• دوشنبه / ۱۰ مهر ۱۳۹۶ / ۰۶:۰۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 96070904520
  • خبرنگار : 71539

"مدارس مروج سلامت" چه مدارسی هستند؟

فعالیت ۱۹ هزار مدرسه مروج سلامت در کشور + جزییات

فعالیت ۱۹ هزار مدرسه مروج سلامت در کشور + جزییات

کارشناس اداره سلامت جوانان و نوجوانان وزارت بهداشت، جزییات اجرای برنامه‌های سلامت دانش آموزان در مدارس مرج سلامت را توضیح داد.

مجذوبه طاهری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره جزییات برنامه مدارس مرج سلامت گفت: این برنامه برای انتقال مفاهیم سلامت بین دانش آموزان مدارس کشور طراحی شده است و ابتکار آن نیز مربوط به برنامه "سلامت برای همه" سازمان بهداشت جهانی بود. این برنامه نظامی برای ارتقای سلامت است که منجر به افزایش ظرفیت‌ها، توانمندسازی مردم و دانش آموزان برای سالم زندگی کردن و کار کردن می‌شود.

وی ادامه داد: دانش‌آموزان با اجرای این برنامه می‌آموزند در فعالیت‌های اجتماعی شرکت کنند و احساس همبستگی و تعلق اجتماعی داشته باشند. همچنین اعتماد به نفس آنها نیز افزایش پیدا می‌کند؛ در نتیجه نسلی مسئولیت‌پذیر و سالم از نظر جسمی و روحی خواهند شد.

کارشناس اداره سلامت جوانان و نوجوانان وزارت بهداشت با اشاره به جهانی بودن این برنامه تصریح کرد: مقدمات اجرای آزمایشی برنامه مدارس مروج سلامت در ایران از سال ۸۶ با همکاری آموزش و پرورش آغاز شد و به تدریج شتاب بیشتری پیدا کرد؛ به طوریکه در حال حاضر حدود ۱۹ هزار مدرسه مروج سلامت در سطح کشور داریم.

طاهری همچنین اضافه کرد: مدارس مروج سلامت، مدرسه را سلامت محور می‌کنند؛ یعنی مدیر، معلم و دانش آموزان در این حرکت ایفای نقش می‌کنند و مدارس نیز از نظر فیزیکی و روانی، محیطی امن پیدا می‌کنند. برنامه جامع آموزش سلامت در مدارس، ارائه خدمات بالینی مانند غربالگری‌ها و معاینات در پایه‌های مختلف، خدمات خاص به دانش آموزانی که نیاز به مراقبت ویژه دارند و خدمات غربالگری بیماری‌های غیرواگیر بخشی از این فعالیت‌هایی است که در مدارس مروج سلامت اجرا می‌شود.

کارشناس اداره سلامت جوانان و نوجوانان وزارت بهداشت، سلامت محیط و ایمنی، بهبود تغذیه در مدارس با ساماندهی پایگاه‌های تغذیه سالم و بوفه‌ها و تحرک فیزیکی و فعالیت بدنی را بخش دیگری از اجزای مدارس مروج سلامت اعلام کرد و گفت: در این برنامه ارتقای سلامت کارکنان مدارس نیز در نظر گرفته شده است تا بتوانند علاوه بر آموزش، در امر پرورش و ارتقای سلامت دانش آموزان مشارکت کنند. همچنین خدمات سلامت روان و مشاوره برای شناسایی دانش آموزان نیازمند به این خدمات، پیشگیری از رفتارهای پرخطر، ارتقای فرهنگ خود مراقبتی، بهداشت فردی و پرورش سفیران سلامت دانش آموزی نیز در برنامه مدارس مروج سلامت گنجانده شده است.

وی افزود: بر اساس این محورها، مدارسی که می‌خواهند تبدیل به مدرسه مروج سلامت شوند بعد از اجرای این موارد اعلام آمادگی می‌کنند، بعد از آن ممیزی‌های لازم انجام و به مدارس امتیاز داده می‌شود. مدرسه‌ای که علاوه بر یاد دادن مفاهیم سلامت، محیطی کاملا امن نیز ایجاد کرده باشند، لوح مدرسه مروج سلامت دریافت می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha