• یکشنبه / ۱۶ مهر ۱۳۹۶ / ۱۳:۰۹
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 96071608394
  • خبرنگار : 71573

اعلام برنامه‌های ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت

اعلام برنامه‌های ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت

برنامه‌های ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت اعلام شد.

به گزارش ایسنا، نشست خبری «تشریح برنامه‌های ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت» امروز (یکشنبه، 16 مهرماه) در محل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران برگزار شد.

در ابتدای نشست محمد سلگی - سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - با بیان این‌که نمایشگاه فرانکفورت از 19 تا 23 مهرماه  مطابق سال‌های گذشته برقرار است، گفت: سیاست‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحت عنوان دیپلماسی فرهنگی  حضور ایران در این رویداد را متفاوت‌تر کرده است.  امسال در غرفه ملی جمهوری اسلامی ایران سه بخش مستقل داریم که شامل بخش بزرگسالان، کودک و نوجوان و گرنت است.

او افزود: در بخش اصلی غرفه ملی ایران یعنی بزرگسالان پنج تشکل حضور دارند که شامل اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران، انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی، مجمع ناشران انقلاب اسلامی، موسسه فرهنگی ناشران دفاع مقدس و انجمن فرهنگی هنری زنان ناشر است.  غیر از تشکل‌های فرهنگی، 16 ناشر فعال و دو آژانس ادبی هم حضور خواهند داشت.

سلگی در ادامه گفت: در بخش کودک و نوجوان  300 عنوان کتاب از 50 ناشر داخلی ارائه می‌شود. بخش کودک از ظرفیت‌های مهم تعامل فرهنگی است که ما به آن توجه ویژه داریم. مدیریت این بخش را انجمن نویسندگان کودک و نوجوان بر عهده دارد. علاوه بر این چند ناشر مستقل و یک آژانس ادبی در این بخش حضور خواهد داشت. یکی از کارهای بخش کودک و نوجوان معرفی 105 نویسنده کودک و نوجوان است که به نظر من اقدام شایسته‌ای برای آشنایی نویسندگان با ناشران خارجی و تعمیق بخشیدن به تعامل فرهنگی آن‌هاست.

سرپرست معاونت فرهنگی ارشاد خاطرنشان کرد: مانند سال های گذشته نویسندگان مهمان  و همچنین تصویرگر مهمان در غرفه ایران خواهیم داشت. از دیگر برنامه‌های ما برگزاری 40 نشست و میزگرد در فضای داخل و خارج غرفه ملی است. همچنین دیدارهایی با مسئولان نمایشگاه کتاب فرانکفورت خواهیم داشت. ما در سال‌های گذشته مهمان ویژه چند کشور مانند روسیه، صربستان و چین بوده‌ایم یا کشورهای افغانستان، روسیه و ایتالیا مهمان ویژه ما در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بودند که ما در نمایشگاه فرانکفورت تعامل با این کشورها را ادامه خواهیم داد.

سلگی با اشاره به حضور گرنت در غرفه ملی ایران در نمایشگاه فرانکفورت اظهار کرد: سیاست کلان وزارت فرهنگ و ارشاد در حوزه دیپلماسی فرهنگی و ضرورت نشر آثار داخلی به زبان‌های دیگر ایجاب کرد طرح گرنت را داشته باشیم. دبیرخانه طرح گرنت از سه ماه قبل فعالیت‌های خود را شروع کرده و با ناشران و مترجمان ارتباط برقرار کرده است. این بخش در نمایشگاه کتاب فرانکفورت نشست‌هایی را برگزار خواهد کرد و امیدواریم بتوانیم در جهت تسهیل رایت توقیفاتی را به دست بیاوریم. در بخش گرنت به حمایت ناشران خارجی توجه داریم و ناشرانی که کتاب‌های ایرانی را عرضه می‌کنند.  ما محدودیت موضوعی در بخش گرنت نداریم اما اولویت موضوعی داریم که شامل ادبیات داستانی و غیرداستانی، هنر، اسلام‌شناسی و ایران‌شناسی و کودک و نوجوان است.

در ادامه این نشست امیرمسعود شهرام‌نیا مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی با ارائه توضیحاتی درباره نمایشگاه کتاب فرانکفورت گفت: جمهوری اسلامی ایران چند سال است که در این نمایشگاه شرکت می‌کند و در آغاز دولت یازدهم رویکرد ما غرفه ملی بود. در سال‌های گذشته ناشران به صورت مستقل غرفه‌هایی داشتند اما ما سعی کردیم همه ناشران و تشکل‌ها را تحت پوشش قرار دهیم. متراژ غرفه ما در نمایشگاه 210 متر برای بزرگسالان  و حدود 40 متر برای کودک و نوجوان است.  

او با اشاره به تشکل‌های حاضر در نمایشگاه کتاب فرانکفورت، ناشران مستقل حاضر در نمایشگاه را این‌گونه معرفی کرد: انتشارات فرهنگ معاصر، انتشارات ققنوس، ثالث، نگاه، مروارید، هرمس، پیدایش، ایران‌شناسی، شمع و مه، عصر گویش، کتاب الکترونیک ایران، انتشارات خانه هنرمندان، خانه فرهنگ و هنر گویا، پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، انتشارات نحل و مجله و انتشارات کامل، همچنین آژانس‌های ادبی پل و تماس.

شهرام‌نیا با بیان این‌که طرح گرنت در سال گذشته رونمایی شد، گفت: ما سال گذشته تجربه زیادی نداشتیم اما تجربه حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت باعث شد آیین‌نامه اجرایی گرنت بازبینی شود و حمایت‌ها به صورت مستقیم باشد. امسال بروشورهای خیلی خوبی را به زبان انگلیسی و آلمانی تهیه کرده‌اند و دیدارهای دوجانبه و چندجانبه در این بخش پیش‌بینی شده است. امیدوارم گرنت به جهانی شدن کتاب ایران کمک شایانی کند.

او خاطر نشان کرد:‌ سعی می‌کنیم نشست‌هایی که داریم بیشتر محتوایی و کیفی‌تر باشند. شعار امسال ما «افزایش کیفیت حضور» بوده است. در روز ایران نیز از آخرین اثر محمود فرشچیان رونمایی خواهیم کرد. همچنین در نمایشگاه نقاشی‌های او به نمایش درخواهد آمد.

شهرام‌نیا نویسندگان حاضر در نمایشگاه کتاب فرانکفورت را معرفی کرد که عبارتند از: محمدرضا شمس در حوزه کودک و نوجوان،‌ الهام فلاح، فریبا وفی، محمود برآبادی، رویا مکتبی‌فر، جعفر شیرعلی‌نیا، شیوا مقانلو، غلامرضا امامی، مصطفی رحماندوست، نسیم مرعشی، احمد شاکری و تصویرگر مهمان مهسا هدایتی.  

همچنین محمد سلگی درباره این‌که آیا زمان آن نرسیده که ایران مهمان ویژه نمایشگاه کتاب فرانکفورت باشد، گفت: این ارتباط با کشورها از سال 93 باز شده است که کشورهایی مهمان شوند. در خصوص نمایشگاه فرانکفورت نیز چند باری مذاکره انجام شده است. سال آینده قرار شده مهمان ویژه نمایشگاه پاریس باشیم. حضور در نمایشگاه فرانکفورت نیز نیازمند مقدماتی است که در حال رایزنی هستیم.

او درباره گرنت و حمایت از ناشران خارجی نیز توضیح داد و گفت: حمایت موضوعی از طرح گرنت، در قالب حمایت از ترجمه و انتشار کتاب به صورت پرداخت تمام و یا بخشی از هزینه ترجمه و انتشار آثار ایرانی خواهد بود، که مبلغ حمایتی با توجه به نظر گروه کارشناسی، اعلام دبیر و تأیید شورای سیاست‌گذاری و با توجه به عواملی مانند تعداد صفحات، نوع اثر، کیفیت ترجمه، اعتبار ناشر  و عرف قیمت‌گذاری کتاب خواهد بود. 

شهرام نیا نیز درباره طرح گرنت گفت: گرنت باید معرفی شود. قرار نیست گرنت کار بازاریابی انجام دهد بلکه ناشران می‌توانند در مذاکرات خود از آن به عنوان برگ برنده استفاده کنند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha