به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی شبکه قرآن و معارف سیما، مونا انصاریفر، مجری برنامههای تلویزیونی و عضو کمیته مجریان شبکه قرآن و معارف سیما دربارهی شرایط انتخاب مجری در این شبکه گفت: فارغ از جنسیت خانم و آقا، ما ابتدا تمام استانداردهای اجرای تلویزیونی در سیمای جمهوری اسلامی از جمله داشتن تصویر مناسب، صدای خوب و ارتباط موثر با مخاطب که در حقیقت ارتباط موثر با دوربینهای مقابل محسوب میشود را مدنظر قرار می دهیم.
وی افزود : فن بیان، تسلط بر کلام، استفاده از الفاظ مناسب، آکسانگذاریهای صحیح و ادای درست مخارج حروف، توک زبانی صحبت نکردن، زبان بدن مناسب (عدم گارد بسته، استفاده درست از دستها و میمیک صورت)، آراستگی ظاهر و نوع پوشش از دیگر مواردی است که در انتخاب مجریان موثر است.
انصاری فر با اشاره به تخصصی بودن شبکه قرآن و معارف سیما یادآور شد: قاعدتا مجری این شبکه میبایست حداقلِ اطلاعات درخور این شبکه را دارا باشد؛ ضمن اینکه پوشش ظاهری و آراستگی ظاهر بالطبع حساستر میشود و استفاده از پوشش چادر، عدم داشتن زیباییهای مصنوعی و دارا بودن بشاشیت و طراوت در عین وقار و متانت تاثیرات زیادی در انتخاب مجریان دارد.
این مجری برنامه های تلویزیونی گفت: اجرا تلفیقی از فن و هنر محسوب میشود و نه یک شغل و فردی که وارد این حیطه میشود. میبایست کاملا به روز بوده، کلیشه ای و تکرار فرد دیگری نباشد، روان بوده و در اجرا به چارچوبهای رسانه ای نزدیک باشد، اهل مطالعه باشد، خلاق، باهوش و زیرک باشد و توان مدیریتی نسبتا بالایی داشته باشد. به ویژه در برنامه های ترکیبی و کارشناس محور، بجا و درست صحبت کرده و از ظرفیت رسانه در جهت ایجاد آگاهی و امید بدون اطاله کلام استفاده کند، به عبارتی در کمترین زمان بیشترین داده ممکن را منتقل کند و از اساعه فضل خودداری نموده و بیشتر شنونده فعال باشد تا گوینده فعال.
انصاری فر در پایان ضمن بیان اینکه مجری سکاندار برنامه است و ویترین هر شبکه محسوب میشود اظهار کرد : مجری میبایست نقش خود را در جایگاه نماینده مخاطب در نظر گرفته و هرگز نباید جای خود را با کارشناس عوض کرده و یکی ببیند و رعایت این نکات باعث تمایز و مقبولیت برخی مجریان امروز رسانه ملی از جمله آقای محمدرضا شهیدی فر، مرتضی حیدری، علی درستکار و ... شده است که هر کدام در نوع و فُرم اجرا صاحب سبک خاص خود هستند.
انتهای پیام
نظرات