رضا اندام در گفتوگو با ایسنا، در مورد اقدامات سازمان داوطلبان برای کمکرسانی به مسلمانان میانماری گفت: با توجه به سفری که هفته گذشته رئیس جمعیت هلال احمر به منطقه کاکس بازار، محل حضور آوارگان میانماری داشت؛ تصمیم بر این شد تا کشور برای کمک به این افراد بسیج شود و از همین رو فراخوان دوم برای جمعآوری کمکهای مردمی از پنجشنبه، 27 مهر تا پنجم آبان ماه امسال صورت میگیرد.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه کمکهای غیرنقدی برای آوارگان میانماری توجیه اقتصادی ندارد؛ در این رابطه گفت: زیرا بسیاری از این کالاها را میتوانیم با هزینه کمتر در خود بنگلادش تهیه کنیم. از همین رو تلاش و تاکید ما بر جمعآوری کمکهای نقدی مردم است.
وی در مورد شیوههای جمعآوری کمکهای مردمی گفت: دوستان هلال احمر در طول مدت فراخوان در معابر پرتردد، مساجد و محلهای برگزاری نماز جمعه برای جمعآوری کمکهای مردمی حضور پیدا میکنند و مردم میتوانند کمکهای خود را به این افراد بدهند.
اندام به راههای دیگر واریز کمکهای نقدی نیز اشاره کرد و گفت: واریز کمکهای نقدی به شماره کارت 6104337770064606 و یا شماره حساب 99999 به نام هلال احمر در بانکهای ملی، ملت، صادرات، رفاه، مسکن، دی، تجارت، سپه، شهر، آینده و رسالت از جمله راههای واریز کمکها است. همچنین با کد USSD نیز امکان واریز کمکها وجود دارد و هموطنان از طریق کد *741*3*112# میتوانند مبالغ خود را واریز کنند.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در مورد وضعیت آوارگان میانماری گفت: این افراد در شرایط نامناسبی قرار دارند و فاقد کمترین امکانات هستند. بسیاری از کودکان حتی لباس برای پوشیدن ندارند و دچار مشکلات زیادی هستند. کاری که ما میتوانیم انجام بدهیم این است که مقداری از پوشاک و مسائل تغذیهای آنها را پوشش بدهیم.
وی اضافه کرد: همچنین نزدیک به 25 هزار خانم باردار در میان این آوارگان حضور دارند که با مشکلات اساسی تغذیهای، بهداشتی و درمانی مواجه هستند.
اندام با بیان اینکه شرایط برای استقرار بیمارستان صحرایی ایجاد شده است گفت: تمام هم و غم ما این است که در اولین فرصت بیمارستان صحرایی و چندین درمانگاه اقماری را ایجاد کنیم. امیدواریم با کمکهای مردم و دستگاههای مسئول مانند وزارت بهداشت بتوانیم این کار را انجام بدهیم.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه کمکرسانیها از طریق هلال احمر بنگلادش انجام میشود اظهار کرد: یک مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که بنگلادش خود، جزو کشورهای کمکگیرنده است اما خوشبختانه از طرف دیگر به دلیل اینکه میان هلال احمر بنگلادش و هلال احمر ایران همواره رابطه خوبی برقرار بوده همکاری خوبی صورت می گیرد. این رابطه به شکلی است که حتی بسیاری از پزشکان بنگالی هلال احمر بنگلادش مدتی در ایران بودهاند و به همین دلیل علقه خاصی به ایرانیان دارند.
وی همچنین اظهار کرد: از سوی جمعیت هلال احمر ایران یک نفر به عنوان مسئول حضور دارد تا هماهنگیهای لازم را انجام دهد و ستاد ما در منطقه مستقر شود.
اندام در مورد ارسال تجهیزات ادامه داد: امکانات و تجهیزات مورد نیاز بیمارستان صحرایی با یکی دو پرواز ارسال میشود تا بخشهای اصلی نیاز آوارگان را بر طرف کنیم و سعی شده که با اسکان اضطراری آوارگان بخشی از مشکلات مردم مسلمان میانمار را حل کنیم.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر درباره اینکه چه میزان کمک نقدی نیاز است گفت: اگر بخواهیم در یک مدت زمان 6 ماهه در منطقه حضور داشته باشیم باید چیزی در حدود 50 میلیارد تومان هزینه کنیم.
وی پاسخ به این سئوال که تا کنون چه میزان کمک مردمی واریز شده است گفت: تا کنون مردم حدود 2 میلیارد و 600 میلیون تومان کمک کردهاند و پیشبینی میکنیم در پایان فراخوان میزان کمکها به 50 میلیارد تومان برسد.
انتهای پیام
نظرات