به گزارش ایسنا، این کمیسیون در توضیح دلیل این تعویق گفته چون هنوز اصلاحات کافی در روند رایگیری انجام نشده است.
اهورو کنیاتا، رئیسجمهور مستقر که ابتدا در این انتخابات پیروز اعلام شده بود، دیوان عالی را متهم کرده که علیه مردم "کودتا" ترتیب داده است. دیوان عالی بود که سه هفته پیش نتایج رایگیری نخست را باطل اعلام کرد.
با بالاگرفتن منازعهها، ناظران درباره داغتر شدن تنشهای سیاسی در کنیا بیمناکاند.
در درگیریهای بعد انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۰۷، حدود ۱۲۰۰ نفر کشته شدند.
رئیسجمهور مستقر کنیا در یک گردهمآیی انتخاباتی با هوادارانش که از تلویزیون کشور هم پخش میشد، گفت: "چهار نفر در دیوان عالی، کودتا کردهاند".
هیات انتخابات ماه گذشته اهورو کنیاتا، رئیسجمهور مستقر را برنده رایگیری اعلام کرد. گفتند او ۵۴ درصد از آرا را برده است و ۴۵ درصد آرا هم به رایلا اودینگا، نامزد مخالفان دولت رسیده است.
ولی اودینگا، که چهارمین بار بود نامزد ریاستجمهوری میشد، در این باره به دیوان عالی کنیا شکایت کرد و مدعی تقلب شد.
قاضیهای این عالیترین نهاد قضایی کنیا روز اول سپتامبر حکم دادند که آن رایگیری "نه شفاف بوده است و نه قابلتایید"، و در اقدامی بیسابقه آن را ابطال کردند.
آنها روز چهارشنبه حکم کاملشان را منتشر کردند که در آن "کمیسیون مستقل انتخابات و حوزههای رایگیری" را بابت رایگیری قبلی سرزنش کردند.
این نهاد انتخاباتی هم در واکنش گفته است مدت بیشتری برای رفع مشکلات رایگیری قبلی لازم دارد و ۹ روز دیگر آن را عقب انداخته است.
به گزارش بیبیسی اگر سیاستمداران لحن آرامتری در پیش نگیرند و هوادارانشان را مهار نکنند، تنشها میتواند بالا بگیرد و اعتراضها به درگیری بیشتری منجر شود.
پیش از این باز هم در آفریقا اتفاق افتاده بود که انتخابات باطل یا لغو شود ولی به نظر میرسد این نخستینبار در این قاره است که اقدام قضایی در مقابل رئیسجمهور مستقر و در مخالفت با نتیجه اعلامشده انتخابات، موفق شده است.
انتهای پیام
نظرات