• یکشنبه / ۲ مهر ۱۳۹۶ / ۱۳:۰۷
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 96070201097
  • خبرنگار : 71219

انتقاد بهاره رهنما از برخی نگاه‌ها / «زنان کربلا ادامه‌ی یک دلمشغولی‌ است»

انتقاد بهاره رهنما از برخی نگاه‌ها / «زنان کربلا ادامه‌ی یک دلمشغولی‌ است»

بهاره رهنما که به زودی نمایش «خورشیدهای همیشه» را به صحنه می‌برد، گفت: برای من همیشه دین از سیاست جدا بوده و زنان کربلا ادامه یک دل‌مشغولی است که از چهار سال پیش شروع شده بود.

این بازیگر و کارگردان تئاتر در گفت‌وگویی با ایسنا درباره اجرای نمایش «خورشیدهای همیشه» که با محوریت سه تن از زنان کربلا به صحنه می‌رود، توضیح داد: چهار سال پیش که نمایش «غبار» را درباره زن‌هایی که در جنگ تحمیلی و به ویژه روزهای آخر سقوط خرمشهر حضور و رشادت‌هایی داشتند، اجرا کردم، همان زمان حس می‌کردم این نمایش به لحاظ زمانی پایانی ندارد چون این زن‌ها چقدر حضور عجیبی داشتند و وقتی که تحقیق می‌کردم متوجه شدم که اتکای زیادی به حضرت زینب (س) داشتند. 

او یادآور شد: بعد از آن اجرا یک مقتل‌خوانی هم داشتم و در آنجا هم با گوشه‌ای از حضور زنان در کربلا آشنا شدم، یعنی از زمان اجرای نمایش «غبار» این دغدغه را داشتم که در نمایشی به این اسوه‌ها و تکیه‌گاه‌های زنان جنگ بپردازم.

بهاره رهنما افزود: در این چند سال همیشه به دنبال اجرای چنین نمایشی بودم اما هیچ‌گاه جرأت نکردم سراغ آن بروم چون هم کار تحقیقی مفصلی می‌طلبید و هم اینکه برای برخی به نظر می‌آید ما آدم‌های مذهبی نیستیم و وقتی بخواهیم سراغ چنین کارهایی برویم، نگاه‌های قضاوت‌گرایانه‌ای به وجود می‌آید ولی واقعیت این است که عشق امام حسین (ع) آنقدر فراگیر است که به نظرم این نگاه‌ها دیگر مهم نیست.

او در عین حال گفت:البته متاسفانه خیلی‌ها اجرای این نمایش را به ازدواج من مربوط می‌دانند چون همسر من تهیه‌کننده این نمایش است، اما او هم مثل من به امام حسین (ع) عشق دارد و دوست داشت در کاری با من همکاری داشته باشد که ترجیح داد این نمایش باشد. به همین دلیل اگر قرار باشد کارم با منطق درست قضاوت شود می‌بینیم که زنان کربلا ادامه یک دل‌مشغولی برای من است که از چهار سال پیش شروع شده بود.

رهنما با اشاره به کارگاه ترانه‌ ـ درام که با حسین غیاثی برگزار کرده بود و در آن پیوند ترانه و درام تدریس می‌شد و نیز اینکه متن این نمایش را با همکاری دو تن از شاگردانش نوشته و آن را بازنویسی نهایی کرده است، ادامه داد: جرأت اجرای این نمایش را همسرم به من داد و از طرف سالن شهرزاد و آقای قاسم جعفری (مدیر تماشاخانه) هم تمایل به اجرای این کار دیده شد، اما کلا شرایط طوری پیش می‌رود که به نظرم این نمایش خودش صاحبی دارد که همه چیز را پیش می‌برد.

وی با اشاره به برخی اظهارنظرها تأکید کرد: برای من همیشه دین از سیاست جدا بوده و تصورم نبوده که وقتی کسی کاری مذهبی می‌کند به دنبال استفاده از موقعیت خاصی است برای همین نمی‌شود چنین نمایشی را سیاسی تلقی کرد.

رهنما درباره انتخاب بازیگران این نمایش هم با اشاره به اینکه «خورشیدهای همیشه» سه برش از مونولوگ و درواقع یک سه‌گانه از حضرت زینب (س) است که یک بازیگر مطرح فقط به جای حضرت زینب (س) صحبت می‌کند، گفت:‌ قرار است اکرم محمدی که سال‌هاست دوست داشتم با او همکاری کنم و او را بازیگری منضبط می‌دانم نقش حضرت ام‌البنین را ایفا کند. البته خیلی تلاش کردم بازیگر دیگری پیدا کنم تا خودم مجبور به اجرا نباشم اما انگار قسمت این بوده که نقش حضرت رباب را خودم اجرا کنم و در این نمایش می‌بینیم رباب زن شاعری بوده که پس از شهادت امام حسین (ع) تا زمان مرگش هیچ‌گاه به سایه نمی‌رود چون روایت شاعرانه‌ای هست که امام حسین (ع) را آفتاب می‌دانست.

به گفته وی اجرای این نمایش از 13 مهرماه تا 20 آبان در سالن شهرزاد ساعت 21:30 برنامه‌ریزی شده که دو ساعت پس از نمایش «اپراتور نسل چهارم» به کارگردانی باقر سروش با بازی بهاره رهنما در تئاتر مستقل، اجرا می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۷-۰۲ ۱۳:۳۵

سلام. البته هر کسی ممکنه به گونه ای دل در گرو عشق به اهل بیت داشته باشه، اما ایشون اشتباه فکر می کنن که دین از سیاست جداست. اصلا" همین قیام اباعبدالله (ع) عمیقا" و دقیقا" سیاسی است. این که آن حضرت بر ضد حاکم جائر قیام کردند، یعنی چه؟

avatar
۱۳۹۶-۰۷-۰۲ ۱۵:۳۲

خانوم بهاره رهنما،امام حسین علیه السلام هم رهبر دینی بودند و هم رهبر سیاسی ،مانند سایر اولیا ،دین از سیاست جدا نیست .... خطای بسیاری از سیاسیون ما که از قضا داعیه دار دین هم هستند(بلا نسبت مقام معظم رهبری) باعث شده تا برخی جدایی دین از سیاست را پیش بگیرند و این اشتباه است. مگرمیتوان در کشوری مسلمان دستوری بر خلاف دین اسلام اعمال نمود؟ نمیتوان. واین هنرولی خداست که در لحظات سخت تصمیمات مناسب سیاسی و طبق دین مبین بگیرد. وهمیشه هستند افرادی که تصمیمات خطیر ولی به حق را ناحق بدانند ،مانند خوارج مطمئنا آن روز هم خوارج تصمیم امیر المومنین ،ولی الله،امام معصوم از هر خطا ،امامی که صد در صد تصمیمات و افعالش خواست خداوند بود، را اشتباه میدانستند. خانوم رهنما ،شما به عنوان یک هنرمند که مطمئنا دارای طرفدارانی هستید،یک الگو هستید و سخنان شما اگر باعث انحراف حتی یک نفر بشود با خشم الهی چه خواهید کرد؟ شما به عنوان یک هنرمند و کارگردان اگر بتوانی نحوه ارتباط منسجم دین با سیاست را به تصویر بکشی بسیار هنر کرده اید و مطمئنا قلب ائمه را شاد.

avatar
۱۳۹۶-۰۷-۰۳ ۱۳:۰۴

با سلام/متاسفانه اوضاع الان جوری شده که هنرپیشه ها در اغلب عرصه ها از قبیل سایر هنرها و حتی در زمینه های دیگر اعم از سیاست و دین و جامعه شناسی و ... اظهار نظر می کنند. در رسانه ها هم به اینها خیلی میدان داده می شود، مثل همین صدا و سیما. این خانم هم توهم و خیال کرده توانایی این را دارد که درباره مساله ای عمیق مثل رابطه سیاست و دیانت اظهار نظر و تشکیک کند. رابطه دین و سیاست رابطه ای ناگسستنی است. خصوصا" دینی مثل اسلام که صد در صد سیاسی است. از بعثت پیامبر(ص) تا امامت امیرالمومنین (ع) و خلافت خلفا و امامت بقیه ائمه هدی و همین انقلاب و جمهوری اسلامی همه و همه نشانه های بزرگ و برجسته ای از این ارتباط هستند.