به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، وحید بارانی، کارشناس گروه باستانشناسی پایگاه میراث جهانی و سرپرست هیأت بررسی با اعلام این خبر، فارس را یکی از مهمترین استانهای ایران از لحاظ مطالعات باستانشناسی دانست که تاریخ فعالیتهای فرهنگی استان در این منطقه از دوره پارینه سنگی میانه تا دوران اسلامی است.
وی گفت: فراوانیِ نسبی آب رودهای دائمی و وجود خاک حاصلخیز از عوامل مهم در شکلگیری استقرارهای متعدد در این منطقه است، همچنین رودهای کر و سیوندرا از جمله رودهای مهم در این شهرستان، عوامل بنیادی در ایجاد استقرارگاههای مختلف در حوضه خود است.
«بارانی» اهداف مهم این بررسی باستانشناختی را تهیه نقشه کامل باستان شناسی شهرستان مرودشت به منظور تکمیل نقشه باستانشناسی کشور و بررسی و شناسایی محوطهها در کل شهرستان با توجه به اهمیت حوزه رودخانه کُر و دشت مرودشت از لحاظ باستانشناختی دانست.
وی بیان کرد: بنابراین با توجه به اهمیت جلگه مرودشت، بررسی حاضر با رویکردی متفاوت از اقدامات پیشین، سعی برآن دارد تا با تهیه نقشهها و کاربردهای GIS در تحلیل الگوهای استقراری و پراکندگی محوطهها در توالی و گاهنگاری این دشت میانکوهی در باستان شناسی کمکی شایان کرده تا به شناختی بهتر از محوطهها و بناهای واقع در دشت مورد اشاره بپردازد.
او گفت: در نتیجه میتوان پژوهش و تحقیق حاضر را بررسی و شناسایی و شناخت کلی توالی گاهنگاری و تهیه نقشه باستانشناسی دشت مرودشت و حوزه رودخانه کر و پلوار در استان فارس دانست که یکی از مهمترین کانونهای اصلی پژوهشها و مطالعات باستانشناسی است.
انتهای پیام
نظرات