به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش روابط عمومی مدیریت بحران کشور، بر اساس مصوبه دولت که از سوی معاون اول رییس جمهور ابلاغ نیز شده است ، به منظور افزایش ایمنی در حوزه شریان های حیاتی شهر تهران با رویکرد پیشگیرانه و همچنین احراز آمادگی در مقابله با حوادث ناشی از شریان های مذکور، تمامی دستگاه های مقرر موظفند تحت نظارت سازمان مدیریت بحران کشور از محل اعتبارات مصوب مربوط، اقدامات ایمن سازی و پایدارسازی شبکه خدمات خود را طی برنامه زمان بندی تعیین شده انجام دهند.
در این مصوبه با اشاره به تعیین کارگروهی با حضور سازمان های تخصصی برای تسریع و تسهیل در اجرای اقدامات موضوع این مصوبه آمده است: شهرداری تهران با راهاندازی مرکز عملیات اضطراری شهر تهران موظف است با حضور نمایندگان ثابت دستگاه های اجرایی و خدمات رسان شهر تهران در محل مرکز فرماندهی و مدیریت بحران به صورت شبانه روزی فعالیت کند. به این ترتیب برای نخستین بار مرکز عملیات اضطراری شهر تهران به صورت 24 ساعته با حضور نمایندگان سازمان های خدمات شهری تشکیل وحوادث وسوانح به صورت یکپارچه و واحد پایش و طی هماهنگی میان سازمانی نسبت به عملیات مقابله اقدام میکند.
در این مصوبه همچنین تاکید شده است: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات(سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی) موظف است برای تامین نیازمندی های ارتباطات در شرایط بحران برای حداقل 20 هزار کاربر پهنای باند و فرکانس های کافی را برای ایجاد شبکه ارتباطات صوتی داده و بی سیم مدیریت بحران شهر تهران برابر اعلام نیاز شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران از طریق اپراتورهای زیر نظر آن وزارتخانه را تامین کرده و در اختیار شورای مذکور قرار دهد.
ایجاد بانک اطلاعات جامع شریان های حیاتی شهر تهران و همکاری با دیگر سازمان ها به منظور نصب دکل های ارتباطی وظایف دیگری است که در این مصوبه بر عهده شهرداری تهران گذاشته شده است.
3300 میلیارد تومان اعتبار برای ایمن سازی شریان های حیاتی
مهندس نادی معاون آمادگی، عملیات و پدافند غیر عامل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران دراینجلسه در این باره گفت: بر اساس مصوبه دولت به منظور ایمن سازی شریان های حیاتی شهر تهران ۳۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار تصویب شده تا در ۱۰ پروژه مربوط به این شریان ها هزینه شود. همچنین برای این مرکز باید فضایی مناسب پیشبینی شود تا نیروها و تجهیزات ارتباطی هر سازمان مستقر شود و مدیریت بحران به صورت متمرکز تحقق یابد.
نادی افزود: نصب شیرهای خودکار قطع گاز و تعیین مکان هایی در بوستان های بزرگ برای تخلیه گاز باقی مانده در شبکه هنگام وقوع حادثه از دیگر مواردی است که در این مصوبه مورد تاکید قرار گرفته است.
استقرار واحدهای اورژانس در 5 ایستگاه مترو
وی همچنین در ادامه با اشاره به همکاری های صورت گرفته با سازمان های تخصصی از تدوین تفاهم نامه ای با اورژانس خبر داد و گفت : بر اساس این توافق نامه واحدهای اورژانس در پنج ایستگاه پرتردد متروی شهر تهران مستقر می شوند و همچنین شمار واحدهای مستقر اورژانس در پایگاه های مدیریت بحران از 48 واحد به 58 واحد واحد افزایش می یابد تا زمان حضور امدادگران اورژانس در صحنه حادثه کاهش یابد.
معاون آمادگی، عملیات و پدافند غیر عامل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به اعتبار ۱۰۰۰ میلیارد تومانی دولت برای تقویت اورژانس هوایی افزود: مقرر شده برای تمامی استان ها هلیکوپتر اورژانس تامین شود که از این میان دو فروند هلیکوپتر نیز برای تهران در نظر گرفته شده و مقرر است مرکز اورژانس هوایی در باند موجود بوستان ولایت(فرودگاه سابق قلعه مرغی)مستقر شد.
آموزش شهرداران مناطق
دکتر احمد صادقی رئیس سازمان پیشگیری ومدیریت بحران شهر تهران نیز در این نشست با اشاره به تاکید شهرداری و شورای شهر تهران مبنی بر حرکت در مسیر مصوبات قانونی تدوین شده از تلاش این دو نهاد برای اجرای مصوبات مربوط به مدیریت بحران در مناطق 22گانه خبر داد.
صادقی با اشاره به نشست با معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران از تاکید وی بر لزوم آموزش مدیران نواحی و مناطق شهر تهران به منظور آشنایی با مدیریت بحران و مقابله درست با مخاطرات خبر داد و گفت: از هم اکنون باید برنامه ریزی کامل در این زمینه صورت بگیرد و تا زمان تصویب، ستادهای مدیریت بحران مناطق پیگیر اجرای آن باشند.
وی با اعلام عزم مدیریت جدید شهرداری برای توجه جدی تر به مدیریت بحران و رفع مشکلات مربوط به پایگاه های مدیریت بحران، بر لزوم آمادگی مدیران بحران مناطق برای به روز رسانی، تجهیز پایگاه ها و ایجاد بانک اطلاعاتی و برگزاری جلسات منظم تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات