• یکشنبه / ۱۶ مهر ۱۳۹۶ / ۱۷:۱۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96071608621
  • خبرنگار : 71551

محققان به سرپرستی پروفسور ایرانی دریافتند

خطر ایست ناگهانی قلب به دلیل کمبود کلسیم در بدن

خطر ایست ناگهانی قلب به دلیل کمبود کلسیم در بدن

محققان در "موسسه قلب سدارس-سینای در لس آنجلس" (Cedars-Sinai Heart Institute in Los Angeles) به رهبری "دکتر هیراد یارمحمدی" پروفسور ایرانی، طی انجام یک پژوهش جدید دریافتند که سطح کلسیم خون پایین با افزایش خطر ابتلا به اختلال قلبی ناگهانی در ارتباط است.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال نیوز تودی، کلسیم نقش مهمی در سلامت استخوان دارد، اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که نقش آن در سلامت قلب نیز نباید نادیده گرفته شود.

در این پژوهش مشخص شد افرادی که سطح کلسیم پایینی دارند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به ایست قلبی ناگهانی باشند که یکی از علل اصلی مرگ در ایالات متحده است.

محققان این پژوهش معتقدند که یافته‌های آنها می‌تواند راه را برای توسعه روش‌های جدید تشخیصی و درمان‌های جدید برای "ایست قلبی ناگهانی"(SCA) هموار کند.

SCA به زمانی گفته می‌شود که ضربان قلب به صورت ناگهانی متوقف می‌شود. این به دلیل سوء عملکرد در فعالیت الکتریکی قلب است که موجب ضربان قلب نامنظم یا آریتمی می‌شود.

به گزارش انجمن قلب آمریکا(AHA)، همه ساله درحدود 350 هزار مورد ایست قلبی خارج از بیمارستان در ایالات متحده رخ می دهد و تقریبا 90 درصد از افرادی که SCA را تجربه می‌کنند، می‌میرند.

در حالی که بیماری قلبی عروقی علت اصلی SCA در نظر گرفته می‌شود، محققان این پژوهش خاطرنشان می‌کنند که حدود نیمی از زنان و حدود 70 درصد از مردان که به دلیل SCA می‌میرند، سابقه بیماری قلبی ندارند.

محققان برای انجام این پژوهش 267 نفر را شناسایی کردند که از سال 2002 تا 2015 ، SCA را تجربه کرده و در کنار آن 445 فرد سالم کنترل شده را نیز مورد بررسی قرار دادند.

سطح کلسیم خون هر یک از این افراد به عنوان بخشی از مطالعه اندازه گیری شد که برای بیماران SCA، این اندازه گیری ها 90 روز قبل از ایست قلبی آنها انجام شد.

کلسیم یک ماده معدنی ضروری در مواد غذایی مانند محصولات لبنی نظیر شیر و پنیر است.

تیم سپس بیماران را براساس سطح کلسیم خون به گروه‌های مختلف تقسیم کرده و اینکه آیا این سطوح ممکن است با خطر SCA مرتبط باشد یا خیر را مورد بررسی قرار دادند.

نتایج به دست آمده نشان داد که خطر ابتلا به SCA در شرکت کنندگانی که پایین‌ترین سطح کلسیم خون(کمتر از 8.95 میلی‌گرم در دسی لیتر) را داشتند، 2 تا 3 برابر نسبت به کسانی که دارای بالاترین سطح کلسیم خون بودند(5.55 میلی گرم در دسی‌لیتر) بیشتر است.

این نتایج پس از محاسبه تعدادی از عوامل مداخله گر، از جمله عوامل خطر قلبی عروقی، استفاده از دارو و اطلاعات دموگرافیک(جمعیت شناسی) به دست آمده است.

این تیم همچنین یادآور شدند در شرکت‌کنندگانی که SCA را تجربه کرده اند، احتمال ابتلا به دیابت، بیماری مزمن انسدادی ریوی و بیماری مزمن کلیه نسبت به گروه کنترل شده بیشتر است و درصد بیشتری از سیاه پوستان آمریکایی در گروه SCA وجود دارند.

دکتر هیراد یارمحمدی می افزاید: "اگرچه یافته‌های ما ممکن است برای استفاده بالینی در بیماران در این زمان آماده نباشند، اما قدمی به سوی بهبود مراقبت از بیمار با پیش‌بینی بهتر خطر هستند."

محققان اخیرا یافته‌های خود را در مجله Mayo Clinic Proceeds ارائه کرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha