به گزارش ایسنا،طبق گزارش رسیده، مهدی شفیعی مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی و ارمغان بهداروند مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران شامگاه 26 شهریور ماه به تماشای این نمایش به نویسندگی و کارگردانی ایوب آقاخانی نشستند.
مهدی شفیعی پس از تماشای «هفت عصر هفتم پاییز» گفت: در جریان هستم که ایوب آقاخانی برای این نمایش وقت بسیاری صرف کرده؛ چه در حوزه متن و چه در هنگام اجرا و نتیجه نیز اثر ارزشمندی شده است که دعوت میکنم علاقهمندان به تئاتر و مباحث دفاع مقدس آن را ببیند.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی با بیان اینکه باید درباره آثاری از این دست گفتگو کرد، افزود: من نیز به دیدن یک اجرا بسنده نمیکنم و در شبهای آتی باز هم آن را خواهم دید و حتما با کارگردان درباره چنین نمایشهایی گفتگو میکنیم؛ ضمن آنکه خواستارم مخاطبان هم بیایند و چنین تولیداتی را ببیند تا درباره آن گفتگو کنیم.
وی ادامه داد: ایوب آقاخانی «هفت عصر هفتم پاییز» را با محوریت شهید جهانآرا و در ادامه کار قبلی خود یعنی «تکههای سنگین سرب» که به زندگی شهید چمران میپرداخت، به صحنه اجرا آورده است و ویژگی مشترک کارهای اخیرش این است که از زاویههایی جدید و خاص به زندگی قهرمانان جنگ میپردازد.
شفیعی تاکید کرد: این نمایشها قهرمانان جنگ را نه اسطورهوار بلکه به شکلی دستیافتنی و ملموس به نمایش درمیآوند زیرا این نوع پرداخت در تئاتر میتواند به درد نسل امروز ما بخورد.
آفت تئاتر دفاع مقدسی، نحوه پرداخت رئیس پسندانه به موضوع است
وی همچنین درباره ضرورت ایجاد امنیت خاطر در هنرمندان برای پرداخت به چنین آثاری گفت: پرداختن به زوایای مختلف و تا کنون پنهان مانده خصوصا تاریخ معاصر و شخصیتهای آن، ضرورت حوزه تئاتر است و ما نیاز به نمونهسازی و نگاه الگووار به این موضوعات داریم.
شفیعی ادامه داد: آفتی که تئاترهایی با این مضامین داشتند، این بوده که با عجله و سطحی و سفارشی به آن پرداخته شده و به عمق نرفته است و به قول معروف نحوه پرداخت به این موضوعات "رئیس پسند" بوده؛ همین امر باعث شده که این آثار نتواند مخاطب زیادی داشته باشند و برخی مواقع تماشاگر واقعی را پس زده اند.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی توضیح داد: رویکردی که در این دو سه ساله در مرکز وجود داشته این بوده که اگر به چنین موضوعاتی میپردازیم، با فراغ بال باشد؛ نه به شکل سفارشی و بنابراین با هنرمندانی وارد مذاکره میشویم که ضمن مطالعه عمیق در این حوزه، اهل پژوهش هستند و از زوایای پنهانی به موضوع نگاه میکنند که آن زوایا برای مخاطب امروز جذابتر باشد.
تئاتر وظیفه دارد از نگاهی جدید و تازه به موضوعات ارزشی بپردازد
وی با بیان اینکه زوایای پنهانی شخصیت قهرمانان غالبا لابلای شلوغی و مباحث شعاری گم شده، تصریح کرد: اعتقاد داریم تئاتر وظیفه دارد به این مباحث بپردازد زیرا اگر مخاطب امروز و نسل جوان ما با چنین آثاری روبرو شود، برای او جذاب است؛ لذا ضرورت دارد با موضوعات اینچنینی از نزدیک و از دریچه تازه آشنا شود تا حتی قضاوت کند.
شفیعی با بیان اینکه باید مخاطب را برای قضاوت آزاد گذاشت، گفت: نمایشهایی که در این دو سه سال اخیر چه در حوزه دین و چه در حوزه دفاع مقدس تولید شده، نمونههای موفق و ارزشمندی بودند و البته قابل نقد نیز هستند و لازم است به منظور رشد بیشتر این آثار و حرکت رو به جلو درباره این کارها گفتگو شود.
نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» در دل داستانی عاشقانه نقبی به زاویههایی از زندگی قهرمان ملی تاریخ جنگ ایران و عراق، شهیدمحمد جهانآرا میزند که رحیم نوروزی و لیلا بلوکات نقشآفرینان آن هستند و صدای محسن بهرامی بازی آنها را همراهی میکند.
دیگر عوامل این اثر نمایشی عبارتند از: ساناز قراملکی مجری طرح و برنامه ریز؛ امیرحسن دوانی طراح صحنه و نور؛ آنکیدو دارش طراح فضاهای صوتی؛ لادن سید کنعانی طراح لباس؛ ارسلان آقاخانی طراح گرافیک؛ الهام صالحی طراح چهره پردازی؛ کیوان معتمدی مشاور نورپردازی؛ وحید لک مشاور عالی پروژه؛ هلن بهرامی دستیار کارگردان؛ سجاد سلمانپور مدیر صحنه؛ مهرنوش بیگ زاده منشی صحنه و دستیار تولید؛ علی مست عل پسآرایی تصویری؛ عارف عباسی گرافیک زنده، یاسمن طاهری خسروشاهی تبلیغات مجازی؛ ساناز قراملکی عکاس؛ هانیه خاکپور مسئول روابط عمومی.
نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» که تولید موسسه "پوشه هنر پارس" است، هر شب (بجز شنبه) ساعت 19:45 در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر به روی صحنه خواهد رفت.
انتهای پیام
نظرات