به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شبکه آی فیلم، مصطفی هیودی تهیهکننده و کارگردان این برنامه، طرح و داستان کلی این اثر را معرفی کرد: کار از تراش سنگ و رسیدن به شکل نگین، اتود کردن ذکر اذان روی سنگ، حکاکی خط و حکاکی گل و بوته و طرح های اسلیمی در کنار خط و سپس سوار کردن نگین روی رکاب آغاز شده و تا کامل شدن هر کدام از اذکار اذان در قالب یک انگشتر ادامه پیدا می کند و در آخر انگشترها در جعبه قرار می گیرند و در جعبه بسته می شود.
تهیهکننده این اثر ادامه داد: به صورت همزمان مراحل رکاب زنی انگشتر به تصویر کشیده می شود؛ از ذوب نقره تا قالب گیری تا قلم زنی نقوش رکاب و الحاق نگین به رکاب انگشتر.
وی با بیان اینکه هر ذکر با توجه به طولانی بودن مراحل کار، حداقل دو روز تصویربرداری نیاز داشته است، گفت: شرایط کار بسیار دشوار بود، زیرا سوژه خیلی ریز بود و اذکار اذان برای سطحی در حد نگین انگشتر بسیار طولانی است.
هیودی با اشاره به اینکه در تصویربرداری از لنزهای ماکرو استفاده شده و نورپردازی بسیار ویژهای انجام شده تا خطوط در حال تراش قابل تصویربرداری باشند، خاطرنشان کرد: استاد عبدالله طهران آذری هنرمند انگشترسازی، ساخت انگشترها را بر عهده داشته و فرزاد عبدالملکی ملقب به فجر، حکاکی روی نگین ها را اجرا کرده است. وی تنها کسی است که با چشم غیر مسلح حکاکی روی سنگ را انجام می دهد و جزو چند نفر اول این هنر در ایران است.
تهیه کننده این اثر درباره اهمیت آن گفت: برای اولین بار ضمن پرداختن به هنرصنعت اصیل ایرانی انگشترسازی، ایده حکاکی اذان روی نگین انگشتر اجرایی شده است و برآیند کار، یک اثر نو و جذاب خواهد بود.
وی افزود: با توجه به داشته های تصویری بسیار، امکان ساخت یک مستند مستقل و مفصل از این کار نیز فراهم است.
هیودی در آخر سایر عوامل تولید این اثر را نام برد: رضا ریوندی تصویربرداری را بر عهده داشته و رضا نوروزی مدیر تولید این برنامه است که ظهر روز عاشورا برای نخستین بار از آنتن شبکه آی فیلم پخش می شود.
انتهای پیام
نظرات