• چهارشنبه / ۱۹ مهر ۱۳۹۶ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96071910462
  • خبرنگار : 71191

پنهان شدن سازه کشف شده چهارباغ عباسی

پنهان شدن سازه کشف شده چهارباغ عباسی

خبر کوتاه بود، اما توانست همه را تحت تاثیر قرار دهد: «اثری که طی دو روز تخریب شد تا سنگ‌فرش چهارباغ سریع‌تر انجام شود، روبه‌روی مدرسه چهارباغ اصفهان.»

به گزارش ایسنا، به دنبال انجام پروژه‌ی سنگفرش کردن خیابان «چهارباغ» توسط سازمان زیباسازی و به‌سازی شهر اصفهان و با نظارت میراث فرهنگی استان، احیای دولتخانه صفوی از حدود دو ماه قبل در دستور کار قرار گرفت تا خیابان چهارباغ عباسی به خیابان سپه و سپس به میدان امام (ره) متصل شود.

از این پروژه کمتر از یک هفته گذشته، دو عکس منتشر شد که اولی نشان از کشف یک سازه‌ زیرزمینی داشت و عکس دوم نشان می‌داد بخشی از این سازه تخریب شده است.

عکس و متنی که در فضای مجازی منتشر می‌شود

این در حالی است که فریدون الهیاری، مدیر کل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با رد تخریب سازه‌ی به دست آمده به ایسنا توضیحاتی می‌دهد.

وی می‌گوید: پروژه‌ی سنگ‌فرش کردن چهارباغ عباسی توسط سازمان نوسازی و به‌سازی شهرداری استان اصفهان و زیر نظر میراث فرهنگی استان در دست انجام است تا کف چهارباغ را که آسفالت بوده، سنگفرش کند و در آینده بتوانیم چهارباغ را به خیابانی پیاده‌رو تبدیل کنیم.

او با بیان این‌که این طرح در چهارباغ مستلزم برداشتن رویه‌ی آسفالتِ خیابان، انجام زیرسازی و سنگفرش خیابان است، ادامه می‌دهد: در نقطه‌ای از برداشتِ آسفالت، به یک سازه برخورد می‌کنند، سازه‌ای آجری با مصالح ساروج که ممکن است با هدف آبراهه‌های چهارباغ ایجاد شده باشد.

وی با تاکید بر این‌که از ابتدای این پروژه سه باستان‌شناس به عنوان کشیک ناظر در پروژه حضور دارند و یک کانکس در منطقه برای مرمت و به‌سازی آثار به دست آمده مستقر شده است، می‌گوید: قرار است هر چه که پیدا می‌شود با هدف نجات‌بخشی و مرمت به کانکس مستقر شود که برای این سازه نیز کارشناسان باستان‌شناس استان در منطقه حضور داشتند.

الهیاری توضیح می‌دهد: با به دست آمدن این سازه، بلافاصله همکاران ما دستور مرمت سازه را می‌دهند، بعد از آن با ریختن خاک روی سازه و دستور ادامه‌ی کف‌فرش کردن چهارباغ را می‌دهند و سپس در طرحی که ارائه می‌دهند، کف‌فرش چهارباغ با رنگی متفاوتی می‌تواند اجرائی و عملیاتی شود. در طرحی که ارائه می‌دهند، کف‌فرش متفاوت در این نقطه، نشان می‌دهد در این نقطه  یک سازه‌ی تاریخی است.

او تاکید می‌کند: تنها اقدام حفاظتی که می‌توان در این زمینه انجام داد متفاوت کردن رنگ سنگفرش است، نمی‌توانیم بگوئیم چون این سازه به دست آمده خیابان چهارباغ را کنار بگذاریم و یک خیابان دیگر جایش درست کنیم.

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان با تاکید بر این‌که از این نوع سازه در اصفهان بسیار زیاد است و عمدتا کارکردشان سازه‌های آبی و آبراهه‌هایی هستند با هدف زه‌کشی است، ادامه می‌دهد: ما وظیفه‌ی حفاظت از این سازه را داریم، بنابراین همان طور که این سازه قبلا در زیرکف چهارباغ حفظ شده، امروز نیز باید حفاظت شود. حتما درگذشته وقتی خیابان چهارباغ را آسفالت می‌کرده‌اند، با این سازه برخورد کرده‌اند و احتمالا قدری تخریب‌های امروز این سازه متعلق به آن دوره است، فقط می‌توان کف‌فرش این منطقه را با رنگ دیگری نشان داد و احیانا در آینده تابلوئی با تصاویر این سازه در کنار آن نصب کرد اما این بخش ویترین‌سازی نمی‌شود.

وی با بیان این‌که شاید در گذشته به سازه‌ها و آثار در زیر خیابان، توجه زیادی نمی‌شد، می‌افزاید: معمولا این سازه‌ها از دوره‌ی صفویه در اصفهان ایجاد شده‌اند و اما ممکن است این سازه در در این منطقه از اصفهان متعلق به دوره قاجار باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha