به گزارش ایسنا، محمدرضا مرتضوی در نشست خبری که امروز (یکشنبه) به منظور یازدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آرد و نان برگزار شد، با اشاره به این که بعضا سلامت روانی جامعه به دلیل صحبتهای مطرح شده در مورد صنعت غذا دچار اختلال میشود، اظهار کرد: باید اطمینان خاطر را در ارتباط با صنعت غذا در مردم ایجاد کنیم و بتوانیم شرایط امنی را برای آنها به وجود آوریم.
وی با اشاره به این که ۷۰ هزار نانوایی در کشور وجود دارد که ظرفیت ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار شغل را ایجاد کرده است، گفت: شاهد جفا در حق نانواخانهها در کشور هستیم، چرا که محدودیتهای مختلفی برای آنها در نظر گرفته شده و باید به سرنوشت نان مملکت توجه بیشتری داشته باشیم.
رییس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی با انتقاد شدید از وضعیت جدول خاک خرید گندم در وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: این جدول اصلا پاک نیست و باید حتی آن را نجس تلقی کرد. کجای دنیا با هفت درصد خاک و ۱۰ درصد گندم خریداری میشود. سوال است که آیا گندم هفت درصد خاک دارد؟ ما معتقدیم که این امکان وجود ندارد مگر آنکه به درون گندم خاک منتقل کنند. هرچند امسال صحبتهایی را مطرح کردند که این جدول اصلاح خواهد شد و علاوه بر تغییر در قیمتها میزان خاک از هفت به پنج درصد کاهش مییابد، اما در تمامی دنیا میزان خاک موجود در گندم ۰.۲ درصد است.
مرتضوی ادامه داد: میزان کیفی گندم پایین آمده و کمیت آن را بالا بردهاند. تمام آشغالهای گندم را میخرند و به ازای کیلویی ۱۰۰ تومان، ۱۴۰۰ تومان به دولت میفروشند. چرا باید گندمی با هفت درصد خاک به سیلو آورده شود و طبق قانون اجبار برای خرید آن وجود داشته باشد. متاسفانه فرآیند وجود آشغال در گندم را قانونی کردهاند و براساس آن جدول نوشتهاند. علاوه بر این باید بگویم سازمان ملی استاندارد اعلام کرده باید با توری دو در ۱۰ اندازهگیری صورت گیرد، اما دولت با توری دو در دو اندازهگیری میکند و خودش میخواهد که سرش کلاه بگذارند. گندم را ۱۴۰۰ تومان میخرند و ۶۰۰ تومان میفروشند، باید بدانید که این جدول، محصول دور شدن از انصاف است.
وی با تاکید بر این که باید یارانه زراعت از قیمت گندم جدا شود، اظهار کرد: چرا باید یارانه زراعت را محصولات آرد و نان بپردازند. علاوه بر این سوال دیگری که باید مطرح کرد این است که وقتی گندمی با قیمت دو برابر جهانی خریداری میشود، چرا نباید ابزار مناسب برای کیفیت سنجی آن وجود داشته باشد؟
رییس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ادامه داد: قبلا شن و خاکی در گندم وجود نداشت اما متاسفانه وجود خاک در حال حاضر در گندم باورنکردنی است. وقتی گندم شکسته را وارد گندم اصلی میکنید و توری دو در دو را ملاک قرار میدهید مطمئنا لاغر و ضعیف موجب سست شدن آرد میشود. ما حتی حق نداریم بگوییم چرا خاک با گندم قاطی شده است و باید براساس قانون خریداری شود.
به گزارش ایسنا، یازدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آرد و نان دو تا پنج آذرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران با حضور ۱۷۷ شرکت داخلی و خارجی برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات