌رفت را برآورده کردند که ساختمان فرو نریخت، وگرنه با توجه به سکونت حدود 2000 نفر کشته های بسیاری داشتیم.

غفوری تصریح کرد: این واحدها نیز مانند سایر ساختمان‌های اطراف شهر سرپل ذهاب به خاطر شدت زلزله 7.3 ریشتری دچار آسیب شدند، اما از آنجایی که ایستایی خود را حفظ کردند کشته‌های آن‌ها به حداقل ممکن رسید.

افزایش کدورت منابع تأمین آب برخی شهرها در منطقه زلزله‌زده

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه گفت: به‌علت زمین لرزه شدیدی که در استان رخ داد، منابع تأمین آب شهرهای سرپل ذهاب، قصرشیرین، گیلانغرب و هرسین دچار کدورت شده است.

به گزارش ایسنا، «کیاست امیریان» اظهار کرد: به‌علت زمین لرزه شدیدی که در استان داشتیم آب چشمه «سراب گرم» که منبع تأمین آب دو شهر سرپل ذهاب و قصرشیرین است، دچار کدورت شد.

وی ادامه داد: تأسیسات آبی این منطقه نیز دچار آسیب شدند و از همین‌رو تا زمان تأمین آب سالم و با کیفیت، آب بسته‌بندی بین مردم زلزله‌زده توزیع خواهد شد.

به گفته این مسئول در هرسین و گیلانغرب نیز کدورت چشمه‌های آب بالا رفته و تا زمانی‌که شرایط به وضعیت استاندارد برگردد، آب بسته‌بندی بین مردم توزیع می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه از توزیع 500 هزار بطری آب بین مردم زلزله زده خبر داد و عنوان کرد: توزیع آب همچنان ادامه دارد.

امیریان یادآور شد: خوشبختانه با بررسی‌هایی که صورت گرفته، کدورت منابع آبی در حال کاهش است.

زلزله‌زدگان ازگله شب را در خیابان می‌گذرانند

شهردار ازگله گفت: مردم شهر شب‌ها را در خیابان می‌گذرانند و تحمل چنین شرایطی برای کودکان بسیار سخت شده است.

به گزارش ایسنا، «بارانی» گفت: متأسفانه 80 درصد شهر ازگله تخریب شده است و بنابراین به شدت نیازمند تأمین چادر برای اسکان زلزله‌زدگان هستیم.

وی با بیان این‌که کمبود مواد غذایی و دارو در مناطق زلزله‌زده به شدت احساس می‌شود، اظهار کرد: خواهش می‌کنم از سراسر ایران و یا شهرهای اطراف دارو به این شهر برسانید، چون نیاز شدید به دارو داریم. خرما، شیر، نان، آب، دارو، خشکبار، پتو و لوازم بهداشتی از نیازهای ضروری مردم منطقه است.

بارانی گفت: متأسفانه گازوئیل تمام شده و سوخت بنزین نیز نداریم. با وجودی که مسئولان و نهادهای دولتی و مردمی کمک کرده اند اما باز هم دچار مشکلات فراوان در امداد رسانی هستیم. به عنوان مثال در حال آوار برداری هستیم اما تعداد ماشین آلات کم است و نیاز به تامین تجهیزات بیشتری است و انتظار کمک داریم.

شهردار ازگله پیش از این با انتقاد شدید از این‌که ازگله در بن‌بست خبری مانده است، گفته بود: چادری برای ما نیامده و کودکان یکساله و دو ساله ازگله دو شب است در سرما می‌خوابند.

«نازار بارانی» به ایسنا گفته بود: درست است که ازگله از شهرهای اطراف کم جمعیت‌تر است، اما ما کانون زلزله بودیم و حالا در بن بست خبری قرار گرفتیم.

وی با انتقاد از این‌که رسانه‌ها به وضعیت مردم این منطقه نپرداختند، افزود: این دو روز را با مشکلات زیادی سپری کردیم.

 به گزارش ایسنا، زمین لرزه‌ای به بزرگی 7.3 ریشتر، دو شب گذشته، 21 آبان ماه در مرز کرمانشاه با کشور عراق رخ داده و کانون این زمین لرزه در مرز کرمانشاه و در امتداد ایران بوده است. این زمین لرزه از شمال غربی تا جنوب غربی ایران احساس شده است.

شناسایی مقصرین پروژه‌های عمرانی خسارت‌دیده در زلزله

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه از تشکیل کمیته ارزیابی فنی برای بررسی مشکل پروژه‌های عمرانی استان که در زلزله اخیر دچار خسارت شدند، خبر داد.

«مجتبی نیک‌کردار» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به تخریب برخی پروژه‌های عمرانی سطح استان در پی زلزله اخیر، گفت: اولویت اول پس از زلزله اخیر امر امدادرسانی و نجات جان مردم و کمک به بازماندگان حادثه است. با اتمام این مرحله کار، قطعاً پرونده پروژه‌های عمرانی تخریب شده در این حادثه باز می‌شود.

نیک‌کردار از تشکیل کمیته ارزیابی فنی در این زمینه خبر داد و گفت: همه پروژه‌های عمرانی که در این حادثه تخریب شدند در این کمیته مورد بررسی قرار می‌گیرند که مشکل کار از کجا بوده و مقصر تخریب پروژه کیست.

وی افزود: این امکان وجود دارد در برخی پروژه‌ها طراحی خوبی صورت نگرفته، در برخی اجرا خوب نبوده و در برخی ناظر پروژه قصور داشته که همه این موارد در کمیته ارزیابی فنی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در خصوص خسارت‌های بیمارستان تازه‌ساز اسلام‌آبادغرب نیز گفت: نمای سنگ بیمارستان بر اثر زلزله ریخته و باید در این کمیته بررسی شود که چه کسی در زمینه خسارت این بیمارستان تازه‌ساز مقصر است.

زمان بازگشایی مدارس مناطق زلزله‌زده هنوز مشخص نیست

زمان بازگشایی مدارس مناطق زلزله‌زده غرب استان کرمانشاه هنوز مشخص نیست و این امر نیاز به بررسی بیشتری دارد.

«حسین پارساپور»، رئیس اداره روابط عمومی آموزش  پرورش استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در رابطه با بازگشایی مدارس مناطق زلزله‌زده گفت: با توجه به این‌که هنوز میزان تخریب بخش‌های غربی استان از جمله شهرستان سرپل ذهاب، قصر شیرین و ثلاث باباجانی هنوز به صورت کامل مشخص نیست بنابراین زمان بازگشایی مدارس نیز قابل ‌بینی نخواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: موضوع بازگشایی مدارس در حال پیگیری است و ان‌شاءا... روز شنبه اعلام خواهیم کرد. ما در نظر داریم دانش‌آموزان را به مدارسی که استحکام بیشتری دارند منتقل کنیم تا از تحصیل عقب نمانند و فرایند تعلیم و تربیت ادامه یابد و خوشبختانه مشکل کمبود معلم نیز نداریم.

رئیس اداره روابط عمومی آموزش  پرورش استان کرمانشاه با بیان این‌که 23 نفر دانش‌آموز و فرهنگی فوت شدند، گفت: متأسفانه 21 دانش‌آموز و 2 فرهنگی فوت شدند که  از منطقه گهواره 2 نفر، از روستاهای دالاهو 5 نفر، سر پل  ذهاب 13 نفر و ثلاث باباجانی 1 نفر  دانش آموز و 2 فرهنگی از سرپل ذهاب بودند. هم‌چنین  1100 مصدوم در حوزه دانش‌آموزی و فرهنگی داشتیم که حال تمام مصدومین خوب است و مرخص شدند.

وی از فرهنگیان بابت جمع‌آوری کمک‌های مردمی تشکر و خاطرنشان کرد: اداره‌های آموزش و پرورش چادرهایی را در مناطق زلزله زده برپا کردند و با اعلام شماره حساب انجمن اولیا و مربیان به جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیرنقدی پرداختند.

انتقاد از معاینه اجساد کشته‌شدگان زلزله در «فضای باز»

مدیر روابط عمومی پزشکی قانونی استان کرمانشاه با انتقاد از نبود فضای مناسب جهت معاینه اجساد جان‌باختگان زلزله، گفت: هم‌اکنون اجساد در فضای باز معاینه می‌شود و حتی چادر هم برای این کار در اختیار نداریم.

«محمدعلی منشی‌زاده» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به زلزله اخیر در استان، گفت: متأسفانه در این حادثه بسیاری هموطنان جان خود را از دست دادند و هم‌اکنون 430 گواهی فوت برای جان‌باختگان این حادثه صادر شده است.

منشی‌زاده از اعزام تیم‌های پزشکی قانونی به مراکز زلزله‌زده خبر داد و گفت: هم‌اکنون یک تیم در شهرستان ثلاث باباجانی، دو تیم در شهرستان سرپل‌ذهاب، یک تیم در قصرشیرین و یک تیم نیز در دالاهو مستقر است.

وی با انتقاد از نبود فضای مناسب برای انجام فعالیت‌های پزشکی قانونی، گفت: هم‌اکنون  تیم‌های مستقر در مناطق زلزله زده در فضای باز کار معاینه اجساد را انجام می‌دهند و حتی چادر هم در اختیار آنها قرار داده نشده است.

منشی‌زاده افزود: شهرستان‌های سرپل ذهاب و قصرشیرین سالن تشریح ندارند و در گذشته هر مورد فوتی در منزل یا بیمارستان گزارش می‌شد همکاران به محل رفته و مجوز صادر می‌کردند و اگر نیاز به معاینات بیشتر و آزمایش بود، اجساد به نزدیکترین سالن تشریح در شهرستان های اطراف منتقل می‌شد.

وی تصریح کرد: اما هم‌اکنون به‌علت نبود سالن تشریح و تعداد بسیار اجساد، تیم های پزشکی قانونی در فضای باز کار معاینه اجساد را انجام داده و گواهی فوت صادر می‌کنند.

مدیر روابط عمومی پزشکی قانونی استان کرمانشاه مشکل دیگر در زمینه کار پزشکی قانونی را دفن بدون مجوز برخی جان‌باختگان برشمرد و افزود: متأسفانه در برخی روستاها، خانواده متوفیان تنها با برگزاری مراسم ساده و مذهبی اجساد خانواده و بستگان خود را بدون مجوز فوت دفن می‌کنند.

وی افزود: بر اساس آمار غیر رسمی و پیش‌بینی که خود ما داریم حدود 100 تا 150 جان باخته حادثه بدون مجوز دفن شده‌اند.

منشی‌زاده نسبت به عواقب این کار هشدار داد و افزود: بازماندگان به لحاظ حقوقی و قانونی به مشکل برمی‌خورند و باید  برای دفن عزیزانشان حتماً مجوز بگیرند.

مدیر روابط عمومی پزشکی قانونی استان کرمانشاه افزود: از مراجع قضایی و انتظامی و نظامی در خواست داریم در این زمینه هوشیار باشند و از افرادی که اجساد را در منطقه منتقل کرده و برای دفن می‌برند، گواهی دفن بخواهند.

منشی‌زاده با بیان این‌که هزینه‌ای برای صدور مجوز کفن و دفن دریافت نمی‌شود، یادآور شد: گواهی فوت در کمتر از نیم ساعت صادر می‌شود، چون اجساد نیاز به معاینه خاصی ندارند و آثار صدمات روی بدن آن‌ها مشخص است.

تخریب 44 مدرسه در مناطق زلزله‌زده

مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان کرمانشاه با بیان این‌که 44 مدرسه در مناطق زلزله‌زده استان تخریب شده و قابلیت استفاده ندارند، اعتبار مورد نیاز برای بازسازی این مدارس را حدود 86 میلیارد تومان اعلام کرد.

«مرزبان نظری» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این‌که از نخستین ساعات پس از وقوع زلزله در استان کرمانشاه 12 اکیپ به منظور بررسی وضعیت مدارس به مناطق زلزله‌زده استان اعزام شدند، اظهار کرد: در مجموع 44 مدرسه با 300 کلاس درس در مناطق شهری و 52 کلاس درس در مناطق روستایی استان کرمانشاه در اثر زلزله تخریب شده و قابلیت استفاده ندارند.

وی افزود: از مجموع 189 مدرسه شهرستان سرپلذهاب 18 مدرسه قابل استفاده نیستند که 12 مدرسه آن شهری و شش مدرسه روستایی هستند.

مدیر کل نوسازی و تجهیز مدارس استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در شهرستان ثلاث باباجانی نیز از 172 فضای آموزشی 14 فضا تخریب شده و قابلیت استفاده ندارند.

وی با بیان این‌که در شهرستان دالاهو نیز از 168 مدرسه هشت مدرسه تخریب شده، اضافه کرد: در شهرستان های گیلانغرب و قصرشیرین هم به ترتیب از 128 و 39 فضای آموزشی دو فضای روستایی و دو فضای شهری تخریب شده و قابل استفاده برای دانش آموزان نیست.

نظری اعتبار مورد نیاز برای بازسازی مدارس تخریب شده را 86 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: 66 میلیارد تومان برای بازسازی مدارس تخریب شده، 10 میلیارد تومان برای مقاوم سازی و 10 میلیارد تومان دیگر  برای دیوار کشی مدارس در مناطق روستایی اعتبار نیاز داریم.

نظری با بیان این‌که مدارس تخریب شده در زلزله اخیر استان کرمانشاه اکثراً قدمت بالای 30 سال دارند، گفت: هیچکدام از مدارسی که بعد از شروع طرح تخریب، بازسازی و مقاوم سازی احداث شده‌اند آسیب چندانی ندیده  و تنها نیاز به تعمیرات جزیی دارند.

نظری اضافه کرد: هیچکدام از مدارس مقاوم‌سازی شده شهرستان سرپل‌ذهاب در زلزله آسیبی ندیده و این مهم ضرورت توجه ویژه دولت و مجلس به موضوع تخریب، بازسازی و مقاوم‌سازی مدارس سراسر کشور را به‌منظور ارتقای سطح ایمنی مدارس در مواجهه با بحران‌های این چنینی نشان می‌دهد.

مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان کرمانشاه اضافه کرد: تا زمانی که مدارس تخریب شده مناطق زلزله زده استان مرمت و یا بازسازی شوند چند شیفته کردن مدارس ثلاث باباجانی و سرپل‌ذهاب و استفاده از کانکس در موارد نیاز را در برنامه داریم.

وی یادآور شد: برای تعمیر، بازسازی و مرمت مدارس آسیب‌دیده و تأمین کانکس از ظرفیت‌های دولتی و خیرین استان و کشور استفاده خواهد شد.

توزیع ۱.۷ میلیون لیتر بنزین در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه

مدیر روابط عمومی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی استان کرمانشاه گفت: همه پمپ بنزین‌های کرمانشاه فعال است و شایعاتی مبنی بر این‌که برخی جایگاه‌های سوخت‌رسانی در کرمانشاه تعطیل هستند، تکذیب می‌شود.

«باقر نورنیا» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به توزیع انواع فرآورده‌های نفتی در مناطق آسیب‌دیده، اظهار کرد: بیش از یک میلیون و ۶۷۰ هزار لیتر بنزین، ۳۲۰ هزار لیتر نفت سفید و ۷۰۰ هزار لیتر نفت‌گاز در مناطق زلزله زده کرمانشاه توزیع شده است.

وی با بیان این‌که کمبودی برای توزیع سوخت در مناطق آسیب‌دیده نداریم، خاطرنشان کرد: سه دستگاه خودرو سوخت‌رسان نیز در اختیار مناطق زلزله قرار دارد. 

مدیر روابط عمومی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی استان کرمانشاه شایعاتی که در خصوص تعطیلی جایگاه‌های سوخت کرمانشاه مطرح است را تکذیب کرد و ادامه داد: مردم برای سوخت‌گیری به جایگاه‌ها هجوم نیاورند، زیرا هیچ جایگاهی در کرمانشاه تعطیل نیست.

اعزام 100 روانشناس به مناطق زلزله‌زده کرمانشاه

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره استان کرمانشاه از اعزام 100 روانشناس و مشاور به مناطق زلزله‌زده خبر داد.

«خدامراد مومنی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به زلزله اخیر در استان که منجر به کشته و زخمی شدن افراد زیادی شد، افزود: در وهله اول نیازهای اساسی از جمله بحث آب و غذا و اسکان باید برای حادثه‌دیدگان فراهم شود، اما در کنار همه این‌ها این افراد نیاز دارند به لحاظ روحی و روانی با توجه به شوک حادثه و داغ از دست دادن عزیزانشان حمایت شوند.

مومنی تصریح کرد: در همین راستا از امروز (23 آبان) کار اعزام حدود 100 روانشناس و مشاور در قالب تیم‌های شش نفره به مناطق زلزله زده آغاز شده است.

وی افزود: این افراد از روانشناسان و مشاوران با مقطع PHD و فوق لیسانس هستند که دوره‌های آموزشی "مداخله در بحران" را گذرانده‌اند.

مومنی تصریح کرد: کار این افراد کوتاه مدت نبوده و این‌ها مدت طولانی در منطقه فعالیت خواهند داشت تا بتوانند به لحاظ روحی و روانی حادثه دیدگان را یاری کنند.

رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره استان کرمانشاه با بیان اینکه اعزام این تعداد روانشناس و مشاور با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی استان صورت گرفته، گفت: هم‌چنین از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و نیز سازمان‌های دیگر استان‌ها برای کمک در این زمینه اعلام آمادگی شده که در صورت نیاز اقدام خواهد شد.

می‌کوشیم برق مناطق زلزله‌زده تا 24 ساعت آینده وصل شود

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه گفت: تلاش می‌کنیم تا 24 ساعت آینده برق تمامی مناطق زلزله زده وصل شود.

«افشین محلوجی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: اکنون در شهرهای زلزله‌زده اکثر مشکلات برطرف شده و دو شهر قصرشیرین و سرپل ذهاب به طور کامل برق دارند.

وی افزود: 90 درصد شهر سرپل ذهاب نیز روشن است و بخش کوچکی از کار باقی مانده که وصل شدن برق این بخش نیز در حال انجام است.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه از برقراری برق 70 تا 80 درصد روستاهای زلزله زده هم خبر داد و عنوان کرد: فقط برق برخی از روستاهایی که کامل تخریب شده‌اند باقی مانده است.

محلوجی بابیان این‌که همه نیروها و امکانات پای کار هستند تا برق مناطق زلزله‌زده در اسرع وقت برقرار شود، تصریح کرد: می‌کوشیم برق همه مناطق زلزله زده تا 24 ساعت آینده وصل شود.

کمبود شدید چادر و پتو در میان زلزله‌زدگان

فرماندار ثلاث باباجانی از کمبود شدید چادر و پتو در میان زلزله زدگان خبر داد.

«اکبری» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: نیاز است که کمک‌های بیشتری از سوی مرکز به این شهرستان رسانده شود.

کریمی، فرماندار اسلام‌آباد غرب نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: هم‌اینک شهرستان‌های ثلاث باباجانی، دالاهو، سرپل ذهاب و قصرشیرین نیاز فوری به مواد غذایی، آب آشامیدنی، کمک های پزشکی و آب آشامیدنی دارند که نیاز است هر چه سریع‌تر به مردم رسانده شود.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه فوتی ناشی از زلزله در این شهرستان اضافه نشده ولی تنها تعدادی مصدوم اضافه شده است. در حال حاضر کمبود آمبولانس وجود ندارد و تنها در روز نخست حادثه به دلیل تعداد زیاد مصدومان دچار کمبود بودیم. تنها در یک شب 140 آمبولانس برای انتقال مصدومان از اسلام آباد غرب به کرمانشاه اعزام شده است.

وی پیش از این گفته بود: تاکنون این شهرستان فوتی ناشی از زلزله نداشته است و تنها 35 نفر از شهروندان این شهرستان آسیب دیده‌اند اما 600 تا 700 نفر مصدوم از شهرستان‌های هم‌جوار هم‌چون دالاهو و ثلاث باباجانی برای درمان به این شهرستان منتقل شده‌اند. 140 نفر نیز از مصدومان مراجعه‌کننده به این بیمارستان نیز برای انجام درمان‌های تخصصی به کرمانشاه اعزام شده‌اند.

کریمی تصریح کرد: با توجه به بزرگی زلزله و خسارت زیاد وارد شده به ساختمان‌های مسکونی، زیرساخت‌های آب و برق و گاز در حال حاضر با مشکل کمبود چادر، مواد غذایی و آب معدنی و پوشاک مواجه هستیم. برای رسیدگی به وضعیت زلزله زدگان 4 تا 5 اردوگاه ایجاد کردیم و مردم را با توجه به نزدیکی به منازل‌شان در اردوگاه‌ها اسکان دادیم. اسکان خسارت دیدگان در اردوگاه‌ها بهتر است زیرا که هم تامین امنیت برای آنها ساده‌تر است و هم می‌توان کمک‌ها را به صورت منسجم‌تر به آنها رساند.

وی خاطرنشان کرد: هم‌اینک در حال ارزیابی خسارت‌های وارده هستیم.

به گزارش ایسنا، پیش از این شهردار شهردار ازگله با ناراحتی از شرایط زلزله زدگان اعلام کرده بود که چادری نرسیده و کودکان یکساله و دو ساله ازگله دو شب است در سرما می‌خوابند.متاسفانه کمبود مواد غذایی، آب، پوشاک و چادر در بیشتر نقاط زلزله زده مشاهده می‌شود و تاکنون کمک‌های امدادی جوابگو نبوده است و این در حالی است که برخی مسئولان مدعی شده‌اند که شرایط موجود در حال مدیریت شدن است و کشور توانایی مدیریت بحران را به وسیله منابع داخلی‌ دارد.

زمین لرزه‌ای به بزرگی 7.3 ریشتر، دو شب گذشته، 21 آبان ماه در مرز کرمانشاه با کشور عراق رخ داده و کانون این زمین لرزه در مرز کرمانشاه و در امتداد ایران بوده است. این زمین لرزه از شمال غربی تا جنوب غربی ایران احساس شده است.

زلزله‌زدگان کرمانشاه هم‌چنان نیازمند آب بسته‌بندی و مواد خوراکی

به گزارش ایسنا، استاندار کرمانشاه با تأکید بر این‌که زلزله‌زدگان کرمانشاه هم‌چنان به آب شرب بسته‌بندی شده و مواد خوراکی نیاز دارند، گفت: عملیات آواربرداری از روز گذشته آغاز شد و مسیرها و خیابان‌هایی که تخریب شده بود، آوارهای آن‌ها برداشته و بازگشایی شد.

«هوشنگ بازوند» گفت: عملیات آواربرداری از دیروز آغاز شد و مسیرها و خیابان‌هایی که تخریب شده بود، آوارهای آن‌ها برداشته و بازگشایی شد. از امروز نیز آواربرداری واحدهای تخریب شده انجام می‌شود. بعدازظهر نیز جلسه ستاد بحران تشکیل خواهد شد.

وی در ادامه گفت: خوشبختانه از دیروز صبح خدمت‌رسانی به زلزله‌زدگان از طریق امداد هوایی آغاز شده است و هم‌اکنونر راه‌های ارتباطی کاملاً باز است و برق 1920 روستا و 7 شهرستان وصل شده است البته در سر پل ذهاب و برخی بخش‌ها هنوز مشکلاتی وجود دارد.

استاندار کرمانشاه با تشکر از کمک‌های مردم و دستگاه‌های مختلف خاطرنشان کرد: هم‌چنان به آب شرب بسته‌بندی شده و مواد خوراکی نیاز  داریم.

دکتر «امیر بابلی» رئیس بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش نیز اظهار کرد: دیروز نوزاد دختری در بیمارستان صحرایی به دنیا آمد که مادرش نام او را زهرا گذاشت. علی‌رغم تألمات زیادی که با آن مواجه بودیم، تولد این نوزاد روحیه عجیبی به ما تزریق کرد.

ازگله در بن‌بست خبری مانده

شهردار ازگله با انتقاد شدید از این‌که ازگله در بن‌بست خبری مانده است، گفت: چادری برای ما نیامده و کودکان یکساله و دو ساله ازگله دو شب است در سرما می‌خوابند.

«نازار بارانی» به ایسنا گفت: درست است که ازگله از شهرهای اطراف کم جمعیت‌تر است، اما ما کانون زلزله بودیم و حالا در بن بست خبری قرار گرفتیم.

وی با انتقاد از این‌که رسانه‌ها به وضعیت مردم این منطقه نپرداختند، افزود: این دو روز را با مشکلات بسیار زیادی سپری کردیم.

شهردار ازگله نبود چادر را مهم‌ترین مشکل این شهر دانست و خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ چادری برای ما نیامده است.

بارانی تصریح کرد: دو شب است که کودکان یکساله و دوساله ازگله بیرون و در سرما می‌خوابند و خبری از توزیع چادر برای ما نیست.

وی عنوان کرد: علاوه بر چادر به وسایل گرمایشی مانند گاز پیک نیک هم نیاز داریم.

شهردار ازگله با بیان این‌که تاکنون مقداری از کمک‌های مردمی به دست ما رسیده است، ادامه داد: این کمک‌ها در میان مردم توزیع شده، اما باز هم به مواد غذایی، آب، نان، شیر خشک برای کودکان، لوازم بهداشتی، خشکبار، مواد غذایی که نیاز به پخت و پز ندارد و ... نیاز داریم.

بارانی از تخریب و غیرقابل سکونت شدن بسیاری از منازل مسکونی ازگله و روستاهای اطراف خبر داد و یادآور شد: روستاهای ما هم وضعیت خوبی ندارند و میزان کمکی که میان آن‌ها توزیع شده کم است.

وی شمار کشته‌شدگان در ازگله و روستاهای اطراف را هفت نفر اعلام کرد و افزود: 40 تا 50 نفر هم زخمی داشتیم.

شهردار ازگله تصریح کرد: علیرغم کمبود امکانات، بخشی از کار مداوای مجروحین انجام شده است.

بارانی از برقرار بودن آب و برق  در ازگله خبر داد و عنوان کرد: روستاها نیز عمدتاً آب و برق دارند.

تشریح آخرین وضعیت مناطق زلزله‌زده کرمانشاه

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه گفت: آب و برق بیشتر مناطق زلزله زده استان وصل شده است.

«رضا محمودیان»، با اشاره به آخرین وضعیت مناطق زلزله‌زده کرمانشاه به ایسنا گفت: بر اساس آخرین آمار شمار کشته‌ها به 407 نفر و تعداد زخمی‌ها نیز به 6700 نفر رسیده است.

وی با بیان این‌که احتمالاً هنوز عده‌ای زیر آوار هستند، یادآوری کرد: احتمالاً شمار کشته‌شدگان این حادثه تا 10 درصد دیگر بیشتر شود.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: روز گذشته شماری از مجروحان زلزله به تهران اعزام شدند و به نظر می‌رسد همه افرادی که وضعیت حاد داشتند برای دریافت کمک‌های درمانی اعزام شده‌اند.

به گفته این مسئول، اگر باز هم از مجروحان کسی وضعیت حاد داشته باشد، به مراکز درمانی کشور خواهد رفت.

محمودیان در خصوص آخرین وضعیت اسکان زلزله‌زدگان نیز یادآوری کرد: اسکان تا حدودی انجام شده، اما مطلوب نظر ما نیست.

وی با بیان این‌که تاکنون 17 هزار تخته چادر وارد استان شده، خاطرنشان کرد: از این تعداد 6000 تخته چادر در میان مردم توزیع شده و 20 هزار تخته چادر دیگر نیز قرار است وارد استان شود.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه اظهار کرد: آب و برق اکثر مناطق زلزله‌زده وصل شده، اما در سرپل ذهاب فقط معابر روشنایی دارند و برق سایر مناطق نیز به زودی وصل خواهد شد.

محمودیان تصریح کرد: آب نیز در شبکه وجود دارد، اما برای این‌که ممکن است برخی منازل دچار شکستگی لوله شده باشند و با وصل شدن آب وارد خانه مردم شود، هنوز آب منازل مسکونی برقرار نشده است.

وی در خصوص امدادرسانی به ازگله نیز افزود: خدمات و کمک‌ها به این شهر هم ارسال شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با اشاره به ابعاد گسترده زلزله و درگیر شدن 1930 روستای استان، یادآوری کرد: قطعا ساماندهی این وضعیت چند روز طول می‌کشد.

90 درصد آواربرداری در سرپل‌ذهاب انجام شده/ نیمی از شهر آب و برق دارد

فرماندار سرپل ذهاب گفت: 90 درصد کار آواربرداری شهر سرپل ذهاب انجام شده است.

«اکبر سنجابی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت مناطق زلزله‌زده سرپل ذهاب اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار تعداد کشته‌ها در این شهرستان به 300 نفر و مجروحین به 1200 نفر رسیده است.

وی با بیان این‌که تلاش شده در حد امکان همه امکانات، پتو، چادر، مواد غذایی و آب در میان مردم توزیع شود، افزود: تاکنون 12 سری چادر در میان مردم توزیع شده است.

فرماندار سرپل ذهاب یادآوری کرد: میزان خسارت و تعداد افرادی که آسیب دیدند زیاد است و قطعاً نمی‌توان رضایت این تعداد از جمعیت را فراهم کرد.

سنجابی از آخرین وضعیت آواربرداری هم یاد کرد و ادامه داد: 90 درصد آواربرداری در سرپل ذهاب انجام شده و کار آواربرداری در روستاها نیز در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: ممکن است هنوز عده‌ای زیر آوار گرفتار باشند و از همین‌رو آواربرداری با سرعت و دقت و با همه تجهیزات در حال انجام است.

فرماندار سرپل ذهاب با بیان این‌که اکنون 50 درصد شهر سرپل‌ذهاب آب و برق دارد، خاطرنشان کرد: می‌کوشیم آب و برق سایر مناطق نیز زودتر وصل شود.

وقوع 203 پس لرزه در کرمانشاه/ پس لرزه‌ها ادامه خواهد داشت

مسئول شبکه لرزه‌نگاری استان کرمانشاه گفت: از زلزله دو شب گذشته(21 آبان) تا هشت صبح امروز، 203 پس لرزه در گستره استان رخ داده است.

«فرهاد فروزی» به ایسنا گفت: پس از زلزله 7.3 ریشتری یکشنبه شب(21 آبان)، تاکنون 203 پس لرزه در استان داشتیم که عمدتاً در همان منطقه بین ازگله و سرپل ذهاب بوده است.

وی ادامه داد: از این تعداد 22 مورد زمین لرزه بزرگتر از چهار ریشتر بوده است.

مسئول شبکه لرزه‌نگاری استان کرمانشاه با اشاره به روند کاهشی تعداد و بزرگی پس لرزه‌ها، تصریح کرد: پس لرزه‌ها هم‌چنان ادامه خواهد داشت، اما به نظر می‌رسد خطر زلزله بزرگ و اصلی گذشته باشد.

ارسال 13 محموله کمک‌های مردمی کرمانشاه به مناطق زلزله‌زده استان

پایگاه‌های جمع‌آوری کمک‌های مردمی کرمانشاه در پارک شاهد، فرهنگسرای شهر(چهارراه جوانشیر)، فرهنگسرای کوثر (ابتدای خیابان گذرنامه) و فرهنگسرای گل نرگس(ابتدای شهرک ژاندارمری) مستقر هستند.

«مهدی عبدالمالکی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: کمک‌های جمع‌آوری شده با ۱۳ کامیون(هفت محموله به ثلاث باباجانی و ازگله و شش کامیون به سرپل ذهاب و قصرشیرین) و سه وانت به مناطق زلزله‌زده ارسال شده است.

وی محموله‌های ارسالی را شامل ۷۷ هزار عدد آب معدنی، ۳۷۰۰ تخته پتو، ۱۸ هزار کنسرو مواد غذایی و مربا، ۸۰ تخته چادر مسافرتی، مقدار زیادی لباس و البسه گرم، مقدار قابل توجهی لوازم بهداشتی، شیرخشک و دارو عنوان کرد.

وی گفت: این میزان کمک از ظهر روز گذشته(دوشنبه) تا ساعت ۲۴ جمع‌آوری شده است.

به گفته عبدالمالکی، جمع‌آوری کمک‌های مردم شهر کرمانشاه تا دو روز آینده در چهار مرکز تعیین شده ادامه دارد.

سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه از حضور مردم نوع‌دوست کرمانشاه و همکاری ستاد حامیان دولت(حامد)، تشکل پیشروان کرماشان، کمیته ورزش‌های هوایی کرمانشاه، تشکل مردمی ندای قاصدک و تشکل مردمی سبز گستران در جمع‌آوری این کمک‌ها تقدیر کرد.

پایگاه‌های جمع‌آوری کمک‌های مردمی کرمانشاه در پارک شاهد، فرهنگسرای شهر(چهارراه جوانشیر)، فرهنگسرای کوثر(ابتدای خیابان گذرنامه) و فرهنگسرای گل نرگس(ابتدای شهرک ژاندارمری) مستقر هستند.

جان باختن 23 دانش آموز و فرهنگی در زلزله استان کرمانشاه

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: بر اثر زلزله اخیر 23 دانش آموز و فرهنگی این استان جان خود را از دست دادند.

به گزارش ایسنا، سلیمان محبی افزود: بر اثر زلزله اخیر تا صبح امروز(23 آبان) 1100 دانش آموز و فرهنگی مصدوم و 23 تن جان باخته‌اند.

محبی تاکید کرد: از مجموع مصدومان هزار نفر دانش آموز و 100 نفر دیگر فرهنگی هستند که به صورت سرپایی مداوا شده اند.

وی گفت: از جان باختگان این حادثه نیز 21 تن دانش آموز و دو تن فرهنگی بوده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha